22 oktober 2011

En fantastisk tur.


Visse forvirrende omstændigheder gjorde at jeg først kom afsted klokken 12...noget. Vejret var slået om i løbet af natten til noget, der i hvert fald mindede om efterår.
Der var kun 14 grader, da jeg kørte...ad den samme vej, jeg kom....nu oplevede jeg den bare. Dengang var der 30 grader i bilen, og jeg var bare hooked på at finde det hus og den by...så hvad ser man?
Op og ned gik det.
Faktisk 10 kilometer med hårnålesving og en bredde på vejn, så 2 biler knapt kunne passere....hvad tænker Mrs. Hyacinth på? (min GPS, kan jeg oplyse, hvis nogen ikke ved det....vi skændes immervæk)


Her er vi nede i Céze-dalen...smukt...og mere af samme skuffe...man bliver næsten helt blasert - mere af det samme......smukke....heldigvis kører der ikke så mange, læs: ingen - biler på den rute, så der kunne pauses på udvalgte steder og fotograferes.


Hmmm...så skulle man pludselig krydse floden Ardeche...gad vist, om konen har styr på det....jeg vil bare gerne ud på Autoroute du Soleil....og nordpå...


Kom vi også....ad en del snørklede omveje....men der er flot i det her land.


Stadig i vindistrikterne....der står et eller andet på det "bare" stykke...lige nu kan jeg hverken huske det eller se det - en del "Vin Rosé" af den lokale er røget indenbords.....


I et land med masser af Michelin-restauranter er dette en hån......gentager - en HÅN - 6 Euro....kold.


Og vi er lidt nord for Lyon...en fin rasteplads, bortset fra det kolde flûte....her blomstrer det stadig.


Og endelig - efter små 400 km - nærmer vi os Dijon. Jeg har dårlige erfaringer med den by og dens nord og syd-tilgange på motorvejen....de ligner hinanden for meget , de billige hoteller i hhv. nord og syd....
mere om det en anden gang.
Jeg kørte med Mrs. H's hjælp direkte til Hotel Chambellan-----som endda er nævnt i min ældgamle guide fra 1983....så engang må der ha' været noget over det.
Det er der såmænd stadig. Mere centralt beliggende hotel kan man vist ikke ønske sig. Fint værelse....morgenmaden er så ikke afprøvet endnu.

Se nu lige....kirken der.....og så til højre....jarmen....Og her er vi - både Zafiraen og mig selv...med samt hunde på plads. Lidt svært at finde P-plads....men snu er man jo, og efter en tur med de firbenede, øjnedes en plads.....og så var det med at være hurtig.
FOR I MORGEN ER DET GRATIS..... 
og så holder man lige ud for hoveddøren....

Der er gang i byen, lidt storbyfornemmelse....mange fine caféer og folk på dowdy her en lørdag eftermiddag- jo man har skam åben....og der er turistbusser og hva´har vi.
I morgen meget tidlig skal hundene luftes, så skal jeg have hotelmorgenmad.....
jeg ved ikke helt, om de må være derinde, eller skal forvises til bilen....hm...den slags ting må en hundeejer altså lige have in mente. Men fordelene ved at rejse med dem er i overtal.


Og så kommer man lige fra sommeren og må trække i vinterklæder...
de er da nu også så forfrosne heromkring.....

på farten

9 kommentarer:

 1. Fantastisk tur du, hundene og Mrs. Hyacint har.
  Kan der stå Cote-Rotie 'et-eller-andet'? Det er da en vin - måske den du har stukket næsen lidt dybt i ;o)

  SvarSlet
 2. Ja, det er navnet påen vin, eller området....men jeg synes det er for tidligt til Cote d'Or....og så lige..dybt og dybt, nu skal der strikkes og der skal tungen holdes lige i æ´ mund. hilsen fra Dijon

  SvarSlet
 3. Hvad pokker, er du allerede paa vej hjem?????????? Naeste aar maa altsaa planlaegges bedre saa vi kan ses.
  Dijon, tja en by jeg aldrig har set selvom vi boede kun en times koersel derfra i tre aar ( flot ikk??). Frankrigs motorveje er flotte men hammerdyre og man skal aaaaaltid have en hjemmelavet sandwich med.
  Dijon ligger i Côte d'Or distriktet. Proev at faa fat i en Jura hvidvin. Meget specielle men saa gode ( saerligt til comte-ost hehe). Fortsat god tur hjemover.

  SvarSlet
 4. Skøn tur du er på - smukke smukke billeder.
  Nyd Dijon og husk sennep ;)

  SvarSlet
 5. Trods alt godt at have en mrs. H., selvom man kan blive rygende uenig med kvindfolket! Vores hedder dåse-Åse :o), måske ikke så flatterende, men hva'. Pas godt på dig selv og hundedamerne på turen hjem. God restweekend til alle fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
 6. Ja, Lin...jeg kommer i marts/april igen.Men jeg kan ikke li' Juravinen ..jeg har en veninde der bor der
  og tak for kommentarerne...jeg elsker det!,så den er afprøvet...måske igen man skulle...hmmmm - nu vil jeg strikke og sove...

  SvarSlet
 7. Åh, der ville jeg gerne prøve hotel-morgenmaden (selvom man jo kan blive skuffet over den slags!). Det er skønne billeder af egnen.

  Jeg vil lave lidt hotel-anretning til mig selv om lidt, så jeg ikke er så misundelig. Ferien slutter her for mig i dag. Og det er ikke så sjovt.

  SvarSlet
 8. Sikke nogle skønne billeder! Godt der ikke kørte andre end dig på den smalle vej i bjergene, og at du kunne pauseres på udvalgte steder og fotograferes. God søndag i Dijon!

  SvarSlet
 9. Ja, de veje....nu er det slut med dem, Midt og Nordfrangse er mere civiliseret...og morgenmaden, Eva...2 croissanter fik jeg proppet i mig.

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.