07 juli 2009

Lavendel goes shop-amok.

Et lille udvalg af gårsdagens høst. Havde forsøgt at planlægge dagens rute - for med hunde i bil skal der lidt logistik til. Hvorfor de var med, skal jeg fortælle senere.
Først gik turen til Silvan. Jeg havde grundigt studeret weekendens bunke af reklamer og vidste at der skulle jeg forøge maskinparken med endnu en græsslå. Det blev "gardengreen" sag, selvkørende med såvel opsamler som bioklip - kan man ønske mer i livet? Græskanter - tag jer i agt! Snart vil det grønne vidunder husere på samtlige plæner på matriklen!
Det skal blive som en engelsk park...hehe...
Men tung var dyret, og den blev møjsommeligt stablet ind i bilen - en Opel Zafira van - godt med plads til "fund" og plæneklippere.
Så er der jo det gode ved Silvan i Odense at det befinder sig lige ved siden af "Hæren" (Frelsens Hærs loppemarked 1 og 2 ), og det skal man jo ikke vise mig mere end én gang. Det var lidt sjovt, da jeg i mere end 14 år næsten var nabo til herlighederne. Det har betudet at jeg både har en masse "effekter" og en omfangsrig værktøjssamling.
(Til søgende singlepiger kan jeg sige at et godt sted at møde helten er Silvan eller eventuelt bilvasken på tanken sådan en lørdag formiddag! Det var lige en lille forbrugeroplysning. hehe.)
På øverste foto ses en del garn, fom jeg erhvervede mig. Der er ofte gode sager. Denne gang var det noget Hjerte Blend, en del grå Karisma samt 3 ngl. lilla Hjerte Roma - 100% acryl, tænk jeg drømte engang hedt om en sommerbluse i det garn.....
En lille sommerskjorte i ren silke til 40 kroner:

samt - og det er en god ting på en regnvejrsdag - 3 haveblade, jeg ikke havde læst til 2 kr.
Således opmuntret gik turen videre mod den indre by. Eftersom jeg tidligere har haft en tilknytning til Domkirken (kirkekorssanger i 30 år og medlem af menighedsrådet ..nja ikke i 30, men i en del år) så tillod jeg mig frækt at parkere i gården - "med ærinde til kirken" - rundede også lige for at se, om Karen kirketjener var der og få en lille snak, men i det store kirkerum sås kun turister...
Videre ud igen, tværs over Flakhaven, som Odenses rådhusplads hedder og nu bliver det farlig...thi henne om hjørnet, nede i..nej nej - hen ad gaden og på venstre hånd ligger den Tanten

Først et kig i vinduet, ikke noget med at fare ind og flå garnet ned af hylderne, men oh skræk: der var foruden 40% på udvalgte Drops, også almindeligt udsalg. Det klogeste ville være at gå videre, men jeg blev draget ind i dybet.
Og hvad fik jeg så:
5 ngl violet safran, en lille top kan det vel række til. Et lille Kastanjestrik-hus - jeg kan se for mig min lille strikkede landsby præsentere sig yndigt i vindueskarmen, et par restenøgler til en femmer, et bundt shetlandsuld til 40 kr. (det grønne), 4 Dropsblade (dejligt at have, glittet papir appellerer til mig, og så dufter det godt), en strikkebog "Strik naturligvis", som lige lå og kaldte på mig.....men det værste:

