31 juli 2009

Sværmeri og indkøb

sværmeri i det blå

Jeg kunne ikke helt finde ud af hvilket foto der skulle være "dagens buket" - dette her løb af med sejren. Det er fra forrige år, jeg har ikke den blå anisisop mere, kun i hvid, desværre er det som om sommerfuglene foretrækker den blå.


Her kommer roserne til jer - tak for at gøre mine morgener hyggeligere og lade mig blive klogere på menneskelivet - sådan som det former sig hos jer, lade mig tage del i stort og småt i jeres verdener, som ikke er så forskellige fra min, bare anderledes.

Har en stille stund, the'en er endnu ikke lavet, i dag skal det være viol fra Kusmi. Dyr er affodret, og nu venter egentlig bare "dåbssjalet" som har holdt en pause, men som nu er gået ind i den afsluttende fase. Det er et myr med sådan et.
Datteren og jeg gik på shopping i lille Otterup - også i genbrugsen, hvor jeg fandt et stort stegefad i Aluminia "MAJ" til 20 kr. ingen skår og åååh så flot, desuden 2 marmeladekrukker fra Arabia - dem med bær på - ingen fotos for jeg har glemt mit kamera hos min Søn.

Lånte lige et fra nettet.


Men det var en billig omgang - desuden små krystalsaltkar til Svigersønnens Restaurantprojekt. Det kommer der nok meget mere om, der er "guf" i vente til Københavnerne...saltkar - 5 kr. stk.

Så skulle vi tøjshoppe - tænk nu har "tøsen" opholdt sig den sidste uge i São Paolo - en by med 20 mill. indbyggere og ifølge Datteren "det grimmeste tøj", så kommer hun hjem, og på dag 1 går hun ind i en lille butik i en lille by i lille Danmark og finder 2 (to) superkjoler - på udsalg!!
Moren måtte "nøjes" med en silke/bomulds ribstrikket top med lange ærmer, lille blonde og knapper foran. Lysegrå. Umiddelbart kedelig, men kanonlækker at have på.


med lange ærmer

-en god dag til alle - til lykke til dem, der eventuelt skulle have fødselsdag og lad roen fylde jeres sind
forbered weekendens hektiske planer med ro i sjælen.

30 juli 2009

Valmue krus

Er det mon dem her, Mette

har set og forelsket sig i? de fås bl.a. her

Gensynsglæde


Så kom de. Odense banegård 13.01. DSB var der på pletten. Christians forældre og jeg samt to dværgschnauzere stod klar. Med lettere falmet lille flag. Har nu altid syntes, det tangerede det lettere latterlige, men i går føltes det rigtigt.
Vi tog hjem til mig. Der skulle spises. Gæt menuen-----
Hjemmebagt rugbrød, lun leverpostej, hvide sild, egne æg, kartofler (de gode Linzer) samt slagterens spegepølse lidt tomater - helt på det jævne , og dog....

Datteren havde fantaseret om flere ting, der skulle gøres, når de nu kom hjem ---dette måltid var et af dem! Og som det smagte, og som det føltes selvfølgeligt at sidde der, næsten som om vi havde set hinanden for en uge siden. Sådan er det nok, når man kender hinanden ud og ind.

En anden ting på "to do-listen" - over i butikken, vælge og vrage og finde fint tykt alpaca med silke og låne Mors fine KnirPro og så i gang med at strikke... hun er sin mors datter, tænker man så stolt, når hun sidder der fordybet i sit strikkeri.

Dagen i dag er begyndt med kaffe , morgenandagt, jeg syntes jeg havde så meget at sige tak for, så jeg fik sunget med på salmerne - mindedes min kirkesangertid med glæde - og nød orgelmusikken og korverset. Lidt blog og lidt strik, og så ender det nok med at de to jet-laggede unge mennesker kommer ud af fjerene. Måske man skulle bage en lille pandekage...
god dag til alle

dagen er gul og glad

28 juli 2009

Lige nu - husker du i høst?


Der er en sær hvinen og brummen i luften her på det yderste nordlige Fyn. Det er mejetærskerne, der hersker lige nu. Tørvejr. Høsten i hus. Selv om det har været sådan de mange sidste år, synes jeg alligevel, det er sært tidligt (?)

John Deere er det foretrukne mærke her omkring. Ikke at alle har det, men det giver en vis prestige...er jo ikke heeeelt billigt. Var for en tid siden i Sønderjylland og købte nogle køkkenelementer af et yngre par med et par småsønner -- hver havde en ret stor og flot legetøjstraktor - altså til at køre på - mærket var John Deere
"Det bruger vi nu her", blev der sagt.

