14 juli 2009

Arabian Nights

Sur, sur, sur

I går da jeg rigtig håndlugede af for fulde hammer i kolonihaven, opdagede jeg at der var flere slags bier lige i nærheden af hinanden ved de samme blomster. Nu ved jeg godt at der findes flere racer, husker endda en ballade fra ...vist Læsø, hvor de sloges med hinanden, så derfor undrede det mig lidt at de brune og den her i kornblomsten fløj ret så fredeligt rundt - de var slet ikke sure.

Jeg noterede mig at de georginer, jeg satte derovre som lidt af et eksperiment, jeg havde ikke rigtig plads her i haven, synes jeg. Georginknolde bliver større og større for hver sæson, så de har godt af at blive delt. Måske vi skulle udveksle på blomsterbloggen,
hvis der blandt jer også findes nogle georginetosser?


den hvide har jeg lige nu glemt hvad hedder

Den mørkerøde herunder har jeg haft i mange år, den hedder "Arabian Night" den er så smuk og har fyldt masser af mine vaser.


Den kan være både enkelt og dobbelt, her ser den ikke ud tilat blive så stor. Den har elegant selskab af den blomstrende dild.

I dag er programmet en tur til containerpladsen (igen) med trailer og en masse store grene. Man kan så ikke vide, om der kommer noget med retur....

4 kommentarer:

 1. Den "Arabian nights" var flott, kanskje jeg skulle kjøpe noen georginer. Jeg har sommergeoginer i hagen, men de er bare ettårige.
  De andre må vel knollene taes opp om høsten er det ikke slik?
  Er litt lay på det området fordi det er vanskelig å oppbevare de vinteren igjennom.
  Det er så fine blomster du tar bilder av . :-)

  SvarSlet
 2. Uha bliver knoldene større?? Så får jeg da vist problemer med dem jeg har i mine potter, til næste år. Jeg vil gerne dele, hvis det lykkedes mig at få dem til at overleve vinteren. Jeg ved at de skal tages op og ind, når det bliver koldt, men derfra så er jeg lidt ny i faget. :-)

  Kh Henriette

  SvarSlet
 3. Jeg er spændt på, hvad du får med retur fra containerpladsen ;-)Georginer er noget af det smukkeste, men da de skal graves op inden frosten kommer, har de ikke mange overlevelseschancer i min have ;) I min barndiom stod de i kasser inde i huset hele vinteren.

  SvarSlet
 4. Snakkemunn -jo de tages op inden - eller på den første frostdag/nat. MEN jeg tror da at hvis du gør det samme med dem, du har, viæl de have lavet knolde i løbet af sommeren, og du kan gemme dem til næste år.
  Henriette- de skal opbevares ikke for varmt og tørt. Jeg har dem i stalden i kasser med noget over eller i sorte plastsække med lufthuller i.
  Madame -jaaa..vent du bare og se.:-)

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.