Næsten midt i oktober - og sådan en dag.
Bedsteveninden ringede, mens jeg sad og syslede - om jeg ville med på svampetur? - Ja, det var en god ide, syntes både jeg og hundene....for vi skulle til stranden - hvor der også er skov. Så heldige er vi heroppe nordpå.
Og se!
Helt klart og stille luft.
Først huserede vi lidt på campingpladsens grund, men ak! Nogen havde været der før os og efterladt nogle rodstokke, så vi rigtig kunne se, hvor mange DE havde høstet.
Det skumlede vi lidt over....
Men hvem ejer naturen?
Nogen havde de dog efterladt til os, se bare - en fluesvamp.
Andre var vi usikre på, som denne violette - (som det selvfølgelig vrimlede med)
Efter hjemkomsten er jeg nået frem til, at det må være en skørhat - OG den er spiselig.
Nogen, der ved noget andet om den??
På vej videre hen ad stranden opdager jeg, at kameraet er forsvundet...
hunde må overlades til Bedsteveninden, og jagten begynder.
Laaangt tilbage ligger det og griner til mig.
Videre går det, Kattegat ligger derude og lokker...
Ind gennem Storskoven ud til de høje bøge, der vokser helt ud til vandet -
vi fandt en del rørhatte af forskellig slags - bl.a. en stor Karl Johan -
lidt mælkehatte og champignons.
De skulle bruges til hhv. lasagne og pasta.
Og i dag vil jeg bage
Noget så gammeldags som et sigtebrød!!!
Jeg vil vide at fortælle, om det bliver godt - som jeg husker det!
(for yngre læsere kan jeg oplyse at sigtebrød laves af en blanding af hvede og sigtet rugmel - samt at det smager gudeskønt med smør og puddersukker....)
Åh sikken dog en dejlig dag - godt du fandt dit kamera igen ;-) dejlige billeder.
SvarSlet......og sigtebrød m puddersukker (læste jeg virkelig det? eller drømmer jeg?) ..... ja det er sagen
KH Siffe
Sigtebrød..Husker som barn at ha fået det med hinbærsyltetøj :-)
SvarSletOg svampelasagne med spinat - det ville jeg ikke takke nej til :-)
Sigtebrød med puddersukker savle,savle og så lige en varm kop te til - det er ren efterårshyggeeftermiddagsmad :-))
SvarSletSigtebrød er uundværligt på jagtturen.
SvarSletJa, der skal nok komme et foto af det færdige brød..
SvarSletUhm Lavendel, jeg har ikke spist en ordentlig sigtebrødsmad med puddersukker (og smør) i umindelige tider! Tror jeg vil forsøge mig med sigtebrød en dag og lade spelt, durrum og ølandshvede stå et øjeblik ;-)
SvarSletJa, vi må også huske at NYDE...
SvarSletJa, vi må også huske at NYDE...
SvarSlet