31 juli 2010

Husmoderen


Den gode Husmoder har huseret.
Glas på glas af det prægtigste hybensyltetøj blev hældt på glas.
Indhold:
Hyben
sukker
mandler
vanillestænger
citron
balsamico-æbleeddike
vand - nichts weiter

Om det smager?

Et af dem vil forsøges hjemtaget til staterne-

Lidt solbær skal også turen igennem.
Og sådan blev der kokkereret -
en fantastisk Peach Pie - en ferskentærte blev fremtryllet af drivhusets mange, men små ferskner -
den smagte overdådigt godt!!
Med lidt is til, forstås.
I dag er WWOOF'er-eventyret slut -
det har været 2 spændende og lærerige uger - ind imellem lidt anstrengende hele tiden at skulle udtrykke sig på et andet sprog, men omvendt fik jeg lært mange special-udtryk - så det er fint med hjælp i hus og have.
De sidste dages regn og en begravelse i Jylland gjorde at vi ikke fik det sidste store projekt gennemført - pileflet, men nu er pilene blødt op, så jeg må fortsætte selv.
Det er ofte det, der hindrer mig, for pil har jeg på lager, men det skal liiiige blødes op, før man kan håndtere det.
Nu må vi se, hvad der er energi til.
Vegetarismen har været godt for noget - der er røget et par kilo i svinget - hehe - det gør vel aldrig noget - i min alder og i badesæsonen?

En god lørdag til alle i fantaskiske Blogland!!!

12 kommentarer:

  1. Uhm, hvor lyder det lækkert. Jeg har ikke smagt hybenmarmelade i mange år, men jeg elskede det engang.

    SvarSlet
  2. Ja men de er da derude....go for it!

    SvarSlet
  3. hvor ser det lækkert ud - mon der stadig er hyben i Tørresø næste weekend . . . så kunne man måske nå at plukke. Stiklinger fra Tørresø stammen er plantet her på matriklen, men alle hyben visner hvert år - måske er jorden for god . . . .

    SvarSlet
  4. Mums, det ser lækkert ud. Og det der med kiloene, der rasler af helt af sig selv, synes jeg er en interessant detalje.

    SvarSlet
  5. Jeg tror det, Liselotte...
    Eva, de kommer nok p¨å igen

    SvarSlet
  6. Det lyder fanta-skisme lækkert!
    ;-)

    SvarSlet
  7. Sannelig har du vært flink, er litt usikker på hva hyben er, men det ser fantastisk godt ut.
    Ha ei fin helg og klem fra meg;)

    SvarSlet
  8. Det lyder bare läkkert! Har ikke smagt hybenmarmelade siden jeg var 17 og det er jo en hel del år siden. De fleste vokser jo langs landevejene, men vi må se om jag finder nogen.
    Lyder bare så hyggeligt med det selskab, som du har haft.
    God lördag!

    SvarSlet
  9. Ser ut som om du står på i et. Det ser særlig fristende ut. Hyben er vel det vi kaller nyper og dette er vel en slags hagenyper siden de er så store.
    Det er vel mye c-vitaminer og det er supert.

    SvarSlet
  10. Oh, Snakkemunn, når jeg tænker på nyponsuppe med hvispet grädde på, løber min mund i vand. Det er godt nok svensk, men det er herligt. Og vi skal den vej om et par uger.

    SvarSlet
  11. Her kan man sandelig også få hybensuppe - men jeg bruger den gode 38% fra Thiese...TovePia fandt du ud af at det er nyper???

    SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.