- sagde Lavendel om rønnebærrene -
har masser af dem, kan sagtens nå dem...problemet er smagen...
gik i gang med et ketchup-projekt i går -
Rønnebær, lidt æbler, rosiner i stedet for sukker, løg, hvidløg samt ovenstående.
Løgene sauteres først, rønnebær koges en 10 minutters tid alene - alt blandes og putrer videre i ca. ½ time - en tur i blenderen - færdig efter tilsmagning.
Og her kommer problemet:
Smagen er sur...det kan der gøres noget ved ..og bitter, som rønnebær jo er.
Vidste det godt og havde tænkt på at kyle dem en tur i fryseren først -
hvorom alting er - det er en speciel smag. Man kan sagtens forbinde den nmed ketcup, men jeg tror ikke, man får LillePeter til at godtage den.
Men lav den på samme måde - med flåede eller friske tomater!! Så er der ketchup, så englene synger!
Jeg brugte den i en pasta sammen med minifrikadeller og lidt mere løg. Det var OK.
De sunde ting i rønnebær uagtet - jeg er ikk' sikker på. jeg skal lave mere af det.
(Det er da heller ikke, fordi jeg mangler gøremål...:-)
Men så er det godt, at rønnebærrene kan pynte på træerne, mens du knokler videre. Hjemmelavet ketchup er ellers så lækkert! Det lavede min mor, dengang jeg var lille...
SvarSletGod dag med sol til dig fra
mette
men man kan jo ikke vide det, før man har prøvet.... så ingen grund til at græde over spildte rønnebær.
SvarSletLad os give rønnebærrene til fuglene - de er ikke så kræsne som os ;) Klem og en dejlig solskinsdag til dig!
SvarSletAltså, rønnebær har utroligt gode smagsnuancer, men de skal doseres: i gele med eller uden paradisæbler, cognacsyltede, det må ikke mangle til hjorte- og elgstege. Men ellers giver De danske spritfabrikker en god kg-pris, det svinger omkring 8 kr, de skal nemlig bruges i Gammel dansk.
SvarSletdet sure med det søde, skal man tage..
SvarSletJeg så godt udsendelsen med rønnebær ketchup, så det er da super, at du lige prøvetester den, så vi andre ikke skal spilde tid på den.
SvarSletMen ærgeligt alligevel.