Flade behagelige RØDE sko - nedsat over hundrede kroner, dem måtte jeg ha'.
Ja, det var en dejlig fornemmelse at gå rundt og kigge og vende og dreje, omkring mig andre lige så begejstrede garndamer, sågar to unge mænd. Sjovt var det at deltage i det begejstrede kor omkring Kastanjestriks lille tehættehus - ooh - det var yndigt. Så er det, at en lille misundelig stemme et eller andet sted indeni Lavendel siger "det ku' jeg da osse ha' fundet på." - men se, om jeg gjorde det. Det er sødt, det er kreativt, og jeg kan jo bare strikke et selv. Ja, det er ikke pænt at være misundelig, men ind imellem sniger det sig ind, lidt småbarnligt, men måske ved at indrømme det, kan man komme det til livs.
Kan nogen genkende det, eller er det kun mig?
Så gik turen et par butikker videre, i min glæde over al det fine garn, glemte jeg helt Parfume-discounten ved siden af tanten, den må ha' besøg i næste omgang.
Hen i en slags Tiger-lignende butik, der fandt jeg lige noget lavendel-body-butter - op i kurven med det sammen med et fint nøgle grønt hampegarn.
Tilbage til kirken nu i regnvejr, og et par sovende hunde glippede med øjnene - nå, kommer du der? Dejligt at de kan tages med, når det er en lang dag hjemmefra.

Videre gik turen til min far. Han er alene nu, lige før jul kom min mor på plejehjem. Det var svært, hun er dement, lå hele dagen i sengen og var utrolig rasende på nærmest alt og alle. Havde ikke lyst til andet end kaffe, smøger og - fandt vi ud af da vi ryddede op i hendes værelse - øl og snaps. Det har ikke gjort demensen bedre.
For at gøre en lang historie kort, hun er nu på plejehjem, sommetider tror hun at hun er på hospitalet, og at hun snart skal hjem, andr gange er hun klar og ...ja hvad tænker hun? Det er smerteligt, især for de to gamle der har kendt hinande- siden siden de var 16 år gamle . Nu er de begge 80.
Jeg tog farmand med i bilen med samt deres lille fede gravhund OG mine to, og så gik det over stok og sten mod plejehjemmet, som med en moderne omskrivning hedder "Ældrecenter".
Min mor lå i sin seng, men stod dog op, da vi kom. Det blev et hyggeligt besøg, hun var klar, omend hun ind imellem gentog sig selv. Hun hører dårligt, så det gør ikke kommunikationen lettere, men her er det hundene kommer ind i billedet. De lader sig gerne kæle og klappe, hopper op i sofaen til hende og tager velvilligt imod de små stykker kage, hun forsøger at smule ned til dem. Jeg lader være med at se det. De første 3 gange.
Desværre kan de ikke have dyr hos sig på plejehjemmet, ellers havde min far ladet sig skrive op til en lejlighed, for det er et rart sted. Små boenheder med 9 beboere.
Efter besøget handle lidt, så mad hos min far, der selv kan gøre en del. Har kun rengøring hver 14. dag. Det erda meget flot af en mand på 80, der har været vant til at moren klarede det hjemlige, indtil han gradvis måtte tage over.
Da jeg kom hjem, havde posten været med dette:

30 nøgler ren silke - farverne er lidt smukkere end fotoet viser.
Jeg er nu ved morgenkaffen og morgenblogningen og foran mig ligger alle disse herligheder - det var en lang dag, men et superudbytte. Jeg glæder mig til at læse lidt i havebladene.
P-S.
I
gårsdagens Hendes Verden er der et par toppe, der måske godt kunne yde safran'en fuld retfærdighed.

15 kommentarer:

 1. Foarte interesat subiectul postat de tine, m-am uitat pe blogul tau si imi place ce am vazu am sa mai revin cu siguranta.
  O zi buna!

  SvarSlet
 2. Hold da helt op, hvor har du bare hygget og snoldet. Det er så skønt, når man gør så mange fine kup.

  Jeg var lige inde på Hendes Verden, der ligger opskriften på den sødeste hvide strikkede top, fra i denne uge. Er det den, du skal i gang med.

  Glæder mig til at høre mere om dit strikkeri... Det frister.

  Ha´ en dejlig dag ;-)

  SvarSlet
 3. Ja, jeg tror det bliver den med spidserne foran og bag.
  Bemærk - en kommentar på ...først tænkte jeg - er det spansk - næh-portugisisk, men nysgerrigheden tog over og jeg måtte se - og det er rumænsk.

