27 juli 2009

Mandagspigen


Har altid mødt mandage med en vis skepsis og en god portion modvilje. Blå mandag, øv-mandag dejlig weekend og frihed slut - mandag igen, en følelse af at det altid er mandag...

Men nu hvor jeg er ude af arbejdsmarkedet, burde den følelse egentlig ikke være der. Af gammel vane startede jeg også dagen i dag...mandage er i mit univers en grå/gråbrun meleret dag, tirsdag er hvid, onsdag grøn, lørdag blå ja, lidt halvskørt, jeg ved det.

Dagen begyndte også skævt. Storehunden Bella skrabede på døren klokken halv fire - skulle ud og spise græs.....ind igen , sove lidt , mere skraben, begge hunde ud....ja altså et hundeliv for mz


her forsvandt flere billeder og en del tekst lige

er det fordi det er mandag? prøver at rekonstruere grrr.og så skriver den pludselig med understregninger.....................(rasende tasten)

og altså jeg står i døren halvt lukkede øjne og prøver at holde fast i søvnen og drømmene, lettere kaotiske, men dejlige var de.
Ind igen og så sov alle mand tilklokken var over otte.

Satte mig med the og computer. Og så kiggede jeg ind hos Losarinas mor og Genkomst, og det ændrede mit liv. Det har jeg besluttet. Ikke mere mandags-mukkeri.
I dag kan jo være sidste eller første dag af resten af mit liv. Hvordan vil jeg gerne leve den? Med suren og tværen? Niks, ikke her.

I mit univers har mandage altid været så'n grå-grå/brune, tirsdage hvide, onsdag grøn og lørdag, ja lørdag er blå. uomtvisteligt blå. Nu må jeg revurdere mandagsfarven.

Jeg slog lige op i en lille (loppe)bog, jeg har "Evighedsbogen" med dagens tanker og sten. For dagen i dag den 27. juli står:

Åbn døren til fremtiden og se lys,
glæde og overflod af kærlighed.

Dagens sten er diamant og aventurin.

Ifølge bogen står de for:


Diamant - Kan bibringe den største lys- og lykkefølelse hos den, der forstår og kender mørkets og begærets kræfter(!) Går ind på det tredje øje og indeholder den klare indigostråle fra regnbuen.


Aventurin - Enn eventyrsten. Giver gode ideer og kreativitet.Virker samlende på de to hjernehalvdele og hjælper med at tiltrække sjælens behov.

Det er store ord en mandag morgen.

Imorgen eller onsdag kommer Datteren hjem efter 6 måneder i Sydamerika
gæt, om jeg glæder mig?

Men, men - nu har jeg siddet i flere uger, og jeg mener siddet - og nusset og nørklet, og støv, skidt og skrammel har lagt sig tilrette lige så stille, jeg ved egentlig ikke hvor det kommer fra...
er det
mon nisserne ...havenisserne, de ondskabsfulde dævle?
Jeg ser det for mig, de to fra TV-reklamen i fuld gang med at forlyste sig og svine til i min stue, på badeværelset og alle steder, mens jeg sidder her i udestuen ved min pc eller thehytten....

vi lader billedet stå et øjeblik

11 kommentarer:

 1. Jeg tror du glæder dig helt vildt :-)
  Gammel folkevisdom , siger at Mandag er violet , Plantens der knytter sig til Mandag er Månen.

  SvarSlet
 2. Ja, det med månen vidste jeg godt...Violet, ja måske er det den jeg skal ha´- bøvler lige lidt med havenisserne.

  SvarSlet
 3. Dejligt at du har besluttet at mandage ikke længere skal være triste.
  Man skal møde hver dag med positivitet.

  Holder din butik mandags lukket, jeg kommer måske forbi Otterup i dag på min tur ud i det blå.

  knus

  SvarSlet
 4. Dette er meget meget mærkeligt ! Dit indlæg forsvandt, da jeg var ved at skrive min kommentar..Så kunne siden ikke findes..Og nu er det hele tilbage og med noget af min kommentar... Mystiske mandag :-)
  Og noget andet pudsigt; I går aftes bestilte jeg "Evighedskalenderen " på Biblo !Håber du får ændret din Mandag :-)
  Har læst nogle af hendes andre bøger om sten og farver.

  SvarSlet
 5. Tak for et super dejligt 'mandagsindlæg' og et stort orange knus skal du have fra mig idag - selvom mandagens farve åbenbart er violet ;-)

  SvarSlet
 6. Ja, det gør den, Pernille . øvøvøv, jeg ville gerne møde dig, men jeg farer virkelig rundt og stresser med klud i hånd...i øvrigt er det jo ikke Otterup, men heeeelt ude ved det flyvske sand - klem

  SvarSlet
 7. Miri, der er virkelig mere mellem...jeg har ikke set i den bog i evigheder, men noget fik mig til det i dag...

  SvarSlet
 8. Litt av et innlegg, jeg kan ikke forstå at mandag har vært brun-grå for deg, den er jo over før den har begynt. Jeg har en masse å gjøre og her sitter jeg. Tenk, din datter kommer snart hjem etter så lang tid idet store utland også.
  Yuller, vi velger vel oss kanskje en brun-grå dag alle en gang innimellom og noen litt oftere. det gjør ingenting det er bare sånn det er. Ha en lykkelig dag . :-)

  SvarSlet
 9. Det var et rigtig dejligt og tankevækkende indlæg! Jeg tror, du glæder dig helt vildt til, at din datter kommer hjem :-)

  SvarSlet
 10. I har ret - det gør jeg. Og jeg ved at det gør hun også. Hun fik stjålet sin rygsæk, så hun har bedt mig om at finde noget af mit tøj, hun kan bruge....hun er nu både højere og slankere ende moderen, såååå nå noget skal der nok være på hylderne.

  SvarSlet
 11. Mandag er min den bedste dag i ugen og har været det hele livet, for efter en herlig lang week-end er jeg frisk og kvik.
  Som de siger i P4 (om morgenen) Op med humøret - det er mandag.
  Uha og din datter kommer hjem. Det burde have været på en mandag :-)

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.