18 januar 2010

Morgenmad i januar



 


En halvspist omelet....med æbler
før jeg kom i tanker om at fotografere den fine omelet, havde jeg jo kastet mig over den og gaflet det halve i mig.
Men den er sandt guf her i den mørke tid - booster både humør og helbred, synes jeg.
Opskriften er i al sin enkelthed.
Man tager:


1 æble - jeg brugte økologisk Elstar, men helst nogen med smag,
2-3 æg
2-3 ss vand eller fløde
en bittelillesmule salt
smør til stegning
(brug bare ganske lidt, men smagen bør være smør - IKKE alt muligt mærkelig olie eller margarine)
kanelsukker

Vask og del æblet i både - jeg bruger en æbledeler
kom smørret på panden og lad det brude af
læg æblerne på og ryst  eller vend dem, så de bliver let brune
drys med let hånd kanelsukker over og hold det i bevægelse, så det ikke branker

Imens piskes æg og væske sammen, og når æblerne dufter "brunt og brændt" -(ikke branket), hældes æggemassen over, et låg på evt. og sagte ild, så omeletten stivner.
Efter smag kan man jo pære lidt op i den, hvis den SKAL være stegt overalt...

Ellers lad den glide over på tallerkenen og fold den fint sammen.
Mere kanelsukker kan jo strøs på efter behov - NB kanel er godt til kvinder, har jeg læst ..
men den mere videnskabelige forklaring må I vente med.

Jeg drikker the til og spiser mig derefter mæt...:-) i



masser af dejlige appelsiner.


Det er en af mine foretrukne morgenmadsretter - men får den nok kun en gang om ugen - ellers bliver det smoothies, når jeg som annonceret i går, indleder et sundhedskorstog.
Husk også fiskeoliekapslerne.

8 kommentarer:

  1. Ja.. der skal noget til i denne tid..
    Jeg overvejet ikke at stå op i dag.. Men hundene vil jo heldigvis noget andet.

    SvarSlet
  2. Lyder lækkert. Har faktisk aldrig prøvet omelet med æble.

    SvarSlet
  3. Det er ikke fordi jeg vil pære mere i din ellers lækre æbleomelet, men bare give dig fuldstændigt ret: kvinder har godt af en gang kanel nu og da, det glatte lag, bare en gang i mellem.
    Omeletten kunne jeg godt finde på at servere, æbler har vi stadig nok af, især Boskop; men her går vi ellers ind for blåbær, banan, kivi, rosiner, tranebær, nødder, mandler, solsikke- og græskarkerner foruden 5-kornsflager og youghurt som basis-morgenmad.

    SvarSlet
  4. Mundvand!!
    Lyder rigtig lækkert!

    Rigtgi god aften, Lavendel :0)

    SvarSlet
  5. Jeg glemte helt at komplimentere dig for din yderst sikre smag i spisestel.
    Jeg er lige kommet til at købe Erhardt Winge Flensborgs værk om Aluminia.

    SvarSlet
  6. Det er morgenmadsstellet, Aage - og jeps, den bog er super, både spændende læsning og som opslagsværk.
    I dag står den på smoothie med jordbær, hindbær, KANEL, hørfrøolie, banan, citronsaft og -skal sojamælk, lidt vanilje og en enkelt dadel.

    SvarSlet
  7. Det lyder dælme også lækkert og de der sundhedskorstog kender jeg jo, bortset fra, at før børnene hed det slankekure og kostoplægning, nu har jeg tabt mig bare sådan og nu hedder det sundhed. Men med mig virker det bedst med små tiltag der sætter sig og lidt af gangen og efterhåneden så hedder det gode vaner...men det er bare så nemt at blive slået ud af kurs igen ; )

    SvarSlet
  8. Hej søde Lavendel
    Jeannet (Silas og Sol) kommer i morgen, så skal vi da have din Omelet!!
    Knus B

    SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.