Jeg sidder jo og holder mig vågen til 00.29 .....

og mange tanker dukker op.

Men den der lyd af høstmaskinerne er enerhverende, går lige i hjernen, for den bliver ved og ved ...men nu må jeg som beboer af et nedlagt landbrug skynde mig at sige - at jeg under dem tørvejr og varme lige nu, så høsten kommer i hus. Lige vigtigt nu, som i gamle , for længst svundne dage.

Der er dog andre maskinparker end J.D -



En fredelig nat til alle byboer, vi andre ligger og lytter til tærskeværket. I det fjerne.

Fik jeg sagt, at jeg også har været den glade ejer af en traktor model John Deere?

Hvad man ikke forstår


må man nok bare føle helt ind i hjertet. Læste med igen hos Genkomst, og blev meget grebet af Fire the Grid. Nogle vil trække på skulderen, men jeg har en sær tiltrækning til just den ide - at skabe noget i fællesskab Jorden over - for Jorden - naturen - for menneskene - for ren luft - for glæde og fred. Kort sagt alt det gode.
Må prøve at holde mig vågen, det er just den tid, (00.29) min Datter forlader Brazilien, hvor just den store energi befinder sig...

Så nu, da følelsen af "noget" alligevel havde indfundet sig - hen til den lille bog fra i går "Evighedskalenderen" af Maria Cervera, og sandelig står der for den 28. juli "Du lever for at helbrede Jorden. Du er en del af Jorden. Omslut jer begge med nænsomhed og kærlighed."

Så jeg vil være der kl. 00.29 og visualisere en "NY Jord".

Dagens sten får I også i dag:

KARNEOL

Tryghedsgivende og opløftende.
God "kvindesten"
Hjælper med at føre drømme ud i livet.


TIGERØJE
Jordforbindende.
God til at heale fortidens traumer og sår.
Skærper evnen til at fokusere og visualisering.


Tigerøje er en af "mine" sten, som tvilling født i maj hører den til hos mig. Den er uudgrundelig og skifter hele tiden - passer måske meget godt til en "strikkeflakke".
Dagen er begyndt godt - den er hvid - det er jo tirsdag - og alle dyr er mætte og tilfredse, Lillehunden har lige plantet et par sorte poter på mine hvide bukser - af bare kærlighed - men sådan er det jo med den kærlighed - den giver lidt knubs ind imellem.

Den resterende rengøring venter, nu fik jeg jo lige en dags "udsættelse" hehe - kom an kost!
(som heksen sagde)


foto taget af "børnene" på Kontikiekspeditionen i Rio, Brazil



27 juli 2009

Frokostpause

Ja, I skal ikke vente noget fantastisk madfoto - men I får et af hende her - datteren fra det store udland - nu næsten hjemme i det fynske...


Hvis I har lyst til at se nogle flotte fotos eller læse lidt om to unges oplevelse af de forskellige syd- og mellemamerikanske lande, er de at finde her .

Tager mig en tår the og funderer lidt over livet - vejret er overskyet, men varmt og stadig skøn sommer. Altså keep cool and carry on, Lavendel

Mandagspigen


Har altid mødt mandage med en vis skepsis og en god portion modvilje. Blå mandag, øv-mandag dejlig weekend og frihed slut - mandag igen, en følelse af at det altid er mandag...

Men nu hvor jeg er ude af arbejdsmarkedet, burde den følelse egentlig ikke være der. Af gammel vane startede jeg også dagen i dag...mandage er i mit univers en grå/gråbrun meleret dag, tirsdag er hvid, onsdag grøn, lørdag blå ja, lidt halvskørt, jeg ved det.

Dagen begyndte også skævt. Storehunden Bella skrabede på døren klokken halv fire - skulle ud og spise græs.....ind igen , sove lidt , mere skraben, begge hunde ud....ja altså et hundeliv for mz


her forsvandt flere billeder og en del tekst lige

er det fordi det er mandag? prøver at rekonstruere grrr.



og så skriver den pludselig med understregninger.....................(rasende tasten)

og altså jeg står i døren halvt lukkede øjne og prøver at holde fast i søvnen og drømmene, lettere kaotiske, men dejlige var de.
Ind igen og så sov alle mand tilklokken var over otte.

Satte mig med the og computer. Og så kiggede jeg ind hos Losarinas mor og Genkomst, og det ændrede mit liv. Det har jeg besluttet. Ikke mere mandags-mukkeri.
I dag kan jo være sidste eller første dag af resten af mit liv. Hvordan vil jeg gerne leve den? Med suren og tværen? Niks, ikke her.

