02 april 2010

Åh Amager


En gåtur rundt i kvarteret omkring Holmbladsgade i går bragte os til Kløvermarken, og der har man sandelig et flot vue ind over Københavns tårne.
Datteren har en lille nyttehave med et minihus ovre ved siden af tennisklubben. Fantastisk område - Kløvermarken, en stor nåde at det ikke lykkedes en vis Ritt at få plastret det hel til med boliger!


Dog - der har været boliger før! Dette foto er fra tiden efter Anden Verdenskrig, barakkerne blev brugt af tyske flygtninge!

Man kan rigtig se, hvor fantastisk en oase det er - midt i by- og småindustriområdet.Kløvermarken, (1843 Kløvermarken), ubebygget del af det militære øvelsesareal Christianshavns Fælled i København. Området blev fra 1909 brugt som flyveplads, hvortil man opstillede nogle primitive hangarer I 1917 byggedes militære værksteder, officersmesse og en bygning til passagerbetjening.(teksten lånt herfra)

Således landede i 1912 en enorm zeppeliner på Kløvermarken.
Var lige inde på en spændende side - er man interesseret i lokalhistorie og fine fotos fra forgangne tider, er det en guldgrube.

Nu er jeg hjemme igen, alle høns og katte har overlevet adskillelsen fra Madmor - hundene har jo været med, forkælede som de er.

7 kommentarer:

 1. Hvor er det dejligt med et grønt åndehul der midt i al mylderet.

  SvarSlet
 2. Det lyder som dejlige oplevelser du har haft! God påske til dig :-)

  SvarSlet
 3. Det ser ud til at have været en god tur. Rigtig god påske til dig, hundende og katte ,høns og hans.

  SvarSlet
 4. Det lyder som et herligt sted midt i alt. Dejlit at komme ud, men også dejligt at komme hjem igen.
  Skal fölge din idé med solenergien.

  SvarSlet
 5. Jeg kan se du er taget til sjælland.. Så god ferie og god påske min ven.

  SvarSlet
 6. Det var en god ide at gå tur der! Hele København er jo fuld af historie, men nogle steder er den altså sjovere at se end andre steder, og det billede, du viser af flygtningebarakker skal jeg lige love for bringer mindelser om dette et-eller-andet som man ikke talte om, noget der lå lidt forud for, eller indenfor, min tidligste barndom. Og som man ABSOLUT ikke snakkede om, der hvor jeg gik.

  SvarSlet
 7. Kære søde du, 1000 tak for den dejlige hilsen. Knussss B

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.