17 oktober 2009

En ny PINE! Helga Isager igen igen.Ja men så be'r jeg da selv om det! Pine og bøvl med strikkeriet. Jeg var rundt i blogland i går og så, hvor mange andre end mig, der havde bøvlet sig igennem "Pinen", og det var ikke så få.
Jeg kan også forstå at opskriften er ændret - til det bedre - både i Boligliv og i "Strikketøj" - det kan jeg så  bare ikke bruge til så meget, når den eneste jeg har med mig er den opskrift, der står i AMIMONO. Og den er da mildest talt ....sær.
Jeg laver lidt om på den nye PINE. Jeg har lavet ribborten på p 3½ og ikke slået så mange masker op som der står - når jeg så kommer til bærestykket, må jeg igen prøve at lave mit eget system.
For modellen er jo ualmindelig sød, synes jeg. Det er bare opskriften!!
I bogen står, at man kan se efter eventuelle rettelser på hjemmesiden....men der er skam ikke nogen.
Den nye bliver strikket i 2 tråde af mit eget Supersoft - en skøn mørk orange-meleret farve. Jeg trænger til farver, og denne vil varme mig langt ind i januar, er jeg sikker på.
Så må vi se md Datterens, jeg tro jeg venter, til jeg kommer hjem med eventuelt at lave en anden. (Hvis hun ikke vil ha´den første)Så har jeg gang i et par pulsvarmere, en opskrift fra norske MAUD.
Den er gratis, men når man så kommer til den fine bort foroven, så skal man se på opskriften fra "Flower Basket Shawl". Den opskrift er også gratis.....ved køb af garn.
Så føler man sig lidt dum. Hvad kan den fri pulsvarmeropskrift så lige bruges til?? Jeg har for det første masser af garn, det skulle jo ikke afholde mig fra at købe mere, hvis der var en model, jeg var vild med, men jeg sidder altså ikke nede i Frankrig og bestiller garn fra Norge blot for at få en opskrift til en sød kant...så jeg må prøve at eksperimentere....eller nøjes med mindre...
men den er altså sød...
 

jeg prøvede lige at tjekke hj-siden . Nu er den taget væk, opskriften. Men jeg har den da selv.
Det må prøves - så hvis nogen af de mere kyndige har en genial ide til denne bort...
jeg tror måske det er noget med at flytte hulrækken en tak og så "bare" lave indtagninger...
Så nørkler jeg lidt på tørklædet fra Hendes Verden -tillægget . Langsomt, men sikkert..
det var nyt fra strikkefronten en lørdag, hvor markedet i Sarlat trækker lidt.
Montignac-kommune-markeds- manden har jeg ikke kunnet træffe endnu, men skal ringe (!!) til ham på mandag. Det bliver det først rigtig sjovt. Moi. På fransk. I telefonen! Hehe.
Så håber jeg på en stand på onsdag.
Sagde nogen fransk bureaukrati?

10 kommentarer:

 1. Jeg kan da scanne opskriften fra boligliv og maile den til dig.. Hjælpen er nærmere end du ved! du skal da ikke sidde og pines af den pine..

  SvarSlet
 2. Hvor herligt med lidt strikkenyt. Vidunderlige farver, det er det eneste jeg kan sige til det. Selv har jeg garn fra Holst liggende i farven clementin og så en lysere nuance fra kauni liggende her og lure på mig. Også et sjal i gråt er på tapetet og jeg ser frem til at få det at på pindene.

  Jeg kan ikke hjælpe med pine og puls, men jeg er sikker på at andre kan komme dig til undsætning, Mette Lykke har allerede været her kan jeg se. :)))


  Knus Henriette

  SvarSlet
 3. Oh Mette din dejlige rapand - det må du gerne. Jeg har skam også DET Boligliv..hehe ..hjemme..jeg takker på forhånd!!

  SvarSlet
 4. Godt du har fået hjælp til pine.
  Underlig der ikke er rettelser på hjemmesiden ;(

  God weekend !!
  yt

  SvarSlet
 5. I hvor er det et dejligt indlæg. Jeg bliver sgu så glad, når jeg læser med hos dig. Dine farvevalg er skønne og 'efterårsagtige'. Smukt - intet mindre.

  Dejlige præstationer, du er i gang med.

  Kærlig hilsen Jeannette Mariae ;-)

  SvarSlet
 6. Jeg ser sgu op til dig, din dejlige kvinde :-)

  SvarSlet
 7. Takker jer af hjertet - det er skønt med kommentarer og søde ord!!

  SvarSlet
 8. Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med srik, men jeg nyder at læse din blog og se de flotte farver på strikketøjet.
  Da jeg så kastanjerne i dit forrige indlæg, kom jeg til at tænke på et "kryds i kastanje" jern, som jeg har set en eneste gang i mit liv, og som jeg ønsker mig.
  Den ligner måske lidt en hvidløgspresser, men har et knivskarpt X, som man så kan presse ned i kastanjen i stedet for at stå og file med en kniv inden kastanjerne bages i ovnen.
  Hvis du finder sådan et køkkenværktøj, så kører jeg gerne til Fyn og køber det af dig, når du kommer hjem. Du ser så mange ting - måske ser du også sådan én?
  Fortsat god ferie.

  SvarSlet
 9. Hvor er det spændende, at du sikkert er på en stand på lørdag! Og ham Montignac-kommune-markeds- manden får du hurtigt snoet om en finger ;O)
  Det er bare så smukke ting du strikker!

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.