06 januar 2011

Om at kommentere


Her under den sædvanlige hyggelige runde til andre blogge, hvor jeg kommenterer på nogle, på andre ikke, det er lidt forskelligt, men...så stødte jeg også på en overskrift hos "Ingrids Strikkeri", som gjorde mig nysgerrig.

"Jeg er ikke vanskelig, jeg er skuffet"
og hva' var nu det?
Jo, sagen er, at Ingrid laver mange gode og fine strikopskrifter og lægger dem ud til fri afbenyttelse, det eneste hun beder om, er at man vil lægge en kommentar, når man bruger noget af hendes, eventuelt viser et billede.
Det er vel ikke for meget forlangt?
Hun kan se, at der har været over 60000 besøgende siden oktober, men hun kan også se, at der er 97, der har lagt kommentarer.....og kan se, at hendes billeder er ude hos folk.......ja,d et rent tekniske skal jeg ikke gøre mig klog på, men følelsen ---
ja, den forstår jeg skisme godt.
Du kan se hendes fine blog her.
En ting, der sommetider afholder mig fra at lægge kommentarer, er de åndssvage ord, man skal skrive hos mange, der bruger blogger. Jeg tror ærlig talt ikke, de virker.....men en anden ting kan være min egen browser, (chrome), der ind imellem tér sig , så jeg ikke kan komme ind på siderne. Man skulle ellers tro, den kunne samarbejde  med blogger....

Hvad mener I??
om at kommentere,
om at låne...16 kommentarer:

 1. Jeg bruger også chrome og har ikke problemer, men har det lidt ligesom dig, lidt irreteret over det ekstra sikkerhedsord.
  Knus.

  SvarSlet
 2. mærkeligt, Margith...det var først, da jeg skiftede over til firefox (har begge installeret) at jeg kunne kommentere ho s dig igen!

  SvarSlet
 3. Jeg kan varmt anbefale dig at bruge browseren Firefox, Lone, og så er jeg enig med dig i, at det er vildt irriterende med bekræftelsesordene, man skal skrive i bloggers kommentarfelt. Kan I ikke bare vælge dem fra - nogle bruger dem ikke.
  Jeg tror desværre ikke, man kan ændre på, at folk bare tager andres ideer uden at læge en kommentar. Ja, det er for dårligt!

  SvarSlet
 4. Jo, man kan selv vælge, om de skal være der...man kan ovenikøbet vælge at selv skulle godkende ALLE kommentarer før de udgives.

  SvarSlet
 5. Jeg er helt enig i, at vi skal skrive en hilsen, hvis vi låner noget på en blog. Meningen med at lægge idéer ud er jo, at vi kan give noget til hinanden og finde et dejligt fællesskab på den måde.
  Og når vi så har lavet det, vi har lånt synes jeg det er en rigtig god idé både at vise et billede og linke til bloggen. Det må være almindelig god opførsel.
  God dag, klem fra
  mette

  SvarSlet
 6. Ja, jeg syntes også det er for dårligt at låne både det ene og det andet uden at kommentere eller spørge, på den blog man fandt det . .

  M.h.t. sikkerhedsordene, så er der en god grund til at de er der: Der er spammers der er så 'dygtige' at de får søgemaskiner til at lægge spamcomments automatisk, men disse søgemaskiner kan jo ikke tænke, så de kan ikke skrive et kodeord. Derfor! Jeg har selv forsøgt mig uden nogen regler for kommentarer og jeg fik da også snart så mange spamcomments at hver dag gik med at slette, sommetider flere hundrede!
  Jeg har også haft stalkers, skøre mennesker der skriver uforskammede kommentarer og opsøger ens blog hver dag mange, mange gange.
  Derfor har jeg ogspå kommentar moderetion på. Ak ja, hvis verden blot var anderledes . . . :-)

  SvarSlet
 7. Uhadada, jeg kan godt forstå skuffelsen, især når Ingrid gør opmærksom på hun gerne vil ha en hilsen, men samtidig sidder jeg også med en smule røde ører. Hvis jeg laver noget efter andres opskrift linker jeg til det sted den er fundet, men det er ikke altid jeg får lagt en hilsen det pågælende sted. Jeg har selv lagt et par opskrifter ud og forventer ikke at få hilsner, men synes det er dejligt når de kommer. Derimod forventer jeg at dem der bruger mine opskrifter også linker til mig og det vil jeg gøre opmærksom på næste gang jeg deler en af mine opskrifter.
  Ønsker dig en skøn dag.
  Knus :-)

