14 januar 2011

Jeg holder af hverdagen


- En af overskrifterne på min blog - populært citat - men det passer. Jeg er hverdagsmenneske, for i hverdagen lever jeg de fleste dage af mit liv. Jeg vil ikke gå og vente hele tide på højdepunkterne, det festlige, de store dage...nej for al den venten rummer ulevet liv.

En tur ud af markvejen i dagens tågede hverdagsgrå vejr fik mig til at tænke over det. Hvornår er man lykkelig? Jeg gik, opfyldt af inderlig tilfredshed, stille lykke you n ame it - dybt koncentreret, for vejen er fuld af is...ret sjovt egentlig, sku' man ta' en glidetur....men kunne omvendt godt se mig selv ligge der med stængerne i vejret og akut brug for lægehjælp med to forvirrede hunde vimsende rundt om mig...så det...

I æbleplantagen er sjaggerne tilsyneladende trukket væk, for alt, der hørtes var et par råbende solsorte - lidt senere trak 3 svaner lige hen over mit hoved...ja, det er gråt, det er vådt, det er ....hverdag, men den rummer
en hel del storhed alligevel.....hvis man kan få øje på den.
Tag dig tid til at høre "Onkel Danny" - det er smuk hverdagspoesi:
11 kommentarer:

 1. Som talt ud af mit hjerte Lavendel! Man gribes af lykkefølelse i øjeblikke, hvor man allermindst venter det. Og jeg elsker bestemt også min hverdag:-)

  SvarSlet
 2. Lykken opstår især ved de ting, man vender tilbage til. Det giver os tryghed at gentage ting og på den måde kan vi også suge nuet til os og holde af det.
  God hverdag til dig,
  klem fra
  mette

  SvarSlet
 3. Åh ja - hverdage er dejlige. Jeg kan meget bedre lide hverdage end festdage, hvis jeg skal være helt ærlig!

  SvarSlet
 4. Sikke nogle dejlige ord....Dem ta´r jeg til mig!

  SvarSlet
 5. Ja, hverdagen er vel trygg og forutsigbar, men jeg liker da også å bli grepet av den lykkefølelsen med nettopp å oppdage nye ting (som sjelden skjer i hverdagen) Men hverdagen er rolig fin og lykkelig når man er harmonisk til sinns. Ha en vakker dag. :))

  SvarSlet
 6. Jeg er også rigtigt hverdagsmenneske.
  Men jeg tænker af og til, at jeg nok burde øve mig i at kunne lide de store fester og sådan. Det er ikke blevet til noget endnu.

  SvarSlet
 7. Tak fordi du mindede mig om det. Man kan godt glemme det lidt engang imellem, men du har fuldstændig ret. Apropos blog så har jeg faktisk tænkt på det, men føler mig ikke helt moden til det endnu. Men måske det kommer?

  Knus fra et tåget Bornholm.

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
 8. Jeg holder også uendeligt meget af hverdagene. Selv på en grå og diset dag som i dag.

  SvarSlet
 9. Men det kræver nu også mulighed for at nyde den, og ikke være jaget frem og tilbage og op og ned for at nå at tilfredsstille Madam Støjberg og alt hendes væsen. Jeg har denne mulighed; men jeg har ondt af dem, der kun har højtiderne at se hen til.

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.