I mit univers har mandage altid været så'n grå-grå/brune, tirsdage hvide, onsdag grøn og lørdag, ja lørdag er blå. uomtvisteligt blå. Nu må jeg revurdere mandagsfarven.

Jeg slog lige op i en lille (loppe)bog, jeg har "Evighedsbogen" med dagens tanker og sten. For dagen i dag den 27. juli står:

Åbn døren til fremtiden og se lys,
glæde og overflod af kærlighed.

Dagens sten er diamant og aventurin.

Ifølge bogen står de for:


Diamant - Kan bibringe den største lys- og lykkefølelse hos den, der forstår og kender mørkets og begærets kræfter(!) Går ind på det tredje øje og indeholder den klare indigostråle fra regnbuen.


Aventurin - Enn eventyrsten. Giver gode ideer og kreativitet.Virker samlende på de to hjernehalvdele og hjælper med at tiltrække sjælens behov.

Det er store ord en mandag morgen.

Imorgen eller onsdag kommer Datteren hjem efter 6 måneder i Sydamerika
gæt, om jeg glæder mig?

Men, men - nu har jeg siddet i flere uger, og jeg mener siddet - og nusset og nørklet, og støv, skidt og skrammel har lagt sig tilrette lige så stille, jeg ved egentlig ikke hvor det kommer fra...
er det
mon nisserne ...havenisserne, de ondskabsfulde dævle?
Jeg ser det for mig, de to fra TV-reklamen i fuld gang med at forlyste sig og svine til i min stue, på badeværelset og alle steder, mens jeg sidder her i udestuen ved min pc eller thehytten....

vi lader billedet stå et øjeblik

26 juli 2009

Dåbsfest i Møgeltønder


Jeg kom hjem fra min indkøbsraid over det ganske fynske land, da det pludselig randt mig i hu - prinsedåb, dammn ...nå, jeg nåede det og sad en times tid og flæbede ...skønne salmer, god musik og jamen ,jeg ka' ikke stå for de der unge mennesker med et barn til dåb - kongelig eller ej, en sårbarhed, en varsomhed og stolthed lyser ud af dem . Min kompliment til dagens dåbsforældre for de gode salmer, siger jeg som ældgammel kirkesanger, og min kompliment til dagens prædikant for at sige noget meget væsentligt om livsvilkår - kongelig eller ej , og så undte jeg den "stakkels" Prinsgemal at et barnebarn blev opkaldt efter ham - Henri er meget misforstået i DK, synes jeg.
(med fare for at lægge mig ud med samtlige bloggere...) men éns personlige meninger og holdninger betyder vel ikk' noget, man kan vel godt være et ordentligt menneske alli'vel?

Sy-mani


Først en lille buket til jer alle - en tak for alle gode kommentarer og råd - forestil jer duften ...

Så kommer gårsdagens aftenprojekt. Jeg har med stor interesse set både Faster Mette og Tomater og Tulipaner fremtrylle de sødeste syede ting, og tæpperne --sådan nogen må jeg da lave, jeg har så meget stof! Så tak til jer to for inspiration!!
Stoffet er mest gamle dynebetræk, men også en dug, nået ældre "nyt"samt divers broderier, mellemværk og små flakon'er har fået lov at deltage i festen.
Jeg forestiller mig et tæppe til den lille ny i familien, måske en dåbsgave med navn broderet på , stoffet kan være i bestemte farveholdninger, eller måske noget, man havde i familien - mors ellers fars eget første sengetøj - så er der oldemors mellemværk, mormors flakoner og farmors blomsterbroderi - en rigtig sød ide, Hanne!
Jeg foretrækker de brugte stoffer, dels er det god økologi, dels er de vasket hundrede gange og hermed fri for imprægnering m.m. og dels er de ofte smukke af tidens brug.
Som lag imellem bruger jeg ikke pladevar, men et stykke flonel - vasket mange gange og helt ren bomuld, ligeledes er bagstykket af flonel, men med et blåt tryk.
Mellemværk og flakoner er sjove at pille ved, så det er en form for sansetæppe også. I det små.
Nu sidder jeg og quilter, gør det i hånden med småbitte sting. Det bliver ikke helt så lige, som jeg kunne ønske mig, men - første forsøg?

Et par lækre kager mere kom til opsatsen, hvis nogen har lyst, kan de erhverves for 25 kr. stk. samt porto - MEN DE ER NEMME AT LAVE SELV.


Dagens loppefund til en femmer - en Arabia -bouillonkop, godt nok ll sortering, men flot!
En god søndag - jeg drager nok afsted på en lille indkøbstur ud i det blå...

