19 maj 2011

Tivoli - tulipaner - tårnet - trylleri


for pokkern - de er flotte, tulipanerne i Tivoli...har dem mistænkt for at gøde med supersubstral eller lignende probat middel. så kæmpestore var de allesammen!
Under gårsdagens udflugt fór jeg - til familiens skam - rundt med kameraet....æææv, en turist....spottede de, men udover et foto af mig selv højt til hest på en karrusselgiraf har jeg ingen foto af den gamle have.


Nu har jeg. Den rummer en helt særlig magi - og vejret artede sig heldigvis, så det var en fornøjelse at spadsere rundt og nyde det inden maden - og inden ------ Ørkenens Sønners møde i logen.

vand og tulipaner i skøn forening.


alt det farlige ...uha...ikke til mighellere en lille hest - én vi to kan ride på...


omme i Smøgen står de gamle træer midt i det hele....


her sælges ......friskpresset juice...


dejligt, forvirrende , dragende er der i Tivoli...en fornemmelse af et eller andet i maven fra ungdommens vår..


Efter fremragende mad OG betjening i "Påfuglen" blev kursen sat mod Glassalen og aftenens hødepunkt - mødet i Ørkenlogen. En større forsamling af fest- og fezklædte mennesker blev forventningsfulde lukket ind - én herre, der tilfældigvis havde meget stor lighed med én af logebrødrene var iført den obligatoriske smoking, fez og ordensbånd - alt såre stemningsfuldt. Desværre må der ikke fotograferes....der var ellers MANGE MANGE skønne scener - kan nævne i flæng ....Den store Niels O som "Sutto Salami" en guldklædt romersk yndighed med tilbøjelighed til løse håndled og skælmske blikke....den skønne Cleopatra - kaldet Cleo - i haremsdragt, og som begyndte sin entre med at synge den anden Cleos "Zka vi zove eller hva´" ...åh.. de fire herrer iklædt pink trikot og netunderbukser tittende ud...de gjorde naturligvis gymnastik...og da kunne man godt tænke at 3. rk. midt for var lige lovlig tæt på...da de flashede stikkelsbærben og diverse.......uuuuhhhaa...

Men more os - DET gjorde vi....det er ubetaleligt at overvære...jeg er hæs af at grine! Lad mig også nævne at den gode gamle Èsprit de Valdemár spiller en ikke uvæsentlig rolle - Bondepigerne Dorthe og Grethe på ferie i Venedig er stor humor.....især da de skal til karneval ,og Grethe skal vælge dragt - hun har to kostumer: Catwoman og Fisker-Thomas under overvejelse og vælger at komme som Catwoman....oh et syn for guder - hvorpå de andre udbryder :"Fisker-Thomas"!
Det kan simpelthen ikke gengives, det må opleves - sangene og pausemusikken var i den jazzede stil, og jeg nød det!

da vi forgrinte kom ud i den dejlige aften, var det hele ved at lukke ned, en enkelt is nåede jeg at kapre...inden havens butikker sagde godnat, men lysene er så skønne, så vi slentrede lidt rundt i den lune aften, inden turen gik mod hjemmet. (Bumleintercity -øvøv)

magi by night


og nu skal jeg hente mine hunde hos Sønnen ...morgenbrød med fra bageren -god dag til alle!

7 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig aften du har haft i den smukke gamle have.. Vi får tilsendt adgangskortkort til Tivoli hvert eneste år, og jeg må med skam indrømme, at der er år, hvor vi slet ikke når derind.. Det er vist noget med.. det der er nemmest og tættest på, bliver ofte prioriteret lidt ned, eller glemt. :-)

  SvarSlet
 2. Skønne billeder fra en stemningsfyldt have.
  Ser ud til og lyder som om det var en pragtfuld dag/ aften.

  SvarSlet
 3. Jeg ELSKER Tivoli i København. Der er så smukt på alle tider af året og der er så mange forskelligartede indtryk. De store tulipaner må jeg med skam melde at jeg godt ved hvordan de får. De får luksusløg fra udlandet. Kæmpestore løg, som ganske sjældent er i handelen herhjemme. Det er luksusløg til rigtigt mange penge. Vidste du forøvrigt at tulipaner i 1600 tallet blev købt som investeringer. Prisen kunne være bedre at investere i end guld- jeg tror aldrig de kom i jorden.Vi mennesker er nogle sære nogle.
  Jeg bryder mig egentlig ikke om sjofle vittigheder og snak under bæltestedet, men af en eller anden grund slipper Ørkenens sønner ind og jeg er fortabt. Jeg synes de er så sjove og morsomme. Måske fordi de gør det på en intelligent og charmerende måde.

  SvarSlet
 4. Tivoli ... inget för mig för jag vågar inte åka någonting, numera! :)

  SvarSlet
 5. Hvor gav du dog en god beskrivelse af din aften - det var næsten som at være der selv :-)
  Tivoli er noget helt specielt, og det er Ørkenens Sønner også - jeg kan heller ikke stå for deres platte, men intelligente humor.

  ... Og sjovt at læse Karins forklaring på de flotte tulipaner.

  SvarSlet
 6. Godt at høre Karin, så skal jeg ikke være så forundret....og ja, jeg ved godt at de tulipaner var noget, man tidligere ville dø for--jeg må lige i gang med at rense ud i de værste slågejl...fejl...hehe

  SvarSlet
 7. Jeg var også meget begejstret over Tivoli tulipanerne - også de hvide men grønne striber som de har sat hele vejen om det store springvand - og de lyserøde (som jeg har skrevet om på min blog) Jeg har søgt på tulipaner og Tivoli for at finde ud af hvad de hedder, de fandt jeg ikke - men jeg fandt din kommentar, så nu får du lige en lille hilsen :-)

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.