03 november 2010

Den Farlige Stillesidden


I går havde jeg jo tænkt at sidde stille og rekreere mig, tænke dybe tanker og lade november stille og roligt få lov at være der....det er ikke min yndlingsmåned, så er det sagt.
Det holdt et kort stykke tid.
Dernæst kastede jeg mig ud i lidt støvsugning...eller rettere sendte støvsugerrobotten Robert ud i den pænt ryddede entre, for han har en glubende appetit på  - jaaa.. garn , men også snørebånd og frynser på tæpper glider gerne op i bugen på ham - og så har vi balladen!
Mens han summede rundt derude, og alle dyr var flygtet udenfor, kunne jeg jo ikke nære mig for lige at gøre en pause i fintænkningen og rode lidt rundt på bloggen. Fandt et sted, hvor nogen havde fundet links til de gamle kirkebøger - ja og så gik der rundt regnet et par timer med at lede i de jyske gamle bøger og prøve at opspore min morfars familie. Mere herom en anden gang - men spændende var det.

Så var klokken efterhånden blevet 15, jeg havde en trailer og en hundredelas, jeg skulle aflevere til min søde nabo - så afsted gik det.
Man kunne også "lige" nappe den gamle hoveddør med og kyle den på skrammelpladsen. Nu forholder det sig sådan, at Sønnen er flyttet herop på det Nørre Fyn kun få km herfra, og han ville gerne med til staden, så kunne han lige nå posthuset, rettere postbutikken.
Vel fremme på containerpladsen i silende regn var to herrer møjsommeligt i gang med at skille 7-8 vinduer ad, så glasset kom for sig og træet i en anden container...ja, der er skam skrappe regler.
Lettere irriteret over deres pernittengrynethed fik jeg gennet Sønnen ud i regnen , og sammen fik vi bugseret den tunge med to ruder forsynede dør hen til glasstedet. - Det kunne vel ikke være så farligt -, tænkte Lavendel - eller var det "Det indre Tigerdyr" ? - greb en klaphammer og  - bang! Fint stort hul i dørens glas - OG fin stor flænge i venstre pege-! Dygtig!


Her blev jeg så nødt til at opsøge de flinke herrer på pladsen og ydmygt spørge, om de ikke havde et plaster-- Yngstemand, med hvem jeg har gjort mange gode handler, blev sat på opgaven at forbinde Fruens finger!
Sønnen måtte  lettere forbitret overtage det kedelige job i silende regn, mens moderen stod - og dryppede det rødeste blod....Ha-ha-ha - så- så - så -så!

Videre gik det mod naboen og Banehuset - fingeren indsvøbt nu i håndklæde....og søde nabo himlede op, mente jeg så lidt halvnusset ud  - masser af vand og lidt blodpletter her og der gør jo sit....
Jeg blev forbundet på smukkeste vis, og Sønnen fik også et fint plaster - med katte! Tak til naboen!

Så - en anden gang - Lavendel - bliv dow hjemme! Eller lad dit indre Tigerdyr blive hjemme og husk arbejdshandsker!

10 kommentarer:

 1. Hej Lone!
  Du har lidt svært ved at holde dig i ro og ikke komme til skade :_)God bedring med fingeren, jeg giver kaffe hvis du kommer forbi.
  Knus.

  SvarSlet
 2. Sikke en dag, Lone! I dag må så blive uden skader, tænker jeg...

  God onsdag til dig.

  SvarSlet
 3. Åh, sikke en redelighed! Godt at du blev forbundet.
  Spændende med kirkebøgerne på nettet - det har jeg så meget lyst til også at fordybe mig i.

  Klem til dig og god bedring til Tigerdyret :)

  SvarSlet
 4. Sikke en redelighed :-) Men du fik et sjovt indlæg ud af det.
  Og hvad kan man så lære af det? - Bliv hjemme og hold dig i ro.
  Ønsker dig en god og stille onsdag.

  SvarSlet
 5. Ja, I har ret...sidde stille, intet gøre, græsset gror, og foråret kommer! Tak, Margith - det bliver nok ikke lige i dag :-)

  SvarSlet
 6. Puuuust tigerdyr. Hold poten i pelsen næste gang ;-)))

  SvarSlet
 7. November? Nej. I min kalender er det årets mest grå, triste måned. Jeg er bestemt heller ikke den store fan!
  Men lidt pejs og lidt strikketøj kunne vel hjælpe?

  SvarSlet
 8. Jeg har prøvet det der med kirkebøgerne, men optageteknikken til mikrofotograferingen dengang gør det jo til en "smudsig" og til tider svært læselig affære. Véd du forresten, at det var mormonerne, der kom med det gode tilbud der engang i 1920-30'erne? Joh, hvis de måtte fotografere alverdens kirkebøger, og heriblandt de danske, så kunne staten få et sæt gratis.
  Nå, men hvad skulle mormonerne så med det andet sæt? Jow, det var da fint at have liggende i The great Tabernacle Library i Utah City, hvis nu engang Lavendelstrik skulle komme forbi og lade sig omvende, så kunne hun samtidigt lade sine forfædre og ditto mødre omvende og redde dem ud af den skære sild.
  A propos, jeg bruger selv deres særdeles udmærkede program til at holde styr på min familie og deres stamtræ, The Family Ancestry File. Det er gratis, og jeg har downloaded det en gang for alle.
  Men ellers troede jeg, du gik ind for genbrug, og ikke bare baldrede ruder. Nu véd du, hvad der sker, når man arbejder på egen hånd!

  SvarSlet
 9. Jooo, Aage - men træet var råddent i døren,og den var grim, den nye har jeg også købt i den gule...spændende med de mormoner :-)

  SvarSlet
 10. Det var ikke døren, jeg tænkte på, det var ruden: jeg samler glas til drivhuse.
  Stikker der en (venstre)politiker i dig, eller bare en spindoktor? ;-)

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.