01 september 2009

Så kom dagen..


Hvor det gamle køretøj skal afhændes og det ny hentes på Sjælland. Ja, ikke ovennævnte, men et lidt mere tidssvarende. Forestil jer logistikken - gamle bil sælges i Odense - bus/gåben til Odense Banegård - tog til Ringsted, bus videre - på gåben til ny bils hjemsted.

Ja, for blot et halvt år siden var jeg brudt grædende sammen - den blotte tanke havde overvældet mig og tynget mig helt ned, og jeg var endt med mit strikketøj og en kop kaffe mere og havde ladet bil være bil.
Jeg ser det lidt udefra - og tænker - godt, Lavendel, grib du nu bare dine (mange) andre projekter an lige så målrettet...-
Vi får se, det er nok en enlig svale, denne effektivitet, men så kommer bilen da i hus. Hmm, jeg tror egentlig den er for stor til at være i garagen...det må komme an på en (forsigtig) prøve.
Ellers finder jeg nok nye anvendelsesområder for den garage.

Og så skal jeg med futten. Er glad for at køre i tog, men gør det sjældent. Strikketøjet skal med, og jeg glæder mig til turen over broen - især synet af lavbroen, lige når man kører op på den, er smukt og imponerende.

Den ser så flad ud, jeg ved bedre. Deltog i det først løb over broen på rulleskøjter o kraftig vind. Hu hej - hvor det gik, den ene vej....


Kan nu godt savne de gamle færger, der slet ikke var gamle, men superflotte og en oplevelse at være om bord på, hver gang. Blot man holdt sig fra kaffen...


Når man kører selv, er det svært at lade være med ikke at sænke farten og nyde synet af Sprogø. Tænker også på alle de stakkels piger, der måtte henslæbe år på dette ensomme sted, blot fordi de var "kommet galt afsted".
Første gang jeg kørte over højbroen fra Fynsiden, blæste det temmelig meget. Det var ikke specielt rart at passere tyfon'erne eller pylon'erne - nøj, bilen fik lige et ordentligt skub.
Jeg har også været over i snestorm og mørke, meget ubehageligt.
Men i dag vil jeg læne mig tilbage, lade togføreren overtage ansvaret og trygt lade mig (brrrr) føre over og lige lukt ned i afgrunden. Den tunnel lider jeg ikke. Men det går jo hurtigt.

Læste engang novellen "Der Tunnel" af Fritz Dürrenmatt - uha uha, den skal man ikke tænke på, når man er på vej ned i jordens indre med IC828.

9 kommentarer:

 1. Rigtig god tur, du brave kvinde :-)
  Jeg synes bestemt broerne er så smukke, men savner nu den ro færgerne gav.

  SvarSlet
 2. God tur til Sjælland.
  Sjovt jeg tænker pgså altid på pigerne fra Sprog ø..
  Der er skrevet en bog om dem vist nok af Birgit Kirkebæk..Glæder mig til at se den nye dyt..
  Jeg har sejlet under broen i sejlbåd og stid vind.. Der er noget med vind og strøm omkring den bro.

  SvarSlet
 3. Kan du nu have en rigtig god tur over efter det nye dyr, det er dejligt at du kan overskue det nu :)

  Knus

  SvarSlet
 4. God tur! Ikke særlig glad i tuneller selv, men det går jo fort! Kos deg!

  SvarSlet
 5. Jeg har ikke prøvet turen over broen med tog,men din fortælling giver bestemt lyst til at prøve.

  God tur, godt gået ;)

  Yt.

  SvarSlet
 6. Jeg er spændt på hvordan turen vil gå, jeg har i grunden også lyst til at se broen via tog, men jeg sætter mig altid i et fly, når jeg skal til Sjælland, det går så dejlig hurtig, og jeg elsker at flyve.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 7. Åh, Lavendel... Jeg vil ønske dig den bedste tur. Godt gået.

  Knus fra engen ;-)

  SvarSlet
 8. Tak mine kære "søstre i ånden"

  SvarSlet
 9. Dejligt at høre, at du kan klare at hente din bil selvom du ikke ville kunne det før. Det er slet ikke så tosset at have været et andet sted for så ser man alting i større perspektiv. Held og lykke med din nye vogn.

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.