24 maj 2009

Alene navnet...

Vårmusseron....Ved morgenrunderingen med kaffekop og hund - kun én, den anden ligger endnu og snuer i dynerne - så jeg pludselig disse! Op med dem og ind og slå op i svampebøgerne! Joo, man havde vist været heldig at finde - og her kommer det herlige navn - vårmusseroner - og så i egen have! Lige midt i myntehøjen, hvor lille rosenmynte, marokkansk, peber- og schweizisk mynte blander sig med hinanden - der stod de. Gjorde såmænd ikke noget videre væsen af sig. En mærkelig lugt. I bøgerne står "kraftig mellugt", men jeg synes næsten den minder om nyt tøj - sådan den der lugt af imprægnering, som jeg elsker - forbinder det vel med nyt tøj og fine kjoler...Videre står der om svampen. at den "blandt svampeelskere deler vandene.." der er altså nogen, der ikke bryder sig om lugten og smagen ..."af agurk" .. tog en forsigtig bid, jo sørme så, som at tygge i en slatten agurk - sært.

Nu er det så, jeg overvejer, om den skal spises, der er altid en lille tvivl, sæt nu det var en dræbersvamp...Husker engang jeg havde samlet og tilberedt en portion rørhatte, undersøgt og sammenlignet og slået op på nettet og i bøger..jeg ringede alligevel til søster og bad hende ringe tilbage om 3 kvarter, hvis jeg ikke svarede, kunne de godt forberede sig på at jeg var afgået. Hehe, hun blev noget chokeret. At du tør!

Jeg overlevede, det var en ret for Gudinder, og siden har jeg forsøgt mig med alskens. Men nu aldrig hvor jeg har været usikker. Selv om det ærgrede mig at lade gode svampe "gå til spilde".Tilbage til musseronnerne - minder det ikke lidt om musselin og fine kjoler i vårens lyse nætter --- et sted på nettet anbefales de "baconstegte", det lyder tiltalende, jeg vil vove det til frokosten, så må vi se, om jeg er på bloggen i morgen....


Adjøs folkens!

4 kommentarer:

 1. Hej va härligt med vårsvampar.
  Maila mej på evaihalmstad@gmail.com
  så mailar jag mönstret till dej.
  Ha de gott.
  Eva.

  SvarSlet
 2. hei, jeg er motsatt av deg med å spise svamper eller sopper som vi kaller det. Det har vært så mange historier der folk har ødelagt nyrene sin pga at de har forvekslet soppene. Derfor mener jeg at man må være 100 % sikker når det gjelder sopp. Husk at det er ingen andre enn du selv som kan ta vare på deg.
  Svampene som du fann i hagen ser veldig innbydene ut , lyse og fine.
  Ha en fin søndag. :-)

  SvarSlet
 3. Sopp/svamp kjenner jeg svært lite til, men det er godt å spise;) Det gjelder å ha litt kunnskap for å vite hvem som kan spises, så jeg kan bare kantarell.. Ha en flott søndag!

  SvarSlet
 4. Håber at vi snart høre fra dig igen :-)

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.