Hvide Roser i Skagen ll

H. Slott-Møller, ældre tryk af malerier (2). Troels Olivero

Lot:55573
Showroom:Allerød
Slutter:08-09-2005 17:31:15
Tid tilbage:Auktionen er lukket Info
Næste bud:DKK 75
Vurdering:DKK 300
H. Slott-Møller, ældre tryk af malerier (2). Harald Slott-Møller pinx: Sct. Hans aften samt Hvide Roser. Bemalet træramme, mål 27 x 22 cm.


efter en del surfen rundt fandt jeg dette - der har altså engang været en auktion hvor trykket er nævnt. Jeg kan bare ikke se nogen steder at han har malet det.

25 juli 2009

De kreative kvinder slår til..

Får tilsendt et blad med såkaldt kreative ideer, en af dem var denne - de bør plastre ethvert hjem til! Teksten var én blandt mange, man fremstillede i England under 2. Verdenskrig - den hænger efter sigende i Downing Street 10 og på britiske ambassader verden over. Jeg tilegner den alle mine blogvenner - brug den i enhver situation - jeg mailer jer gerne et eks.

Hvide Roser i Skagen


Min hang til gamle ting og genbrugser fornægter sig ikke. Dette faldt jeg over i sidste uge. Prøv at forstørre, jeg troede det var et fotografi, men det er vist et gammelt tryk v. Harald Slott-Møller - pinx=tryk?? Ved nogen det? Smukt er det.

Aften Tour


Af forskellige årsager lykkedes det ikke at komme til marked i går. Regnen stod ned i tove og jeg var mildt sagt ikke motiveret kl. 16. Senere klarede det op, jeg havde bruge for en tur ved vandet og tog op til Flyvesandet - lige ved campingpladsen. Det er et helt unikt område, der er lyng og klitter og som her store græsarealer med vådområder. Hundene elsker det. Og JEG.

Udsigt mod Nærå Strand.


Æbelø under truende skyer

Et stort skib på vej fra ? til ?

Et yndet område for fugle.

24 juli 2009

De nye garner ---juhuuu

,Aaaaarh, men de er smukke! Forestil jer en lidt mere varm farve end viste. Det er de første prøver jeg har bestilt, men ikke de sidste! Det er et meget blødt og lækkert garn. Shetlandstype, lavet i Skotland- farverne spiller rigtig flot. De kan filte - men lige nu nænner jeg det ikke...
Disse farver er : Ballerina, Azure, Thistledown, Blueberry og Balmoral Green.

igen snyder mit fotoprogram lidt, vi ser ikke alle detaljerne , at garnet består af flere farver.

Denne farve hedder "Thistledown", ja, det er noget med tidsler, så meget fatter jeg. Men lad jer ikke narre, det er blødt som en barnenummmer.


Og vidunderapparatet i funktion - vupti et par minutter - så har du et nøgle! Måske jeg skulle hjemtage nogle af dem til butikken, for det er da snydenemt, i stedet for at sidde der og dreje, dreje , dreje som en sindssyg.... farven hedder "Blueberry".
De kommer tilat koste noget i retning af 60 kr./100g måske lidt mindre ....og det løber 550meter /100g, 2trådet.


Og her kan I se mulighederne...rigtig mange flotte, sig bare til! Jeg skaffer dem i løbet af en uge eller mindre, og vil også godt give lidt rabat til bloggerne.....

Hobithus til thekanden

"Huset"

Her er det så. Skævt og vindt, det gør ikke noget, synes jeg. MEN det er for bredt, og som Helle sagde, måske lidt højere tag. Og er det for loddent, måske? Skal jeg vælge andet garn? Hmmm

En rosenbusk og en sort kat kan anes.


- den grønne cykel og flaget hejst -

Kagen derimod er jeg svært tilfreds med, det er vist jordbær og ribs der er på.


Og så har Bamselejse fået en lillesøster, som jeg kvier mig ved at kalde Bamseline, de kunne jo også hedde Bill & Benn eller Batman & Robin, ak ja, der gives mangfoldige muligheder for at lede tankerne væk fra en vederstyggelig skyllemiddelafhængig tøjbamse.
Jeg iler med at fremstille flere kager, det er hurtigt, og det er i aften /eftermiddag, jeg skal afsted til Open by Night i Bogense. Nu hvor det nærmer sig, har jeg mest lyst til at stå af, at blive hjemme, det bliver sikkert også torden og lyn....jeg kender symptomerne, nu er det ved at stresse mig, og jeg vil helst stikke af. Men jeg gør det, gør jeg.