02 september 2009

Bang - bang - bang - plaff...!!! krudt og kugler på NordfynBang - du er dø' - lød det i min barndoms leg. Dø' refererer naturligvis til det fynske, det o'enseanske, som jeg må blære mig med at tale. Hmm hvis jeg kan undgå det ...jeg griber mig i at nærme mig det rigsdanske eller sågar det jyske tungemål ind imellem. Intet lyder så naivt og smådumt i mine ører som det fynske --- og samti'i' så hjemligt, hyggeligt og trygt.
Mange af vennerne og jeg, Datteren, Sønnen taler bevidst overdrevent FYNSK for sjov, men måske også, fordi "deraf er vi oprunden"-
Jeg elsker Fyn, og mit hjerte opfører sig på en helt speciel bvarm hoppende måde, når det hører den fynske dialekt - a' bar' glæ'e .

Hele postyret med dette indlæg er - den forestående jagt - startet i går morges -abng bang bagb!!, (det er dog utroligt hvad 2 glas rødvin kan gøre ved mit tastatur, jeg har da ikke hældt det i....)- de skud jeg hører nu, er nok fra andejagten, for det er ude mod vest, ved Nærå Strand lyden kommer fra.
Eller de øver sig bare - ude i skydeklubben... men det kan selvfølgelig også være rådyr (rotter med gevir), de jager...fanger...sky'er...ja, hva' de nu gør.

Jaaa, sø'i ser den jo u'...

Har en og anden gættet at jeg ikke går på jagt?
Har stor respekt for rigtige jægere.
Men når man ikke kan sparke sig frem for fasaner på vej gennem skoven til stranden, og når samme fasaner stort set ikke gider flytte sig for 1 stk.menneske og 2 stk. halsende hunde, hvor er så lige JAGTEN henne??


Nogle betaler dyrt for at kunne deltage i jagter på landets godser. Det er OK med mig, men når man kører folk ind i bussser, og de samme folk betaler kassen for at deltage i jagten på et gods, så kan det vel synes rimeligt, at de får ram på noget......ja, jeg holder mig på afstand på de dage ...
Fra min tid på "øen" har jeg gode minder om jagten, andefugle og fasaner stort set - der var intet råvildt , ej heller ræve.
Med i jagten var også naturoplevelsen -
og det er der vist på alle jagter...
jeg synes bare , det skal være fair....

stryg lige "bare" i næstsidste linje.


4 kommentarer:

 1. Her har vi også krudt og kugler, så vi må finde andre græsgange..
  Det er bare så spændene med din tur til Frankrig, lækker bil du har fået.. Håber den er meget rummelig, for du skal have meget med hjem.. Du skriver at du har blomsterløg i butikken, men jeg kan ikke finde dem hjemmesiden.

  SvarSlet
 2. Jeg har ikke blomsterløg, Mette, jeg køber dem på udsalg i november eller hjemforskriver de specielle..

  SvarSlet
 3. Jeg har så svært ved at forstå denne dræbertrang. Jeg ved, at masser af dyr stadig lever med hagl i sig efter at være blevet ramt. Det er et emne, der kan få mig helt op i det røde felt ...

  SvarSlet
 4. Jeg har stor respekt for Black hund, som bor her i huset, for han er fuldt uddannet jagthund og han NÆGTEDE at apportere. Dygtig hund. Godt han flyttede herind, eller havde han fået en kugle for panden - af jægeren.

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.