13 september 2009

Det sydfynske land


 
Det er jo et helt andet land end mit. Smukt er der begge steder, synes jeg, men her er havet andeledes mildt,  og øerne drysset rundt i det med mild hånd. Her anes Ærø til højre på billedet - jeg vinkede lige til pigerne derovre..
Stedet er Dyreborg ved Fåborg, her skal festen holdes i sommerhus i telt. Det ser lidt smågråt ud, men vejret var rigtig dejligt. Svigersøn og Datter stod for maden, og det er spændende - selvfølgelig bliver det godt, men hvad har de (han) valgt, og smager det - og ikke mindst hvad siger "publikum". Det er hans plan at levere mad til fester, små som store, eller rettere han gør det så småt, og Datteren tager med og hjælper, serverer m.m

Så er vi der - huset for enden af vejen, mange er allerede kommet..
(det viste sig at vi blev 70!)

Maden var marokkansk buffet - og her er min rodede tallerken - undskyld Svigersøn, det yder ikke helt din mad retfærdighed... men det smagte himmelsk, specielt en kyllingesalat med granatæblekerner - krydrede stærke pølser, feldsalat med vandmelon og feta, og lækker cous-cous med korender.
Det gode var så også at alle roste maden, selv mere konservative spisere (ifølge deres fruer).
Skønt jeg kun kendte få i den store flok, blev jeg taget vel imod, fandt mange at tale med, fik ros for min søde datter, og jeg vil sige at jeg nød det fra start til slut. Kunne ikke have gjort dette for 2 mdr. siden!
Forestil jeg at gå rundt og hilse og præsentere sig  - 70 mennesker....

her er hun så  - i kjolen indkøbt i lille Otterup.
Skøn, ikke?

Kokken himself - gjorde et godt arbejde for sin mor!
Vel hjemkommet sidder jeg nu klar til en ny dag. Måske lige i overkanten byder den på strik-in i Vejle, men jeg vil med, og så må der ligges brak i morgen. 
Strikkepigerne har jeg været sammen med 2 gange her i sommer, så det er godt og trygt selskab.
Vi skal spise lidt frokost og se at få rørt pindene.

Lige inden jeg tog afsted i går, var jeg en runde i haven. Sidst jeg passerede det udendørs ferskentræ, var frugterne røde, men stenhårde. Nu lå de og var faldet ned. Stadig anvendelige, så nu må jeg prøve ferskenmarmelade - sikke en luksus, det har jeg aldrig forsøgt mig  med før. Det er første år, det giver noget særligt. Sidste år fik jeg 3 - småsure ferskner ud af det. Og der er mindst lige så mange på træet endnu.
Hvor livet dog er godt.
(alternativet brøs jeg mig heller ikke om)

Nu skal jeg ud at lave æbleflæsk.

9 kommentarer:

 1. Sikke en sej kvinde du er ! Og sikke en smuk datter du har :-)

  SvarSlet
 2. Tak - søde Miri - god søndag til dig, jeg har skålet i kaffe med dig og Jeanette

  SvarSlet
 3. Det kræver sit at skulle møde så mange ukendte (sådan ville jeg have det!).
  Smuk kjole på en smuk kvinde. Flot datter du har og tænk at have en svigersøn der kan lave mad!! ;)

  SvarSlet
 4. Uhm, Bachs cellosuite :-)
  Og hvor er det dejligt, at du havde en god oplevelse! Billedet af din datter i den fine kjole er bare så smukt! Ja, hvor er livet dog godt ...
  Varme klem og rigtig god søndag!

  SvarSlet
 5. Og skål igen, kære du. Dejlige billeder fra din dag.

  Maden lyder så skønt. Jeg elsker Marokkansk mad...

  Jeg synes det er utrolig flot, at du kan tage afsted vel vidende, at der er så mange deltagende. Jeg er fortsat ikke god til de store forsamlinger, jeg ellers 'svømmede' rundt i tidligere.

  Kan du nu have en rigtig dejlig strik-in-dag.

  Jeg vil nyde din anbefalede musik og så dikke-dikke lidt med Anton i mens.

  Stort knus fra engens land ;-)

  SvarSlet
 6. Ja, livet er godt. Det er så herlig å høre at du gledet deg til å dra av sted og at dagen var fin. Litt og litt om gangen. Du har en skjønn datter og jammen er han flink med mat. Det er kjekt at de får det til, det skal nerver til for å lage mat til 70 stk.
  Så fint at du gir oss musikkstykker jeg elsker det. Idag var det virkelig søndagsstemning....Nå skal jeg begynne å lage mat til mine, de har bedt seg selv og synes det var på tide. klem :-)

  SvarSlet
 7. Hvilken fest og dejlig mad! Jeg forstår dig med en så stor fest og med 70 mennesker, men det gik godt, så det bliver endnu en appelsin i din turban.

  SvarSlet
 8. Tak alle for jeres deltagelse. jeg er glad for det!

  SvarSlet
 9. Velbekomme, det er lækkert med ævle i pande.

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.