På gårsdagens blogtræf fik jeg som nævnt en fantastisk dejlig chai latte- ok, den kostede den noble sum af 38 kroner, så den burde også være god. Men ret beset er det en enkel sag at fremstille...forholdsvis....
Jeg har tidligere bragt en opskrift, som stammer fra "Bonderøvens" kone, og her er den igen..
(lånt på Samvirkes side)
Opskrift:Lav en lækker sirup til at blande op med varm mælk. Man kan selv putte flere eller færre krydderier i alt efter smag.
10 hele kardemommefrø
10 hele nelliker
10 hele allehånde
1/4 hel muskatnød
25 cm hel kanelstang
5 hele stjerneanis (gerne 10, hvis man kan lide smagen af lakrids!)
2 spsk. darjeeling eller ren earl grey the
200 gram mørk muscovadosukker
5 dl vand
- Rist krydderierne på en varm pande. Det trækker smagen frem i de tørre krydderier.
- Mort krydderierne.
- Kog vand, sukker og krydderier op i en gryde. Lad gryden simre i 15 minutter og tilsæt teen. Lad gryden simre igen i 5-7 minutter.
- Si krydderier og te fra.
- Hæld den tynde væske/begyndende sirup tilbage i gryden.
- Lad gryden simre videre, til konsistensen er som sirup. Der går op til en halv time
- Hæld på et glas og opbevar siruppen ved stuetemperatur.
Til ét glas chai: Et glas varmt, pisket mælk og ca. 1-2 spsk. sirup. Alt efter behag. Siruppen er sød - er den for sød, kan man fordoble krydderierne næste gang, man vælger at lave Chaisirup.
Alt imens det koger/simrer, kigger jeg ud af vinduet......
Blåmejserne har travlt - men jeg længes efter
blomster og lunere vinde.
Grøftekantens blomster- står mit hjerte nær :-)
SvarSletHvad er det for noget med et blogtræf i maj ?
mailer lige...
SvarSletNam nam, hvor lyder det lækkert - tak for opskriften :-)
SvarSletHer glanes der også tit og meget gerne ud ad vinduet ...
I lyder til at have haft en dejlig dag og godt at du kan bringe smagen derfra med hjem :-)
SvarSletDet lyder så lækkert, det må jeg simpelthen prøve en dag.
SvarSletTak for deling af opskrift!
Det lyder som et godt tip i den kulde vi har i öjeblikket. Er ellers på brödbag lige nu, men der er så meget man kan lave selv, men tiden er ikke altid til det.
SvarSletTusind tak for i går; hvor var det hyggeligt at snakke med dig. Det var godt at høre, at du nåede hjem i god behold, for det er da sent at rejse en lørdag aften. Og din kaffeopskrift skal helt sikkert prøves af - jeg elsker kaffe med "noget i"... ;-) Knus
SvarSlet