11 juli 2009

Genbrugshajen slår til igen


Med nogen forventning startede jeg ud med kurs mod nærmeste lokalitet med post- ikke længere -hus, men -butik. Beliggende i Kvicklys forhal. Lidt træls, men så får man handlet samtidig. Skal også lige forbi de glittede magasiner - haveblade, boligblade, et af dem faldt lige ned i tasken i går. (Ja, jeg måtte jo betale...) Men jeg skulle hente en pakke garn. Oooh, pink silke, så blank og flot. Den bringer jeg ved en anden lejlighed.
For -
Når jeg er kommet til bys, skal jeg en tur på genbrugspladsen. Her må man klunse, mod en mindre betaling. To store containere, man kan gå ind i og shoppe. En med møbler og en med "ting", og hvilke rariteter, man kan blive ejer af! Ovenstående guldborde med løvefødder og snoede slanger, - jeg forestiller mig dem i blank sort -


gammel æblekasse, dukkestel Tommelise og en sød religiøs børnebog -

To bøger af Carl Nielsen i fin stand (altså bøgerne!)
altsammen for den nette sum af - 30 kr.

Nu, jeg var i gang, måtte jeg også aflægge byens to øvrige genbrugser et besøg. I den ene fandt jeg en kæmpestor dug i hørlærred med igangværende hvidt broderi - hedebosyning, tror jeg, pris 100 kroner. Nu må vi lige se, om ikke den kan sælges i butikken. Ellers må jeg til at brodere.
Jeg fik et Holmegårdglas, som jeg engang i en fjern fortid samlede på - røgfarvet "Stuk" , det kostede 2 kr. og jeg købte det i et anfald af nostalgi.
Og så erhvervede jeg mig denne - med beslag og det hele for en tier:

Sikke mange Bambi-puder eller tasker, der kan blive, hvis den "pelses".
Nå, nu synes hundene ikke længere, de vil vente med en tur i marken, og hanen Carlo galer insisterende - maaaad - maaaad - maaad - vi må til det.
Lidt småkoldt er det i dag, jeg har røde sko, gule sko, sutsko, sandaler, træsko, men er alligevel iført dette charmerende fodtøj a la Pippi:


Ha' en god lørdag, alle!

12 kommentarer:

 1. Det må jeg nok sige, du gjorde noget af en fangst, bordene er skønne, og ideen med klokkestrengen er ikke så tosset.
  Du minder mig om min svigerinde, hun er så absolut også en gengrugshaj, og at slippe hende løs i genbrugen, kan godt give pladsproblemer, både i bilen og hjemme.
  Mkh. Vibeke

  SvarSlet
 2. Sikke en skat du er kommet hjem med. Mine øjne faldt straks på den religiøse børnebog. Hvilken fortælling/fortællinger omhandler den. Bare omslaget er skønt. Så den ville jeg bestemt også have købt.

  Jeg glæder mig til at se 'puder m. pelsede dyr' og de skønne borde, du vil male.

  Ha´ en rigtig dejlig lørdag fortsat.

  Knus fra engen ;-)

  SvarSlet
 3. Hvilke fund ! Du har da næse for det :-)
  Elsker diy Pippi look :-)
  Og tak for de søde ord på min blog i går :-)

  SvarSlet
 4. Det er altid interessant at kigge indefor på genbrugspladsen. Jeg selv har erhvervet mig et super flot smedejerns altankassegitter med krummelurer og hele pivtøjet for en tyver sidste år. Er det ikke vildt??

  Tillyke og rigtig god lørdag
  :-)

  SvarSlet
 5. Tack för alla fina ord på min blogg.

  Och jag måste säga att jag älskar danska, ser ofta på danska serier och filmer på teve. Nu lär jag mig ännu mer när jag läser din blogg.
  Ha en fin lördag.
  Kram

  SvarSlet
 6. Du har kost deg godt nå. Jeg har hatt to av de barnebøkene jeg tror det kom en selger på døren og bestemor kjøpte de av han. De var lettlest og jeg leste de hundrevis av ganger, fordi det var så fine fortellinger i dem. Ha en hyggelig dag. :-)

  SvarSlet
 7. Dejligt, I er enige med mig i at det var et catch. Jeanette Mariae - de to historier er Den barmhjertige samaritan og Den fortabte Søn. De er udgivet på Lohses Børnebibliotek,B-serien, bibelske historier genfortalt af Svend Borregård. Den kostede dengang 4,75 og ejeren har skrevet navn og årstal 1963. Så jeg tror også jeg selv som barn har læst en af dem. Om Daniel i løvekulen, den gjorde dybt indtryk på mig, måske også pga de flotte tegninger.

  SvarSlet
 8. Så spennende ting du har funnet! Og sokkene fikk meg i godt humør;) Ha ei riktig god helg, kos deg en masse!

  SvarSlet
 9. Wauw, sikke fund du har gjort! Du er heldig, at I har en genbrugsplads med sådan et fint udvalg. Vi har kun et lille skur, der ribbes næsten før, der bliver sat noget i det - så er gevinstchancen større på loppemarkederne :-)

  SvarSlet
 10. Hejsa der har du da godt nok fået gjort noget af et kup. den er fin den klokkestreng, jeg tror at den bliver rigtig fin efter pelsningen. det kan være at jeg skal forbi Otterup genbrug i ferien :)

  De andre ting er også meget fine :)

  Kan du have en god aften

  SvarSlet
 11. Hvor har du været heldig at få fingrene i de fine borde og bøger, det er guf.
  På vores genbrugsstation er klunsning forbudt-æv. Når vi afleverer brugbare ting sættes de i en container, som Røde Kors kommer og afhenter fra daglig.
  ØH, jeg er da også en klokkestreng et eller andet sted, men nænner ikke at sætte saksen i den, den er med blomstermotiver
  En god weekend til dig

  SvarSlet
 12. At komme entur til Lavendel gården, står på min ønskeliste.
  Skønne loppe sager..

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.