10 juni 2010

I et andet liv..


Engang - i et andet liv - sådan føles det, var dette min udsigt - eller rettere fra stuen lidt højere anbragt kunne man se Ærø tværs over vandet, i klart vejr var kranerne i Marstal vældig tydelige...
Fra maj blev man underholdt af 02.30: frøkor - 0.3.30: fuglekor - og 05.00 lammenes brægen -
lutter idyl,
men det var også dette


Afhængighed af færgen
32 minutters sejlads -
som regel et behageligt afbræk i rejsen,
men også 
en hindring i at bevæge sig frit.
Noget, som i sidste ende fik mig til at 
forlade øbotilværelsen
Men det er specielt at bo på en lille ø -
og jeg kan godt savne det....ind imellem
om sommeren.


6 kommentarer:

 1. Jeg leger også nogle gange med tanken om at bo på en lille ø, leve et simpelt liv i nærkontakt med naturen. Men min medfødte frihedstrang er nok for stor - jeg tror, at jeg i længden vil føle mig for indespærret. Selv om det naturligvis bare er en følelse... ;-)

  SvarSlet
 2. Du glemte mindst to ting i opremsningen: larmen fra hhv. Marstal- og Ærøskøbing-færgen, når de startede dagens sejladser. Når jeg en stille morgen tog min kajak til en tur fra Marstal til Birkholm, kunne man tydeligt høre færgen sætte farten op, når den skulle bakke ud af lejet i Rudkøbing.
  Hvor vi bor, har vi "glæde" af begge færger. Mærkeligt, at motorer fra 2000 laver mere larm end dem fra 1950.
  Bortset fra det: som øbo lærer man jo også, at der er konsekvenser af ens valg, og fravalg, man lærer at være lidt på forkant, og de smarteste af os lærer at sejle en båd, enten for vind, håndkraft eller motor.
  Andre piver, når Bilka har lukket.

  SvarSlet
 3. hæhæ, Aage, ja da den nye færge kom, troede jeg længe, det var et mælkekølersystem på en nærliggende gård, indtil nogen gjorde mig opmærksom på den dumme Marstaller - kunne ha' fornøjelse af den på begge sider af øen...
  men jeg hørte, de havde dæmpet støjen en del, fordi så mange beboere i Rantzausminde og strøget på Tåsinge ned til vandet brokkede sig...og det er vel ikke de mindste skatteydere, der bor der....og ja, bådene savner jeg..

  SvarSlet
 4. hæhæ, Aage, ja da den nye færge kom, troede jeg længe, det var et mælkekølersystem på en nærliggende gård, indtil nogen gjorde mig opmærksom på den dumme Marstaller - kunne ha' fornøjelse af den på begge sider af øen...
  men jeg hørte, de havde dæmpet støjen en del, fordi så mange beboere i Rantzausminde og strøget på Tåsinge ned til vandet brokkede sig...og det er vel ikke de mindste skatteydere, der bor der....og ja, bådene savner jeg..

  SvarSlet
 5. Ja.. jeg kan godt forstå du savner den skønne udsigt til Ærø..
  Knuser.

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.