  SvarSlet
 8. jeg forsøger at kommentere - og synes egentlig at det er overflødigt med det ord - men på den anden side tager det jo kun et splitsekund, så . . . .
  Med hensyn til opskrifter - hvis jeg bruger dem, synes jeg jo også at andre skal have muligheden - og derfor er det naturligt med et link, når jeg viser det færdige resultat

  SvarSlet
 9. Kære Lavendel, min lange tid fast læser:) Nu vil jeg prøve mig til at skrive dansk;))
  du er smuk som vel også illustrere dette i din blog.
  Som nogen har sagt i kommentarer til mig, så er det glæden ved at nyde andre der er pointen i mit indlæg at efterlade en besked - og det kommer kun i de tilfælde, hvor bloggere brug af andres opskrifter:) Tak søde dig. Knus Ingrid

  SvarSlet
 10. Jeg er helt enig med dig - og det har jeg også skrevet hos Ingrid. Det mindste man kan gøre er da at linke til siden man har fået opskriften af.

  Det er ikke alle indlæg jeg ligger en hilsen ved, men bruger jeg noget fra bloggen så henviser jeg da der til.

  Hav en god dag.

  SvarSlet
 11. Mange tak for din kommentar :-)
  ENIG, hvad jeg også har skrevet.
  Om bekræftelsesord:
  Hvad, der virkelig kan irritere mig, er de blogge, hvor ordene nærmest er ulæselige ;-C

  SvarSlet
 12. Jamen jeg kan helt tilslutte mig mange af indlæggene. jeg ville få skrevet langt flere kommentarer, hvis jeg kunne undgå de "åndsvage ord". Men det også en afvejning af hvad man vil bruge sin sparsomme tid til. Vil man bruge tid på manga kommentarer eller bruger man tid på at være udøvende. Jeg gør i hvert fald det sidste.
  Men hvis man henter en opskrift kan man i det mindste skrive en tak og et link, hvis man lægger det ud. det sidste prøver jeg i hvert fald at huske. Hvorvidt man skal være skuffet..... ja jeg bruger ikke tiden på den følelse, men glæder mig over besøgstallet på bloggen for derved får man indblik i om ens skriverier kan bruges til noget.

  SvarSlet
 13. Jeg har ikke så meget at sige til "lån" af opskrifter, da jeg ikke kendte Ingrids blog før nu. Men jeg forstår godt hendes irritation.
  Jeg vil bare lige ønske dig et - lidt forsinket - rigtig godt nytår, håber at du får et skønt 2011. Dejligt, at du igen har vand og nu også et velfungerende pillefyr, hvad kan man dog ønske sig mere.
  En god aften til dig.

  SvarSlet
 14. Leste Ingrids kommentar selv, og kommenterte der også;)
  Første bud: har du lånt noe så link!
  Ellers er det jo slik her inne at man får det man gir; gir man selv kommentarer, så får man tilbake.

  Veldig slitsomt med disse bekreftelsesordene; du velger selv dette, men det ligger jo noe sikkerhet der så vidt jeg forstår.
  Kos deg i kveld, klem fra meg;)

  SvarSlet
 15. Tak for de gode ønsker - i lige måde!!!

  SvarSlet
 16. Jeg er også Chrome bruger og har eller ikke haft problemer...
  Får jeg for mange underlige kommentarer (for det meste volapyk) så kommer der et handikapord på, men når der er gået lidt, tages det af igen, for jeg irreteres selv over at skulle skrive det, når jeg har kommenteret. Jeg har endda præsteret at skrive en kommentar, sendt den og lukket fanen ned, for at finde ud af at der var ord på og derfor ingen kommentar fra mig...

  Det kan være svært at kommenterer på alt der bliver skrevet hos alle, men har jeg noget, så kommer der et par ord.

  Laver jeg noget efter opskrift fra anden blog og viser/fortæller om det på min blog, så henviser jeg. Indtil nu har jeg vist også skrevet en hilsen og fortalt, men jeg har egentlig ikke tænkt over det før nu, hvor du skriver om det.
  Knus

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.