17 september 2009

Tomat med mere

Sidste år væltede jeg mig i tomater. Det gør jeg såmænd også i år. Startede jo med at mene at sortimentet skulle fornyes og indforskrev adskillige spændende sorter fra det gansk danske land. Sære navne havde de - "Black Prince" - Sophie's Choice - Mango - Pink Radise - jo det skorter ikke på opfindsomheden hos tomatavlerne (sjovt ord) - men her i opløbet, for det er koldt om natten til de udendørs, så ender jeg med at synes at de vante egentlig er de bedste. Punktum.
Og de er bl.a. de små gule pæreformede og de orange.


Sidste år lavede jeg kechup efter alle kunstens regler (NB - uden sukker!!) , og det smagte vidunderligt. Nu spiser jeg ikke særlig meget af den slags, men godt var det - jeg har såmænd noget endnu. Og i ovnen kom de efter Camilla Plums ide - tomater op i sylteglas, olivenolie over samt krydderurter efter behag. 120 grader til de bobler og så 20 minutter. Så er den ged barberet - og de holdet sig, for de er henkogt. Glassets låg skal ikke skrues heeelt til, for det ordner sig under processen. Mums for de kræsne. Dog står der noget på hylden endnu - jamen, hvor meget kan én kvinde orke at sætte til livs? Gæster i ny og næ til trods?


 
De to bedste - ganske små, men så koncentreret smag og sødme.
Bøfferne er også et hit hos mig og så nogen, jeg ikke kan huske navnet på.

6 kommentarer:

 1. Vi har også prøvet en hel del forskellige tomater, fordi jeg er en stor tomatelsker. Vi fryser dem ned som de er, og bruger dem ligesom du ville bruge en dåse flåede tomater. Dejligt henover vinteren til tomatsuppe og gryderetter.

  SvarSlet
 2. Hvor ser det spændende ud med dine forskellige tomatsorter - og din opskrift lyder vanvittig lækker ;-)

  SvarSlet
 3. Ja, det kan være jeg skal fryse dem ned i år.

  SvarSlet
 4. Uhm.... egne tomater. Finder der mon noget bedre! ;-=

  SvarSlet
 5. Her i huset er vist kun mig, der kunne finde på at spise tomater, men jeg kan ikke tåle dem i perioder, så planter har jeg ikke.
  Men jeg syntes det ser forfærdelig flot ud, når en skål indeholder mange sorter, som dem du har på billedet.

  Men bon appetit med dem du lige nu er beriget med :^)

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.