13 april 2011

Blåt er altid pænt


Blåt og hvidt holder stadig. Da jeg blev skilt for år tilbage, stod jeg så der - 12 af hvert havde der aldrig været, men 6-8 ens pæne tallerkener kunne vi da mønstre, men af en eller anden grund, brød jeg mig ikke om stellet længere og rejste fra det - også bestik og glas kunne det være det samme med.
I stedet fandt jeg på at alle mine tallerkener skulle være blå/hvide, og der er da en sand mulighed for at finde egnede effekter. I årenes løb har jeg suppleret med polsk fajance i hvidt med blå prikker, men den hylde røg på gulvet, så der er ikke så meget tilbage af det.
Glas kan man jo sagtens finde i genbrugserne, så jeg har sådan lidt af hvert også på det område. Jeg elsker det forskellige, og husker at engang en Odense-restaurant af de sjovere åbnede, ønskede man sig forskellige tallerkener til åbningsreceptionen. Det gjorde, at når man spiste her, var man altid sikker på samtaleemner - den sjove indretning og de forskellige tallerkener - holdt i mormor-stil.
Det var også stedet med små kolde bondegårds-plasticdyr i vandkaraflerne på bordet.
Ja, ja mem'ry...tralalalalaa! Vi ta'r en svingom.En god dag til alle...

13 kommentarer:

 1. Det er jeg enig med dig i. Blåt og hvidt holder stadig.
  Jeg har Musselmalet, halvblonde, samt Mega Mussel og det er så fint og flot på bordet, når vi har gæster.

  Det er nu også en smuk samling du har dig, jeg kan godt lide fadene med blomster på.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 2. Ja o gså HAR jeg også den royale Blå Blomst i en del stykker efterhånden, men det er mormornykker!

  SvarSlet
 3. Godmorgen, Lone, her har vi arvestykket Blå Blomst, som altid glæder mine øjne - jeg ser mormor for mig, med tyk mave, sidde ved et veldækket bord i min barndom :-)

  SvarSlet
 4. Dejligt, når der er minder forbundet med det også..

  SvarSlet
 5. Mon ikke blåt og hvidt holder, simpelthen fordi der er fremstillet utrolige mængder af det? Man har simpelthen vænnet sig til det. Jeg mener, at jeg har set et eller andet sted, at blå er lettere at have med at gøre end de andre farver, men lige nu kan jeg ikke verificere det.

  Til gengæld har jeg fundet en wikipedia-artikel om farven blå. Nu ved jeg for eksempel, at den blå farve i mange kulturer er knyttet til guder og det guddommelige og er symbolet på Guds sandhed og evighed, og at den er farven for kærlighed og spiritualitet og troskabens og tænkningens farve.

  Jeg bryder mig faktisk ikke særligt om blåt og har selv samlet et helt hvidt stel og arvet et med grøn og et med lyserød dekoration, men jeg har nu heller aldrig regnet mig selv for særligt spirituel ;-)

  SvarSlet
 6. Jo jo.. blåt og hvidt holder altid.. :-) Det er i hvert fald svært at komme udenom på loppemarkeder og i genbrugser rundt omkring.
  Jeg tog hele "mit" Golden Summer stel med mig, da jeg flyttede og blev skilt.. :-) Han var ret ligeglad og det var jeg ikke, hvorfor så lade det stå.. ;-) I dag bliver det brugt hver eneste dag, elsker de skønne farver i stellet, så det ville være for ærgerligt kun at nyde det, når der er gæster. :-)

  SvarSlet
 7. Herligt at lave sin helt egen samling. Jeg er også til blåt og hvidt (har jo en pænt stor samling polske keramikkopper.....,tralalatralala), men mangler i den grad pæne tallerkener. Måske skulle man kigge sig rundt.

  SvarSlet
 8. Vi er begyndt at samle på Mega Mussel efter vi fik et par tallerkner i julegave, men byttede faktisk fra den sorte til den blå. Jeg synes bare, at den er klassisk og flot.

  Smuk samling du har på hylden! :)

  SvarSlet
 9. Uhh ja Mega Mussel, den er smuk, men for dyr. Må vente til den kommer i genbrugserne :-)

  SvarSlet
 10. Polsk fajance er fascinerende. Der udover deres papirklip. Jeg oplevede engang i kæmpestor fårehyrde, som klippede dem med en fåresaks!!

  SvarSlet
 11. Helt enig. :)
  Jeg har mest hvidt men også et stellet fra svigermor , noget fajance af en slags med blåt mønster, det er gammelt hyggeligt og bliver jævnligt brugt.
  Elsker glas, enkle grove ældre glas, de behøver ikke være ens, slet ikke.

  SvarSlet
 12. blå er mange farver elsker blå ...
  men alt mit porcelæn er hvidt...
  måske lidt kedeligt men så kan jeg jo sætte blåt til når jeg lyster...
  kh♥

  SvarSlet
 13. Jeg bliver aldrig træt af blåt og hvidt.
  Selv om jeg ikke synes, jeg har behov for at samle mere, så giver nogle kære mennesker mig med jævne mellemrum Mega Mussel. Og jeg elsker det. Jeg synes, det er så smukt.
  Det er dine ting i tallerkenrækken også

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.