10 juli 2010

Tada! Rumtopf begyndt!

Man tager
jordbær, sukker og en god brun rom

Lader jordbærrene trække med sukker, til de safter

Tilføjer rommen - de skal dækkes
(jeg var lidt hurtig til at få hældt på...)

Så skal de bare trække et køligt sted 
og vente på
ribs, solbær, stikkelsbær, blommer.....psv
se denne originale sønderjyske opskrift
(jeg skulle også ha' brugt en 4 l's stenkrukke...men det kan vel nås endnu)


12 kommentarer:

 1. Godt begynd!
  Men jeg har nu fundet et italiensk 5-liters henkogningsglas, for ikke at risikere fordampning.
  ( Jeg véd godt, at der er noget, der hedder "Angels' Share", men det er altså den alkohol, der fordamper ud gennem whisky- og whiskey-tønderne; englene i Skotland og Irland samler så ind til de andre.)

  SvarSlet
 2. Og så har du da fornuftigvis taget den helt rigtige 54% rom fra Asmussen, den er skabt til formålet: dit link henviser til en side, der anbefaler normal styrke: det er ikke klogt, da den jo fortyndes af saften fra frugterne, og så går der lettere mug i de dyre dråber. Desuden kalder de det Rumtorf i overskriften, Torf er tørv, og så er vi jo tilbage ved whisky og whiskey.

  SvarSlet
 3. Aha...ja, jeg kunne heller ikke stå for den stærke rom, godt so far...men jeg har en anden krukke ...et sted, den må findes! Ingen fordampning her!Den med englene kendte jeg nutte...

  SvarSlet
 4. Sådan én har jeg også frembragt en gang - og jeg kan tydeligt huske at den smagte GODT!! :-)

  SvarSlet
 5. Angels' Share hedder også Ullage, efter det franske ouillage; det drejer sig om omkring 100 millioner !!! flasker om året!!!

  SvarSlet
 6. Det kommer til at smage for godt Lone, jeg har boet i Sønderjylland og der lavede alle det med respekt for dem selv :) det blev lavet i lerkrukker.
  Knus

  SvarSlet
 7. Denne oppskriften tok jeg, den så herlig ut!!! Takk skal du ha!

  God lørdagskveld ønskes deg;) Klem;)

  SvarSlet
 8. Ej, godt du sagde det. Jeg lavede det sidste år, men havde faktisk helt glemt det i år.

  Er den der rom mere velegnet end Captain Morgan ?

  SvarSlet
 9. Jeg har hørt at hospitalssprit (altså ren 90% alkohol) er bedst til den slags; men jeg tror nu også at jeg ville foretrække rom (stærk rom, hvis den skal lagres længe, men det skal den jo ikke nødvendigvis :-) )

  SvarSlet
 10. Den Asmussen rom på 54% har en fin romsmag, og det spiller også med.Jeg har fundet en 4 liter lerkrukke og derpå er indholdet fyldt + lidt flere jordbær, sukker og rom. Lige om lidt er ribsene der...men de skal jo være modne

  SvarSlet
 11. Mutter, den Captain Morgan, som Brugsen f.eks. fører, har kun 37,5%, det er for lidt, hvis det skal holde.
  54 % er langt det bedste.
  Til gengæld er finsprit 90% god til slåen: lige dele slåen, sukker og finsprit, prop løst på, og ud i solen; rystes jævnligt, til sukkeret er opløst: kaldes på tysk Schleenfeuer, slåenild. Og er godt mod alskens dårligdom, mildner den ihvertfald.

  SvarSlet
 12. Tak - fordi du bragte rumtopf på banen. Vi havde snakket om at det skulle prøves, men havde uheldigvis glemt det igen.
  Nu går jeg straks ned i køkkenet og skriver med stort at vi skal have købt noget rum også kommer der gang i en rumtopt - har desværre ikke en lerkrukke, håber andet kan bruges;o)

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.