23 august 2013

Det ny Nordiske....


I går  - på vej ud i det blå....kom jeg forbi disse havtorn.
Jeg kan ikke se disse buske mere uden at hjernen straks laver kobling NOMA ....
Har aldrig været der, men har for et par år siden talt med Svigersønnen om den ny (gamle) trend - altså det nordiske køkken...Ja, han er jo kok og underviser, så han ved nok, hvad han taler om.
Så kom havtorn op....mest fordi det gror her i nærheden i mængder, og så nævnte han jo, at det var det helt store.
Ud at plukke - og jeg fik da også lavet sådan lidt sukkertilsat flydende noget - til ved siden af....kødretter - eller på desserter.
Senere fandt jeg ud af at fryse dem og tilsætte dem til smoothies, men de sidste par sæsoner har de fået lov at sidde, og de pynter nu så pænt.
Desuden er det et værre mas at flå dem fra busken.
Nemmest er det at klippe grenene af og hjemføre dem. En i længden lidt uholdbar metode.
Jeg tror, jeg vil have lidt af dem i år, give dem en chance....de er meget sunde, propfuld af c-vitaminer og antioxidanter. Som hyben, der også er noget af en udfordring at erhverve sig.
Det sunde og skønne skal nok ikke være let tilgængeligt.

Og så vil jeg sige....sådan en svømmetur klokken 19 er ikke at foragte.

PRØV DET.


8 kommentarer:

  1. Havtorn har jeg ikke prøvet, selv om det også gror her i sommerhusområdet. En badetur om aftenen tror jeg gerne er skønt, så hvorfor vi ikke af og til kører til havet og gør det, kan jeg ikke svare på, men det kunne være skønt. God weekend til dig :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Havtorn har en helt speciel sød-bitter.syrlig....lidt á la passionsfrugt...

      Slet
  2. Du skal klippe grenene af og smide i fryseren, så kan du ryste bærene af. Jeg ville vildt gerne bo et sted, hvor der vokser havtorn, men det gør jeg ikke til trods for at jeg bor 5 km fra vadehavet. Der er bare ikke nogle herude.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er rigtig smart, men efter jeg afskaffede det store monstrum af en 300l's fryser og opsatte mine forældres lille smarte skabsditto, er det lidt småt med pladsen .

      Slet
  3. Er de allerede modne? Jeg skal helt sikkert have plukket igen i år, for sidste års havtornmarmelade (med æbler i) var et stort hit. Jeg skal også have lavet lidt saft denne gang.
    Jeg gør som Tina: fryser grene ned, men ligefrem ryste bærrene af synes jeg ikke rigtig man kan, men det er dog stadig nemmest, hvis de er frosne.

    SvarSlet
  4. Ja, det lyder lækkert med en aften-svømmetur.

    Og så må jeg lige gratulere med den lille nye fyr i familien, - jeg har haft så meget om ørerne, at blog-besøg er blevet nedprioriteret..... Han har en kær lille hånd :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, søde Eva...jeg har heller ikke skrevet. Travlhed er godt...iblandt :-)

      Slet
  5. Det lyder interessant. Det må være havtorn bær, du har syltet, ikke?
    Jeg ved jo ikke engang hvad NOMA og Havtorn er for noget.

    Jo Noma var vist noget, som Meyer har aktier i og Havtorn er en
    hav-plante der stikker. Ikk'?

    SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.