  SvarSlet
 4. Åh som du skriver, jeg næsten græd af grin, kære Lavendel. Det var sandelig en begivenhedsfuld dag - dejligt at læse, at du er til genbrugsbutikker (som mig), og din nye skjortebluse er meget smuk. Vi har også haft demens inde på livet hos os, fordi min svigermor blev dybt dement for nogle år siden. Hun fik gudskelov en plads på et lille plejehjem med 6 demente, hvor de havde en hund. Den var guld værd for de gamle ...

  Dejlig dag til dig!

  SvarSlet
 5. Det var da noget af en begivenhedsrig dag, det er da somme tider, man er heldig at finde noget i genbrugsbutikkerne.

  SvarSlet
 6. Det er så kjekt å sitte med frokostkoppen og lese blogger. Der finner jeg rene reiseskildringen av en dag fra deg. Morsom, fra butikk til butikk og avsluttte med gode gjøremål. Snakk om innholdsrik dag og god fangst.:-)

  SvarSlet
 7. Oj et lækkert indlæg fuld af lækre ting og sager :-)
  Det er altså synd at de fleste plejehjem ikke vil ha dyr, for alle ved jo at det er godt for mennesker at tage sig af noget eller nogen. Og så kunne de forældre også være sammen.
  De er godt nok nogle fine ting, du har fundet i den genbrug.
  Silvand og bilvask- skrevet bag øret :-)
  Mon de vil vaske min cykel i en sådan bilvask ?- Ha ha !

  SvarSlet
 8. Hej Miri - de vil egentlig godt have dyr - nogen af dem, men 2 plejere er bange for hunde og 1 rengøringsassistens er allergisk! Jeg tror da, hvis du står og fumler lidt med en cykel og ser hjælpeløs ud....hehe

  SvarSlet
 9. til min rumænske ven
  Bună prieten.
  Vă mulţumim pentru interesul în blog-ul meu.
  Îmi place schimbul de prietenie cu persoane din întreaga lume.
  Deci, bine ai venit inapoi.
  Lavendel www.lavendelgarden.dk

  SvarSlet
 10. Hej Lavendel. ja jeg selv har jo også shoppet grundigt den sidste tid, men måske jeg skulle kigge nærmere på de genbrugsbutikker vi har her i omegnen.. Min mor finder også altid gu'ved hvor meget der. Mønstre og broderier og garn og og og.. :-)

  Tillykke med det hele, jeg er vild med skoene, dem gad jeg altså også godt eje. OG også i rød, som jeg elsker. :-)

  Hendes verden købte jeg selv i dag, og det er fine ting de viser der. Som altid forresten. Det blad er en gave til os håndværkere.

  Rigtig god aften og tak for visningen af billederne.
  Knus Henriette

  SvarSlet
 11. Ja, Henriette - ud i genbrugserne med dig! der ligger somme tider guld.

  SvarSlet
 12. Sikken en dag og sikken en høst. Det er lækre ting du har hamstret, ikke mindst silken posten kom med. Hvad vil du omdanne det til? Føler med dig og din far ang. demens, det er en meget svær sygdom at have med og gøre. (arbejder med demente)

  SvarSlet
 13. Tak for de medfølende ord om demensen. Det har været ekstremt hårdt - ikke mindst fordi
  Jeg lider af post-traumatisk stress-syndrom med depression indover - min søster har de sidste 4 år haft bivirkninger efter en piskesmældstrafikulykke, (er heldigvis anerkendt som arbejdsskade), hun er her i foråret opereret for brystkræft og er nu i kemo, min far har vrøvl med hjertet og er i efteråret opereret for kræft i endetarmen...alle familier har hver sit, men vi har da virkelig fået VORES lige nu.

  SvarSlet
 14. Skønne sager du har fået bragt med hjem til Lavendelgården..
  Du gør noget ved det, når du er ude og shoppe.

  SvarSlet
 15. Hold da helt op hvor har du shoppet, jeg har også slået op til den top med spidser, selvom jeg ikke gider bomuldsgarn lige nu.

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.