12 april 2010

Hyggedag - ved bålet


Ved bålet, ja ved bålet...husker fra fordums dage på spejderlejren...det ene år, jeg var med...

Bål fascinerer mig, jeg kan stå i timevis og vogte nidkært...kan huske , jeg allerede sidste år berettede om en sådan brænd-af-dag - og en af mine svenske blogveninder srev, at det var typisk dansk - i Sverige komposterede man!
Det gør jeg også, komposterer og jeg hælder også ind i hønsegården, så damerne og Mortensen har noget at rampe rundt i og forvandle til muld med hønsemøg, men der er ganske enkelt alt for meget, til at jeg orker at kompostere det hele.
Staudestængler og asparges-, rabarber og solsikkestængler er heller ikke forvandlet til muld på 1 år...der går 2 eller 3 sæsoner. Så de bliver til flammer her i foråret. Asken lægger jeg så under bærbuskene...ikke for meget, men lidt kan de godt li'.

Genstridige staudetoppe.

Flere genstridige...

Disse skal IKKE brændes, men gives væk til en, der bruger dem i sin røgeovn...det er fennikeltoppe.


Der blev krattet lidt op i græsset, og Mortensen og damer er mere end villige til at hjælpe...bare de ikke træder hen i det endnu rygende bål.


7 kommentarer:

 1. Dejlig at få ryddet op udendørs og godt med lidt hjælp fra hønsene.

  SvarSlet
 2. Den svensker, du hentyder til, må da være uvidende om det litterære gennembrud, Hans Alfredson, kendt fra "Hasse och Tage", fik med den sprænglærde og højvidenskabelige afhandling" En liten bok om at bränna kvistar, löv och annat avfall i ett hörn av trädgården", udgivet i 1961, med mere end 20 illustrationer i farve* af forfatteren, under mottoet:" ....................vil vi båle i fædrenes baghaver tænde." Det var længe før Shubidua.
  * Farverne er sort og hvid.
  Jeg har bogen, desværre kun i dansk oversættelse, til gengæld med trykt dedikation:" Till Dig från tillgivne förf."

  SvarSlet
 3. Jeg liker også å få ryddet opp med et bål. Det blir så ryddig og fint etterpå. :)

  SvarSlet
 4. Jeg elsker den bog, Aage..har den også kun på dansk, men den genlæses med stor fryd hvert eneste år! Har fået den af min datter, der mente, den lige passede til mig og min trang til bål..
  hun er nu ikke svensker af fødsel, men dansk...måske derfor! Det kommer vel også lidt an på havens størrelse og antal folk, man kan indforskrive..

  SvarSlet
 5. Tak skal du ha' en afhandling. Hmmm ... jeg har også brændt lidt af, vinden var i den rigtige retning og det meste var nogenlunde tørt. Der er gået svamp i nogle af stubbe-afskæringerne og de brænder ikke så godt :-)

  SvarSlet
 6. Ild, sand og vand det dutter..

  SvarSlet
 7. Jeg er på samme måde fascineret af ild, både bål og brændeovn. Som dig, har jeg startet en bunke til sankthansafbrænding, mindre end din ;o) Men trods alt. HUSK nu ikke at brænde noget, der evt. kan slå rod hos mig og har du lyst til en kop kaffe i weekenden?

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.