10 maj 2010

Syrener til mor..


I går - på den lange gåtur traf vi på sådan én. Syringa Vulgaris - almindelig syren - lige ved at være sprunget ud. Er det ikke dejligt?
Når vi taler  dufte, er jeg simpelt hen ikke i stand til at sige, hvilken jeg egentlig holder mest af  - der er selvfølgelig lavendel, men også rose, kaprifolium, liljekonval, viol, jasmin, ....og der er æbleblomster, lathyrus, tulipaner, ....og syren. Jeg har sikkert glemt nogen. Jeg er et duftmenneske, har før skrevet om det i min blomsterblog - en duft fortæller SÅ meget.

Her ses helheden...det er skønt, når de levende hegn står fuld af blomster - sikke en duft!


Så er bøgen ved at være fuldt udsprunget - også dén i min have står flot lysegrøn lige nu.
Har udført mere terapi i haven...altså for mig selv. Har hevet mælkebøtter op og sat kålplanter.
Derefter satte jeg små nye lavendler fra sidste års såning ind i rækkerne - der var forsvundet nogen..
Det  er en god følelse, man får efter endt arbejde...d.v.s. endt...der er jo hele tiden noget at gøre for en ...husmor...landhusmor...med store udenomsarealer.
Hæklet en kant på vesten til Søster fik jeg også gjort, så lidt prægtig er jeg da.

9 kommentarer:

 1. Jeg syntes de er så flotte, men jeg får hovedpine af duften, når jeg tar dem ind i stuen, - de står i haven, og der klarer jeg duften, jeg kan jo godt lide den duft.
  Jeg har en syren derude, som er blevet sat sammen af to forskellige, den ene er lige som den du viser på billedet, den anden er meget lysere og den er ikke så "holdbar" som den anden.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 2. Du fortalte på et tidspunkt at man kan dele lavendelplanterne - hvor meget går de tilbage hvis man gør det? og hvornår er det bedst? Jeg får ikke gjort den slags i år, jeg har nok i at rense 4-5 steder i haven, som aldrig skulle have været beplantet med småtterier der ikke selv kan holde skansen! Men sådan går det jo når man ikke er så stædig, så får man lige en plante "der vil se så pæn ud!" Haha.

  Nu prøver jeg med kartofler, læggeløg, spansk marguerite og begoniaer. Ægte Timian får lov at gro på udvalgte steder (steder som den selv har udvalgt :-) )

  SvarSlet
 3. Dufte er fantastisk vigtige for vort velbefindende. Derfor er det så trist, gang på gang at rende ind folk, der bevæger sig i en sky af kunstige dufte: der findes deosprays, hvor kunstig kanelduft er så gennemtrængende, at man bliver helt syg.
  For år tilbage havde en kone, der var blevet blind i en sen alder, fødselsdag. Jeg ville selvfølgeligt give blomster, der kunne vække minder, men tror I, man hos blomsterhandlere har duftende blomster mere? "Næh, det vil kunderne ikke have, de passer ikke til deres yndlingsparfumer!"
  Jeg fandt nogle asters til sidst, og hun blev glad, da hun kendte duften fra sin barndom og kunne genkalde synet. Selv om asters jo ikke har den fornemste duft.
  I Tyskland har man flere steder dufthaver for blinde og andre, der glæder sig over duftene.

  SvarSlet
 4. Jeg vil lige høre hvorfor du ikke svarer på de mails jeg har sendt... 3 stk. siden mandag 3. maj?
  vh
  Marianne Pedersen

  SvarSlet
 5. Marianne - jeg har mailet dig i dag - og dengang, da jeg hørte om strikkepindeproblemet...men har ikke fået mails sidenhen...har kigget i min spam-kasse,der er en anden blogger, jeg har haft det samme problem med...både hendes mails og mine retur forsvandt ???? - jeg beklager da det skete, men kan lissom ikke gøre noget. (andet end prøve igen)

  SvarSlet
 6. Lavendelplanter er hårdføre skabninger - de kan deles, hvis det ser ud til at de enkelte dele får et stykke rod...det skal gøres nu eller til oktober - jeg synes egentlig ikke, de går tilbage - det gør de jo også, når vi klipper dem. Men husk at sætte dem meget dybere end før - så får du heller ikke de bare stængler.
  Egentlig er det bedste have-princip at dyrke det, der vil gro og opholde sig i den have, man nu har udvalgt....men brændenælder, skvalderkål og kvikgræs er måske ikke alles drøm om HAVEN.
  aAGE - VI ER ENIGE - som (næsten) altid. asters er en dejlig efterårsduft...har mange gode mindelser for mig.

  SvarSlet
 7. Jeg har modtaget din mail og også svaret på den for en halv time siden, men hvis mailen ikke når dig, er vi lige vidt, har også ringet til dig idag og lagt besked på din svarer, kan jeg ringe til dig i aften?

  SvarSlet
 8. jeg tror , vi har løst kommunikationsproblemerne,Marianne og jeg..;-)

  SvarSlet
 9. Tak for de dejlige billeder. Fik tårer i øjnene for det er over 14 år siden at jeg har duftet og set syrener - min yndlingsblomst sammen med kaprifolier!!!! Tja, man føler nok aldrig at man er helt færdig med arbejdet men indimellem er der en god tilfredsstillende følelse som den du havde. Knus til dig søde Lavendel

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.