14 juli 2009

En duft af gamle dage og et par loppefund


Med det samme jeg kom ind i Hundeskoven, som ikke er en skov endnu, men en stor mark, så var den der, duften af kløver, af store plæner fyldt med blomstrende kløver, sikke vi kunne flette kranse, hele eftermiddage kunne gå med det, synes jeg nu....ved dog ikke helt,om det var sådan, men ind imellem udflugter på cykel og i båd, blev der flettet kranse. Mølkebøtter, bellis of kløver bød sig til, kløver var den foretrukne, for den duftede bedst.

Af rødkløveren kan man lave en dejlig, let sødlig urtete.

Grunden til udflugt til hundeskov, var containerturen, så kan manl ige stoppe og lufte kræene, som tak fordi de ligger så pænt bag i bilen og gisper af varme. Så kan de også hilse på andre firbenede, så de ikke kun "går hjemme mors skørter" - hihi-

Nu ville Madame jo gerne vide om jeg gjorde fund, og ja, lidt var der da.

Gul skål i samme farve som "Susanne"

Et tæppe - det er uld, så lidt ægte er det da...
en påskedug, ret stor

forklæde

et broderet billede af Bogense torv samt et mere

en solsort
denne yndighed (kobber)

den vil gøre sig til en fødselsdag.

Desuden fik jeg en kogeplade med 2 plader, min søn skal have skiftet køkken, så den kommer lige tilpas - og hele herligheden 75 kr. Ja, man prutter ikke nødvendigvis om priserne.....

Da jeg kom hjem, lå der en pakke - med denne elektriske vidundergenstand:


(for dem der ikke ved det, det er et elektrisk krydsnøgleapparat) Jubiii!


En helt igennem god og indbringende dag, jeg takker for den.
Bare jeg ikke var ved at blive ædt af tordenfluer, skulle jeg minsandten ikke klage.

12 kommentarer:

 1. Hej Lavendel. Sådan et nøgleapparat gad jeg da godt eje. Hvorhenne og hvor meget er de spørgsmål der melder sig?? :-)

  Tillykke med succes'en på pladsen med fund.

  KH Henriette

  SvarSlet
 2. det er købt på ebay - for 110 pund (eng.) med fragt m.m. var det under 1000 kr - nærmere 9. man skal bare bruge en omformer eller hvad det nu hedder tilstikket. Jeg har set dem herhjemme engbnag 1il 15-1600 og de alm. koster vel omkr. 3-400+forsendelse.

  SvarSlet
 3. Du har da virkelig 'næse' for at gøre gode fund. Vores kommune fandt på den åndsvage idé, at det betragtes som tyveri, hvis man tager noget på genbrugspladsen. Alt skal smides ud nu...

  Vi har ellers - og næsten udelukkende genstande i vores hjem, fundet her og det ærgrer mig virkelig, at man ikke må taget noget med hjem mere.

  Nok om det...

  Det lyder også dejligt med theen, hvordan laver du den?

  Kærlig hilsen fra engen ;-)

  SvarSlet
 4. Så mange flotte blomster og se her inne hos deg! Ønsker deg fortsatt en fin og varm sommer...

  SvarSlet
 5. Sikke nogle skønne ting du har fundet det var det jeg skrev forleden, jeg må ned på dine kanter og på jagt.. smiler.

  Jeg kommenterede ellers på din anden blog idag men det lykkes mig ikke helt at sende. Jeg syntes det er en genial ide du har fået, jeg har tilmeldt mig din blog så jeg kan følge med. Desværre så har jeg ikke noget jeg kan bytte med endnu. Min byhave er et stykke gold jord, ejendomsselskabet gravede det hele op, men jeg håber at jeg får noget i den på et tidspunkt så jeg kan komme og bytte.

  Knus

  SvarSlet
 6. I alle de år jeg boede i Odense, skulle man snige sig tilat klunse...så flyttede jeg til en lille ø, hvor alt kunne klunses, så til Nordfyn hvor mabn kunne tage ting i én bestemt container, og nu har man så (efter kommunesamm) indført betaling, men altså særdeles rimelige priser.
  Cille - tak ilige måde
  Pernille- du kan vel godt være med selv om du ikke har noget at bytte med??

  SvarSlet
 7. Jeanette M - teen laver jeg ved at overhælde en passende mængde (5-6)blomsterhoveder med kogende vand i en kop, trække 7-9 minutter, derpå søde med honning måske, men ikke nødvendigt-
  Ifælge plantemedicinen er den udrensende,god til overg-alderen og meget mere. Ufarlig.

  SvarSlet
 8. Skønne kløver kranse..
  Godt du når at lufte hundene, indimellem alle lopperne..

  SvarSlet
 9. Du koser deg med loppefunnene. Så kjekt å lære om urtete og slikt. Jeg har aldri visst at jeg kunne lage te på kløver.

  SvarSlet
 10. Wauw, du er da en sand krejler - sikke fine ting, du har erhvervet dig!
  Det lyder så hyggeligt at flette kranse - der er vist noget, jeg har forsømt, men det må kunne læres.
  Et krydsnøgleapparat har jeg ikke hørt om, men jeg kommer straks il at tænke på alle de mærkelige apparater, naboen har - fx en højtryksspuler, som han elsker at spule taget med ;O)

  SvarSlet
 11. Madame- når du først lægger hånd på et sådant apparat, vil du ikke kunne forstå at du har kunnet leve uden. Du har et fed garn, du skal have vundet - dertil en garnvinde, og i stedet for at vinde runde, irriterende rulle-rundt nøgler, vinder dette apparat enten pr et lille drejehåndtag eller som mit nye helt af sig selv fine krydsnøgler hvor du kan trække garnet ud fra midten at nøglet. Hvis du har strikkemaskine vinder den det op på toppe.

  SvarSlet
 12. Sikke en herlig dag ! at flette blomsterkranse , det er bare det bedste :-)

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.