02 juli 2009

De frie radikalerJa, nu skal man ikke forledes til at tro dette indlæg handler om kost og sund levevis, ej heller er jeg pludselig i sommerheden gået ind i politik, intet kunne ligge mig fjernere, men i planteverdenen huserer disse arter med lettere anarkistisk tilgang til livet. - Jeg gror, hvor det passer mig! - synes at være deres motto, og det gør de.
Denne opiumvalmue har formeret sig i hundredevis i min have, den fik lov at stå, man kan jo altid høste birkes, tænkte jeg. Men at den ville komme op i hundredevis, havde jeg ikke lige forestillet mig......

En anden gavtyv er dens søster pæonvalmuen, hvis store lyserøde blomster er vanskelige at skelne fra de lyserøde roser - døm selv:


Også den har valgt min have som domæne, den sår sig uhæmmet og dukker op de mærkelilgste steder -
Den har nogen enorme hoveder og knopper, her har den sneget sig ind ved siden af Willestrup-rosen, jeg må holde godt øje med den...måske selv høste frøene, er nogle i Blogland aftagere?

Natlys - Klokken otte-blomst - hvis gule silkeskørt lyser op hvor den end viser sig, har huseret ved den ene indkørsel. .da nu kastanjen på gårdspladsen blev fældet sidste år, og et nyt bed voksede frem med dejlig fri jord - vips smuttede den over i de bede, heller ikke så mange småsten som i indkørslen. Ved siden af den anes en solsikke - et resultat af vinterens fuglefodring. Jo, jeg behøver ikke at bruge tid på at så sommerblomster.

Her ved bænken er der masser af Matrem hvis små kamillelignende blomster stikker næsen frem hvor der er en ledig plet jord. Den er så venlig at komme i lidt forskellige udgaver, blot for variationens skyld, den lyserøde ved siden af er Rosenkatost - heller ingen uden den selv har bestemt at den skulle gro dér. Sålænge vi kan leve i nogenlunde harmoni, radikalerne og jeg, får de lov at føre sig frem. Planterne synes selv at vide hvor de kan gro.
Oh, jeg har flere der selv vil bestemme, og så har jeg slet ikke nærmet mig det område der kaldes ukrudt....her på egnen har vi f.eks. pastinakker i vejkanten og i staudebedene i voldsom grad - se de kan så sig!
Til de frie radikaler vil jeg også henregne den hær af krager der de sidste uger har regeret i de store popler på den modstående mark - og hvis hæse morgensang trænger ind til mig - kraaa!

8 kommentarer:

 1. Det er jo en ren eventyrhave du har - hvor er de smukke både de lilla valmuer og pæonvalmuerne!

  Hos os ligger en del af alt det smukke trygt nede i rådyrenes maver, men det skal være dem vel undt, for der er masser af det.

  Ha' en god dag med alle dine frie radikaler :)

  SvarSlet
 2. Du har en drømmehave :-) Jeg vil med glæde modtage frø !
  Jeg holder også af de frie radikaler, anerkisterne :-)
  Hos mig er det alelejer, valmue søster, lærkesporer og for-glem-mig ej :-)

  SvarSlet
 3. Som madame skriver, så er du da i besiddelse af den skønneste eventyrhave.

  Tak for alle de dejlige billeder ;-)

  SvarSlet
 4. Nå ja, Miri, dem havde jeg lige glemt, du skal få frø, ska' du!

  SvarSlet
 5. Hej

  Jeg ville da også elske at få lidt frø af dine smukke valmuer.

  Knus

  line

  SvarSlet
 6. Eventyrhave, hold da op et paradis, og en fin gammel bænk, hvor man kan sidde og nyde herlighederne, det er da en lise for sjælen.
  Og så er jeg jo med på bytte frø, når tid kommer

  SvarSlet
 7. Godt vi laver en frødatabase ....der må være mange interessante at få på den måde.

  SvarSlet
 8. Hej

  Jeg kan levere frø fra en akantus og en grøn julerose

  Line

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.