06 september 2011

Overflod


Et overdådigt mirabelleårTræerne bugner - er næsten ved at knække med den tunge last.


Men i år står min hu ikke til at sanke og sætte på hylder eller fylde i lækre kager.....
Skam få mig..............
Får man en chance næste år mon?


14 kommentarer:

 1. Jeg husker ellers en under dejlig marmelader, netop af de frugter.
  Et enkelt glas eller to magter du måske at koge..Til de mørke vinter dage, hvor du trænger til noget sommer på brødet :-)

  SvarSlet
 2. Ellers må du nye de friske frugter og måske finde marmelader, som andre har lavet?
  Du kan jo glæde dig over at fugle og insekter vil elske dig for at lade dem være ;)

  Klem og hav en dejlig tirsdag.

  SvarSlet
 3. Hej mine æbletræer liger dine, jeg har helle ikke i sinde at bruge dem, jeg kan ikke selv lide æbler, og manden har sagt han ikke gider have noget, så nu har jeg lovet min kollega at hun bare kan komme og ta hvad hun vil have. ha en dejlig dag. klem

  SvarSlet
 4. Skifter mirabeller ikke mellem at give mange og at give helt vildt mange? Jeg tror bestemt du får en chance igen til næste år.
  De er bare så melede, synes jeg. Jeg har overvejet at koge dem sammen med æbler til noget saft. Har du erfaring med det?

  SvarSlet
 5. Ja, Vorherres køkkenhave bugner i år - vi spiser gerne, hvad vi kan, når vi går ture. Man burde jo også nok plukke til forrådskammeret ...

  SvarSlet
 6. Jo, måske lige et par glas....disse mirabeller er SÅ gode, ikke det, der ligner mel - og der er mange slags fra gule over røde til blå. Så jeg skammer mig lidt....æbler er der også, men de spises fra træerne.

  SvarSlet
 7. Kære Lone- du kan jo heldigvis overlade frugterne til naturen selv- og hos os admiralsommerfuglene. Kombinationen af henrådnende mirabeller og masser af blomster- ikke mindst sct hansurt holder sommerfuglene rigtigt meget af og de er så dejlige. Der sværmer flere hundrede op når jeg går ud og hænger vasketøj op. Balder får en lille bimmelim på for han kan ikke lade mirabeller og slet ikke blommer være og de ligger jo og gærer i det her vejr, men det er fint. Eneste problem her er at jeg 1 million ny spirede mirabelletræer i mine køkkenhavebede hvor vi har mirabellehegnet. Jeg får heller ikke brugt ret mange af dem i år for jeg har prioriteret at sylte noget andet. Så hav du god samvittighed. Der kommer en tid igen- til syltetøj og saft.

  SvarSlet
 8. Det kan være, at frugttræerne kan lide alt det våde vejr. For første gang i mange år har mine blommer IKKE fået sygdomme, men kan rent faktisk spises. Og mit æbletræ er spækket med æbler. Det er måske en slags trøst efter den sommer? ;-)

  SvarSlet
 9. Mirabeller siger heller ikke mig noget, vi har røde og gule i et helt hegn, men spiser kun fra træet mens de ikke er helt modne.
  Min gamle islænder Frosti, elskede dem. Han tyggede kernerne- sikke en larm og der var dage hvor han spyttede stenen ud - han var en sjov hest.

  SvarSlet
 10. Du får helt sikker muligheden næste år igen, og når du ikke spiser frugten, så er der til fugle og dyr i naturen.. :-) Eller det formulder og bliver til god jord.

  SvarSlet
 11. Til næste år er høsten lige så stor, så tror jeg du både har energi og lyst til at sætte på hylder.
  Hav en herlig tirsdag, kære Lavendel.

  SvarSlet
 12. Bare rolig - Blommerne kommer igen til næste år.

  SvarSlet
 13. Fantastisk rigdom naturen forærer os, men som Mette skriver, så vil fugle, hvepse og andre insekter elske dig, fordi de ikke behøver at dele med dig i år.
  Pragtfuld Sarah Lund sweater, ingen kan se hvor meget du har bandet undervejs ☺.

  SvarSlet
 14. Jeg er heller ikke flittig-sylter i år, men håber som du at chancen kommer igen (og igen) Heldigvis er mit ellers frugtbare blommetræ lige så uflittig som jeg i år ;-)

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.