12 december 2010

Malerier -en dyr hobby?


I genbrugsen forleden fandt jeg disse to.
Til hhv. 150 og 75 kr.

Jeg kan godt lide dem begge - syrenerne, fordi jeg elsker syrener, og dette er så fint malet, at man næsten mærker deres blide, forårsagtige duft. Det skal hænge i mit soveværelse.

Det andet - jaaa. det kaldte bare på mig.
Og jeg mener - til den pris kan man jo dårligt købe en ramme...

Hvilke kriterier køber I malerier efter?
Hvis overhovedet?


11 kommentarer:

 1. 1. kriterium: kan jeg lide billedet?
  2. kriterium: har jeg, eller kan jeg, skaffe plads?
  3. kriterium: kan jeg glæde en anden med det?
  4.: har jeg råd?
  Min kone springer som regel op som en løve, men falder ned som et lam: indtil nu er alle billeder faldet i god jord, så forskellige de er. Hun har svært ved at se, hvilke, der måtte vige pladsen for et evt. nyt.
  Det sidste var en lille marine med en smakkejolle fra min hjemby, Sleswig, af Westfal, 1500 + løgn og omkostninger, plus 2500 til konservatoren. Men alle penge værd! Han går normalt for 30-40.000. Det er bare ikke det, der tæller her.
  Det forrige var en stof-collage af Asta Nielsen. Dér var hun også en stor kunstner: heldigvis for prisen, og dermed for mig, er der ikke mange, der ved det!

  SvarSlet
 2. Jeg køber billeder efter om jeg kan lide det - dernæst farver. De skal passe ind i det øvrige i rummet de skal hænge i.

  SvarSlet
 3. Ja, det er vel egentlig også det, jeg gør - også som Aage siger - ka jæ li det?

  SvarSlet
 4. Det er to dejlige billeder! Vi køber ikke malerier - har ikke vægplads til mere end bogreoler, reoler til køkkenudstyr og de få billeder, vi allerede har, filmplakater og et maleri af min blogven Sidses.

  SvarSlet
 5. Uha det med syrenerne er bare skønt... :o)
  Jeg har ikke plads til flere billeder på mine vægge...men dem jeg har er købt efter princippet Det kan jeg li'!... :o)

  SvarSlet
 6. Begge dine billeder er smukke på hver sin vis. Jeg kan bedst lide det sidste. Vi køber ikke, men en meget sjælden gang finder vi penslerne frem…
  I en periode som lærer arrangerede jeg 50 kunstudstillinger på min skole og orienterede selvfølgelig klasserne om dem.
  En dag indfandt en ”kunstmaler” sig på skolen: ”Mit navn er NN. Jeg er kunstmaler og besøger kun skoler. For det er kun lærere, som har forstand på kunst!!!!!!”
  Hans billeder, billige, var fiduskunst. Landskabsbilleder tegnet med litografisk kridt, viskelæder og farvekridt. Han fik lov til at udstille. Den første dag faldt eleverne i svime. Den næste dag gik de forbi.
  Begejstringen blegnede, da min hold i billede kunst prøvede hans teknik og fant ud af, at de hurtigt kunne lave noget, der var lige så godt.
  Den næste udstilling var abstrakte billeder af Lars Åkirke. Den først dag gik eleverne hovedrystende forbi. Den næste stoppede de op, stod i små grupper og snakkede. Det holdt sig udstillingsperioden igennem.
  En pige fra 8. sagde: ”Var Åkirke og XX kommet til min dør, havde jeg købt XX og fortrudt det. Havde jeg kunnet låne et billede af hver i en uge, havde jeg købt Åkirke. God kunst er noget, man skal blive ved med at kigge på!”

  SvarSlet
 7. Kan jeg li´ det, og har jeg råd ...
  For tiden søger jeg et billede af Sonja Kudsk bare på 30 x 40.
  Jeg har både gammelt og nyt på mine vægge, akvarel og olie, og jeg forsøger også selv en gang i mellem.

  SvarSlet
 8. Har aldrig købt et maleri. Jeg har et som jeg har fået en en person, der engang havde en betydning i mit liv. Hænger ikke fremme pt. Alt andet har jeg selv malet.

  SvarSlet
 9. Rimkoger ---det lyder rimeligt, at eleverne reagerede sådan - de har friske øjne, og er ikke bange for at "dumme sig" - men det skal være smukt i mine øjne...og holdbart, så er det vel egentlig lige meget, om det er en plakat, eget maleri eller en Asger Jorn.

  SvarSlet
 10. Inden vi begynder på malerierne, så tak for herlige grin fra December kalenderen ☺.
  Jeg kan rigtig godt lide begge dine nye malerier, men jeg tror bedst jeg kan lide syrenerne. Sjovt nok, så har vi næsten ingen ledig vægplads tilbage, alt er fyldt med arvestykker og sjove finurligheder. Arvestykkerne kan jeg ikke sige farvel til, nej aldrig og heller ikke finurlighederne. Derfor ingen malerikøb her hos os, men vi kigger tit på malerier ☺.

  SvarSlet
 11. Tilsyneladende paa akkurat samme maade som dig. :) Jeg er isaer vild med billedet til hoejre!

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.