05 april 2011

Den skønneste eventyrbog


Købt på loppemarkedet forleden. Formedelst 6 kr. Der er de yndigste illustrationer. Min barndoms H.C.Andersen havde de originale Frölich, og dem er jeg vokset op med. Min far havde selv indbundet bogen i grønt læder, den hæger jeg om. Men rigtig børnevenlige er de ikke. Det er vel heller ikke alle eventyrerne, der er for børn - uhyggelige er de, nogen af dem.


Men se her, hvor lille Gerda er gået ud for at lede efter sin Kay, som er bortført af Snedronningen. Her er hun kommet til Lapland - på bare fødder....


Her fra Tommelise - i Solens land sidder hun i blomsten med den lille prins.


Musene gemmer sig i grantræet, der er sat på loftet efter julen. Her står det og regner med at skullet a's frem igen og gøres stads af - næste jul....


Denne fås også som plakat - se alle eventyrfigurerne på én gang - jo det er sandelig billeder for børn og barnlige sjæle - ikk'?
Jeg har været uden internet hele morgenen - helt mærkeligt, når jeg plejer at blogge og læse til morgenkaffen...
Forsinket god tirsdag !

7 kommentarer:

 1. Eventyr er skønne og sikke nogle flotte billeder der er i bogen.
  Der er nok til mange timers snak, sammen med barnebarnet ♥

  SvarSlet
 2. en skøn bog :)

  mit internet var også ned i morges :(

  SvarSlet
 3. Sikke dejlige billeder der er i den bog.. :-)

  SvarSlet
 4. Jeg er også vokset op med Frölichs illustrationer, men de moderne er godt nok utroligt søde!

  SvarSlet
 5. Tegningerne er skønne! Jeg tror at man skal tage bogen for tegningernes skyld. Når nu Andersen er uhyggelig, skal man ikke fjerne det væmmelige og lave en nysselig børneudgave i "Disney Stil". Næ, lad os få set døden som den store Ole Lukøje, og lad os bare se de væmmelige dyr i "Den Grimme Ælling".

  Der er eventyr nok, som egner sig til oplæsning for børn - man behøver jo ikke at læse det hele, men det skal være der, så når de bliver større, kan de se at de omgås ærlige mennesker, der ikke lever på en livsløgn.

  SvarSlet
 6. Det er en fin og børnevenlig udgave af Andersens eventyr du har fundet. Den skal du og barnebarnet nok få fornøjelse af:-)

  SvarSlet
 7. Skøn bog med dejlige illustrtioner ;-)

  At blive afbrudt i sine vaner omkring bloggeriet er slet ikke rart. Godt det kun var kortvarigt ;-)

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.