16 februar 2010

Hvide tirsdag - Mardi Gras

 
  

Her flyver nogle stakkels svaner  - mit krapyl af en hund har jaget dem afsted, må jeg med skam melde. De var svære at få på billede på afstand, for jeg kom jo halsende efter kræet og forsøgte (forgæves) at få hende til at komme tilbage...men nej, det var da for sjovt...flere hundrede store "pipper" kunne man helt uhindret jagte...heldigvis havde Storehunden ikke fået fært af dem også.

De lettede og fløj nogle hundrede meter væk, og på deres skræppen kunne man tydeligt høre, at de var misfornøjede...ja, jeg ved ikke, om det er det, de tilkendegiver, men skræpper eller hviner  - det gør de i den grad!måske kan man lige skimte flokken her - de tog kurs mod Egebjerggård ..
Hare hop !

Jeg skal spise rester fra store-julefrokost-buffet og så står den jo altså på faste fra i morgen.
Faste i den forstand at jeg ikke spiser andet en grønsager og kun drikker saft, the eller vand frem til Påske. Det bliver en stor udfordring.
Men sundt, ingen tvivl herom.
Har faktisk også overvejet en saft-faste, men ....jeg tænker endnu, om den skal indlægges i perioden.
Det bliver en tid til fordybelse, jeg vil huske min yoga og/eller meditation hver dag - 
og sim-sa-la-bim - Lavendel bliver så god som ny.Hvor mange er vi efterhånden nået op på  - på Fasteholdet??

12 kommentarer:

 1. Det minder mig om "Spørg Dyrlægen", en radioudsendelse fra hine tider. Heri udtalte dyrlæge Kaj Knudsen (tror jeg at han hed) at danskerne ville have godt af at blive lidt tyndere ligesom deres hunde og at de bare skulle udelade den daglige hakkebøf. Det er vist ikke helt rigtigt, men når viseren på vægten kommer op i det røde felt (hvis et sådant findes) så er det én af måderne at presse den lidt ned igen. Jeg tror meget på slowfood. Mit problem er (lige nu) at jeg laver for store portioner - og det er ofte ugidelighed, for man kan jo ikke købe et kvart blomkålshoved og man gider jo ikke koge det 4 gange! Men der er ingen vej udenom, det skal gøres om og om igen ellers spiser man jo det hele på én gang ... puuhhh! :-)

  SvarSlet
 2. Jeg vil gerne være med også. Jeg kunne godt trænge til at tabe et "par" kilo - måske er det det, de skal til... :-)

  SvarSlet
 3. Jeg vil hellere med på dine hundelufteture og se de smukke svaner :-)

  SvarSlet
 4. Hold da op Lone, det er da noget af en faste, jeg tror faktisk at jeg kunne tænke mig at hoppe med, min skulle dog nok lige udvides lidt ( min diabetes), men det lyder godt.

  Knus

  SvarSlet
 5. Så må vi forberede os---i dag spiser jeg rester, men da de er temmelig sunde, og der var masser af grønsager i går, så er det vel en slags naturlig nedtrapning. Jeg er har presset noget lækker saft, som jeg vil nyde ...lige om lidt...
  Donald, det er da ik' blomkålen, der sætter sig på vommen...måske mere den flødesovs, man kunne finde på at lade den hvile i?
  Ja, Madame - jeg tror jeg holder mig lidt væk fra svanerne en tid.

  SvarSlet
 6. jeg er med, dog ikke i ligeså voldsomt et omfang som dig. har besluttet mig for, nul köd, nul slik, nul ost, mindre kaffe og sort te, mere fisk, en masse gröntsager og frugt, og meget vand og urte/frugt te. så håber jeg af det gör en lille forskel for mine evinderlige mavepiner som lægen ikke kan finde nogen som helst grund til.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 7. Jeg tror, jeg lander på nogenlunde det samme, Frida

  SvarSlet
 8. Dejlig tur du har været ude på..
  Her skinner solen og jeg har været ude på en lang tur..
  Hmm faste, nej det vist ikke lige mig..

  SvarSlet
 9. Jag skall också "fasta", men först på måndag fram till påsk. Mitt program har jag alltid börjat på en måndag, så vet jag vilken dag jag äter vad, för det är olika varje dag i veckan.

  SvarSlet
 10. Respekt for din beslutning om faste. Ville jeg gerne, til næste år, med fod under eget bord. Dog er det en lang faste Lavendel! Husk nødder og diverse, der giver kroppen hvad kødet ellers gør :o)

  SvarSlet
 11. Folk, der faster, bliver løsere i kødet.;-)
  Og nej, Lavendel, sundt er det ikke, medmindre du får noget hummus eller andre bælgfrugt-retter ind i mellem, helst også æg. Tyskland og Holland har 3.generationsproblemer med døtre født af døtre født i kålrabivintrene i midten af 1940'erne På grund af, at kvinderne dengang fik for lidt af de essentielle aminosyrer, som kun forekommer i animalsk føde.
  Man koger da hele blomkålen, og laver suppe af en 1/4 plus kogevandet lieret med æggeblommer dagen efter. På 3.dagen gratin af resten, og er der en rest, steges den i skiver på 4.dagen.

  SvarSlet
 12. Rolig Aage - som eks-vegetar har jeg helt styr på proteinerne. Jeg agter at spise både æg og indtage sojamælk, samt diverse bønner og ærter og hva' har vi - og jeg har stadig et lager af valnødder fra Frankrigsturen, selv om jeg spiser flittigt.

  Håber Donald læser opskriften!

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.