19 juli 2009

Lazy Sunday - nu med regn.


Stille og fredfyldt. Te på kanden. Strikketøj i hånden efter affodring af diverse fire- og tobenede medlemmer af Lavendels nordfynske Menageri, og så sidder jeg igen på bænken i udestuen, har udsigt til have og marker, kan holde øje med vejen derude og følge sommerfuglenes flagren om sommerfuglebuskene. Så alt er som det skal være.
For så vidt....
For ligesom en anden blog skrev om at noget kunne være for godt til at være sandt, har jeg hele tiden en fornemmelse af at pjække fra et eller andet, at der er noget, jeg forsømmer, en irriterende dum uro indeni, som jeg nok bare må affinde mig med, er der. Selvfølgelig ved jeg godt at det har noget med min stress-diagnose at gøre, men jeg vil ikke ha', det er sådan. Så jeg bliver siddende, har klister i rumpetten, rejser mig kun for at lave mere te.
Var lige en tur i butikken for at åbne, hvis nu der skulle forvilde sig et par kunder ind i dag.I får et lille kig med - her en Syberg-tekande, desværre med et skår. Men den er så dejlig at den får lov at blive her som dekoration. Indtil en anden tosse synes som jeg og køber den med hjem.

Her skal I se et loppefund fra forleden - halv pris af en femmer, desværre er guldet falmet-men med mørkegrønt fløjlsbånd - nu be'r jeg Dem, fru H.


Samme sted fandt jeg disse to gamle babyskjorter, til den helt lille. Franske sømme og det hele. Desuden 4 meget smukke knapper, de kan bruges til lidt af hvert.

Nu venter 4 små huse på montering (farverne snyder lidt), broderi og let filtning, jeg fik strikket en bamse, den skal også monteres. Gu' ve' hvordan den bli'r?


15 kommentarer:

 1. Du er så flittig og din butik ser meget indbydende ud- så flere ting jeg gerne ville eje, når ÆldsteDatter vinder i Lotto :-)
  Den der irriterende uro, fornemmelse af at pjække eller forsømme noget- den kender jeg alt for godt! Hvis du har gode råd og erfaringer med at holde den væk, så må du meget gerne dele ud!
  Jeg kan også "tvinge" mig selv til at blive siddende - men uroen sidder med..Jeg håber DU bliver siddende og nyder din Søndag :-)

  SvarSlet
 2. Det må være herlig å komme til din butikk på en søndag og rusle rundt. Det hadde ikke vært vanskelig å finne noe som var fint der. Kos deg å slapp av, jeg er ikke kommet lenger til kaffikoppen. dagen er ennå lang så jeg skal nå få gjort noe, men ikke på leeeenge. ;-)

  SvarSlet
 3. Hej Miri jeg klarede det ved at give mig til det svære håbdarbejde, montering af bamsen, det har nu holdt mig i ånde og fri af tanker siden jeg skrev.
  Meditation virker også (mindfulness)!
  Snakkemunn. Jeg sidder endnu! god sønag begge

  SvarSlet
 4. Nej, hvor du altså frister... To gamle babyskjorter og dine fine skårne kander...

  Håber at uroen har forladt dig og at du virkelig nyder dagen.

  Knus fra engen ;-)

  SvarSlet
 5. Fine ting du har, må jeg spørge dig, hvordan du gør, når du henvender til en anden blog, jeg er ikke god til alt det med teknik.
  Fortsat god Søndag.

  SvarSlet
 6. Hej Lotte
  Først klikker jeg mig ind så jeg kan føge den blog, og dernæst kan jeg jo lægge kommentarer, som du gør nu hos mig - er det det, du mener?

  J.M jeg tror babyskjorterne er for små til Anton! O g ja nyder dagen, tak for jeres omsorg-

  SvarSlet
 7. Nej det er det godtnok ikke. Du har feks. skrevet ( for ligesom en anden blog) og hvis jeg så trykker på blog så kommer jeg til Losarinas mor. Der er det jeg ikke kan finde ud at gøre på min egen. Altså hvis jeg vil henvende til din blog. Håber du kan forstå hvad jeg mener.

  Mange hilsner Lotte.

  SvarSlet
 8. Din butik ser utrolig indbydende ud! Bare der ikke var så langt til Fyn - så smuttede jeg lige forbi og kiggede ind. Sikke dejlige loppefund du har gjort, det er rørende, at man lavede babytøj med franske sømme tidligere.

  Når du fortæller om fornemmelsen af at pjække, tror jeg, at det er noget mange af os kvinder kender særdeles godt. Er det mon ikke noget, vi fik indpodet allerede som børn, og som mange forbinder med at det at være kvinde?

  SvarSlet
 9. Ja, Madame, jeg tror, du har ret. Men lad os kæmpe imod...

  Lotte - nu gik det op for mig.Det jeg gør, er at jeg laver et link.
  Der skal du først markere (Gøre blåt)det ord, der skal kunne trykkes på. Det kan også være andet end en blog fx en hj-side eller noget youtube...
  nå så går du op i den øverste linje, der er lissom et liggende 8-tal sådan ca. lidt tv for midten af værktøjslinjen. tryk på den den hedder indsætlink, så står det http:// og derefter skriver du fx lavendelstrik.blogspot.com, hvis du vil henvise til min blog. Og du kan gå op i denøverste adresselinje og kopiere, så du får adressen rigtig. Men husk, der skal ikke stå fx http 2 gange. Håber det lykkes ellers prøver vi igen mange hilsener

  SvarSlet
 10. Kære alle - nu genlæser jeg Losarinas mors første kommentar - "du er så flittig"...
  I sku' se mit hjem.......rod og rod og rod. Jeg skla ikke lave mad til andre end mig selv (som regel), jeg skal bare kunne komme nogenlunde frem - min I Guder hvis en gæst vovede sig inden for her....påeget ansvar, siger jeg.
  Nu siddet jeg og baldyrer...de små huse skal ha' vinduer m.m.

  SvarSlet
 11. Hvor ser din butik dejlig ud. der er da rigtig mange ting man let kunne forelske sig i.

  Jeg så at du havde kig på Mettes kager. Jeg har engang lavet et indlæg hvor du kan følge et link og få nogle opskrifter - tjek det her ud
  http://pernillepaa1.blogspot.com/2009/03/de-er-for-nuttede.html

  Håber du kan bruge det til noget til din stand

  Knus

  SvarSlet
 12. Takk for tipset med enkle servietter, jeg forsto etterhvert at det måtte være slik;) Så flotte små hus du har laget!! Og så mye pent du har i butikken! Husk at du kan sitte stille uten at det er noe annet du skal gjøre;) Huff, kjenner meg litt igjen;) Klem fra meg

  SvarSlet
 13. Pernille - mange tak for linket, jeg tjekker det.

  Tovepia - ja, det er rigtigt, sidde stille - intet gøre - græsset gror - og foråret kommer..sådan er livet. Vi behøver ikke gøre så meget, som vi tror -knus og tak fra mig-

  SvarSlet
 14. hej - Pernille - det var da en skjøn, skjøn side - tusind mange tak for den! knuser fra Lavendel

  SvarSlet
 15. Send mig en mail fam.ekstrand@sol.dk så er hjælpen på vej..
  Den følelse du beskriver kender jeg så godt som min egen lomme..
  Det er en af mange følgesvende som er et symtom på vores stress sygdom..
  Mindfullnes hjæler, det har givet mig nogle metoder til at være i nuet.. Og jeg træner hård på det.

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.