10 marts 2011

En fridag


Dagens billeder er meget forskellige, men alligevel - det, der forener dem, er at jeg finder ro ved at beskæftige mig med dem. At se på smukke ting som tallerkenen her, at lade øjet hvile på det smukke motiv, den fine glasur - de skønne farver giver stilhed indeni, de urolige tanker falder ned, bliver væk for en stund.


Nørklerierne - hvad enten det er strik, hækling eller broderi er en meget meditativ form for beskæftigelse, får langsomt stressen i krop og sjæl til at svinde, man går op i at få det lavet rigtigt, følger det mønster, i stedet for at lade ideer og tanker myldre frit i hovedet. Man får fri fra tanker.


En tur ud i det ....ikke blå, men lettere grå - dufte, syner, regn eller blæst, hundene, der farer glade afsted, gør også, at roen indfinder sig i takt med føddernes tramp på vej og sti.
I går tog det mig....iført joggingbukser og sælpels samt håndklæde begav jeg mig mod stranden....rygtet ville vide at naboen havde været i vandet dagen før - og det kunne man (Lavendel) jo ikke sidde overhørig..så ud i det, det blæste og regnen tog til, efterhånden som vi (hunde med) nærmede os det våde ....vådere element.
Det gik stærkt med at få smidt tøjet og komme i....heldigvis er der pænt dybt, så ret langt ud skulle jeg ikke...fødderne bliver hurtigt følelsesløse ...uha, uha - det var frisk! Meget.
Men her var det igen - ved at foretage mig noget, der kræver mit nærvær nu og her, får jeg "fri" i øverste etage. Og langsomt bliver dagene igen gode og fulde af muligheder.

17 kommentarer:

 1. Hvor er jeg imponeret over du har været i vandet allerede. Måske jeg skulle se om jeg kan overvinde mig selv, jeg har kun prøvet om efteråret. Fantastisk følelse bagefter.
  God dag til dig.

  SvarSlet
 2. Det er jo det, det er sandelig ikke, mens...brrrr..god dag!

  SvarSlet
 3. Supert at du har vært i vannet. Jeg kunne aldri ha klart det, men så er kulde det verste jeg vet. Idag våknet vi til snø og jeg trøster meg med at det må være mars krampetrekninger. ha en fin dag og klem fra meg. :))

  SvarSlet
 4. Imponerende at du har været i vandet - jeg sidder her foran brændeovnen og fryser bare ved tanken.

  Det er stærkt gået.

  Hvad er du ved at hækle?

  Hilsen Grith

  SvarSlet
 5. Hækler en lille forårsvest.
  Og stakkels Rita - sne igen...øv

  SvarSlet
 6. SÅDAN, kære badesøster :o)Skal vi prøve i eftermiddag igen?

  SvarSlet
 7. hej Lone

  nyd nyd nyd ...gør alllt for ikke at stresse...selvom vejret ikke lige er med...

  har også ofte lyst til en dukkert .... meeen.... måske ....forestiller mig at det bagefter er super dejligt...

  skønne af stessende sagerv:)
  go dag i det nordfynske
  kh♥

  SvarSlet
 8. IngmarBergmand har så klogt sagt, at dæmonerne ikke kan lide frisk luft og blå himmel... Jeg vil tilføje at de heller ikke kan døje håndarbejde.
  God dag min ven.

  SvarSlet
 9. Den var god, den Ingmar Bergman--de kan sikkert heller ikke lide iskoldt havvand....

  SvarSlet
 10. Kære nabo...har nogle ærinder, så er ikke sikker...ellers i morgen, på dit sted???

  SvarSlet
 11. Dejlige ting, du nævner, som måder at fokusere på nærvær og nuet. Jeg elsker turene ud i vejret sammen med hundene. Der falder en masse på plads, når man trasker rundt derude. Som Bergmann sagde: Dæmoner kan ikke lide frisk luft! :)

  Håber du får en god dag!

  SvarSlet
 12. Det var en voldsom kur. Jeg har ikke prøvet at bade i forårs- eller vinter vand, men har indtryk af at man har et stærkt hjerte, hvis man gør.

  Kan du ikke også finde RO'en i musik af den ro-lige slags?

  Måske er det at frembringe musik, hvor man holder takten, en af de vigtigste ting for at få roen på sig. Det er ikke alle forundt at kunne synge i (langsom) rytme.

  Og nu til noget andet: Har du fundet AaPK? Hvor?

  SvarSlet
 13. Whau, frisk indsats, Lavendel! Den var ikke gået med undertegnede :-o

  SvarSlet
 14. Nøj, hvor er du modig, Lone!
  Har du set, at der er haveblogtræf i Landbohøjskolens have til september - tænkte at det måske også er noget for dig ...

  SvarSlet
 15. Jeg misunder dig, Lone, at dit vand hurtigt bliver dybt. Herude ved Vadehavet, skal man vade langt, før det bliver dybt. men det er sejt gået. Rigtig god fredag til dig:-)

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.