22 oktober 2010

Det danske smørrebrød

Efter at have turet rundt ude i den friske luft med Suredamen forsvandt Lille My hjem til Mumidalen velsagtens, og den kære milde Lavendel kom tilbage - godt sulten og måtte ha'  - smørrebrød.
Det blev til 2 stykker med oksebryst, stærk flødepeberrod , æbler og lige lidt basilikum på toppen.
Fint ser det ud, uden at være prangende - hader for eksempel flæskesteg med appelsinskiver både her og der - og det blev sat til livs sammen med en kold bajer - undskyld øl.


Købte for en tid siden denne bog, og eftersom jeg er en stor ynder af kogebøger og læsning af disse, blev den studeret grundigt - så jeg er nu i stand til at lave såvel en Ritt Bjerregård (røget lammelår, røræg og grønt drys) - som  en Kronprins Frederik - mad ( leverpostej, tomat, agurkesalat, sprøde løg, hakket persille)  - det sidste vel i modsætning til det første ret til den folkelige side.
Jeg vil slå et slag for at gøre smørrebrødet agtet og æret igen - kom an sushi og samosas!
Holder meget af smørrebrødet - en leverpostej med sprødt bacon og champignons - uhm - æg med røget sild og radiser ......jeg kunne blive ved.

Hvilket stykke smørrebrød er din yndlings??

8 kommentarer:

 1. Om smørrebrød jeg ved
  det faldt fra himlen ned.

  SvarSlet
 2. Jeg går gerne efter æg og rejer ekker som du nævner leverpostej med bacon og champignon, men et stykke med stegt lever, bacon og champignon vil også glide let ned.
  Smørrebrød får jeg sjældent, så det kan være meget svært for mig at bestemme mig til hvad jeg vil have.
  Åh jo en gang æbleflæsk på rugbrød Uhmmm!

  God dag Lone!

  SvarSlet
 3. Jeg er helt med på at slå et slag for det gode danske smørrebrød. Det er svært at vælge - men tror det bedste må være roastbeef med hjemmelavet remoulade, ristede løg og pickles eller laks med røræg, som jeg foretrækker på godt rugbrød frem for hvidt brød.
  Jeg har nu smagt sushi adskillige gange, men kolde klæbrige ris omviklet med tang er altså ikke mig:-)

  SvarSlet
 4. Uhm, smørrebrød kan være en sand fryd :-) Det får vi alt for sjældent her - i hvert fald de mere traditionelle af slagsen. Jeg er begejstret for æg og tomat med karse eller purløg.
  Min far elskede smørrebrød, og når jeg skulle gøre ham rigtigt glad, skulle jeg købe smørrebrød til ham i en smørrebrødsforretning ;-)

  SvarSlet
 5. Hov, jeg glemte da fuldstændigt: vi var jo hos Ida Davidsen i sommer, i Tivoli, OG jeg fik en Frederik! Med en porsesnaps til, ikke ringe.
  Det kostede, men det skal jo prøves.

  SvarSlet
 6. Åh ja, roastbeef...og æbleflæsk...en smørrebrødsforretning er en så spændende og (i Odense) antikveret ting, som jeg savner - der ligger én på Amager, som jeg frekventerer (i tankerne), når de unge besøges...
  Og Aage - du er en heldig rad, er du!

  SvarSlet
 7. Radix felix, cest moi!
  (Nej, jeg kan heller ikke russisk!)

  SvarSlet
 8. Jeg vælger...., det hele! Elsker smørrebrød. Mine morforældre havde en slagterforretning af den gode gammeldaws slags. Utallige er de lækre stykker, jeg har nydt. Favoritter er nok: roastbeef, æg og rejer, oksebryst med peberrodssalat, tatar med æggeblomme, fiskefilet....
  Lækkert, lækkert!

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.