08 oktober 2010

Skarpheden

Jeg kogte en høne forleden - suppen var fin, men kødet - i peberrodssovsen - uhm, det smagte!
Jeg er stor tilhænger af peberrod. Ovenikøbet har man de senere år kunnet læse den ene lovprisning efter den anden af denstærke rods fine helsebringende egenskaber. Godt nok, jeg holder af den for smagen...skarpheden, især forenet med sødme, som i peberrodssovsen.
En sand glæde at kunne gå ud og grave rødderne op i egen have.
I Polen fik jeg for år tilbage noget, de kaldte Chran - ja med polske bogstaver ser det lidt anderledes ud, men det er en blanding af revet rødbede og peberrod - det er godt!! jeg var den eneste derhjemme, der spiste det.
Tror egentlig, det kan fås i indvandrerbutikker, for det er vist kendt i andre lande end Polen.
Blot ikke Danmark.
Har du gode opskrifter med peberrod?


7 kommentarer:

  1. Flødepeberrod er altid godt, især til røget laks:
    1/2 stykke rugbrød, evt ristet, evt m smør. Herpå et blad af landløberen, nasturtien, og herpå igen en oprullet skive røget vildlaks.En klat flødepeberrod, og så 2 nasturtie-blomster stukket i .

    SvarSlet
  2. Hej hej - Bentes Aage - er du den "gamle " Aage??Lyder lækkert - jeg havde slet ikke lige tænkt på flødepeberrod, som jeg nyder, når mulighed gives....også til oksebryst uhm..

    SvarSlet
  3. Uhm, jeg elsker også peberrod og gerne med rå, revet rødbede. Det spiser vi tit som en lille salat til aftensmaden.

    SvarSlet
  4. Må indrømme at jeg ikke har smagt det siden jeg var barn.....

    Min far lavede et eller andet med revet peberrod, knust hvidløg og honning som han spiste en ske af hver dag, når han havde ondt i halsen.................. Irks...

    Han lavde også et eller andet med peberrod og rødbede, men jeg ved ikke hvad det var...

    Hyggehygge og rigtig god weekend
    Marianne

    SvarSlet
  5. Oh yes, det er mit alter ego, eftersom min kone hedder såvel Bente som Aage.
    Nå, men æbleflæsk med peberrod lyder jo heller ikke helt dumt, vel?
    Wormianum genoptrykte en kogebog fra 1616, fra den er der en opskrift: Høns med peberrod.
    Kogte høns lægges på bagte simleskiver( ristede brødskiver kan gøre det) og overhæld køddet med en blanding af revet peberrod og fint stødte, smuttede mandler, rørt op med lidt af suppen.

    SvarSlet
  6. Nå, så er det på plads, Aage...Marianne, jeg havde en bekendt,der lavede en blanding af knust hvidløg, peberrod, honning samt citronsaft ved forkølelser m.m. han påstod, det hjalp

    SvarSlet
  7. Min mormor lavede grøntsagsuppe og til kødet fik vi altid peberrodsovs..:-)

    Men det lyder dejligt til høns også.
    Det må prøves en dag.:-)

    God weekend fra Lisbeth

    SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.