13 juni 2009

Så er der dømt nostalgi

Lyden ta´r man ikke fejl af....


Der er træf på campingpladsen der ligger for enden af "min" vej - 3 kilometer herfra ved toppen af Fyn samles de - de gamle folkevognsrugbrød. Sad ved morgenteen og pludselig hørte jeg det - den lyd kendte jeg - motoren på et rugbrød lyder helt som sig selv. Og ganske rigtigt - tre på rad kørte forbi ude på vejen. Fint restaurerede og med oppakning på taget, som jeg også husker, de havde. Dengang. Nede i tresserne, hvor enhver handlende med respekt for sig selv ejede sådan én.

De er i alle farver - de tofarvede er især flotte, synes jeg. Mange er i pastelfarver og har reservehjulet på "næsen".
Tænk hvad der kunne være i sådan én. Jeg husker også tiden, da enhver ung med respekt for sig selv og den rette "tro" måtte indkøbe et gammelt vrag og age afsted mod Fjernøsten, mange nåede både Indien og Afghanistan i øsen.

Senere i dag eller i morgen må jeg op at se dem samlet på et sted, de gamle rugbrød. Og så være klar i morgen, når de kører hjem - næsten i optog. De har været her før, så jeg kender turen.

2 kommentarer:

  1. Ja, dette får meg til å tenke tilbake til unge år;)
    Takk for at du vil sende meg litt varme, for nå skinner ihverfall solen;) Riktig god helg til deg;)

    SvarSlet
  2. Så artig, det var en gang mitt høyeste ønske for bil var en folkevogn eller en 2cv med blomster på. Det var IKKE noe for en som var lidenskapelig opptatt av en annen type bil....Ha en fin helg. :-)

    SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.