11 august 2011

Regnvejrsdag i augustSelv i silende regn dufter den underskønt, kaprifolien - i går aftes, da det blæste, stod duften lige ind i udestuen, hvor jeg sad og læste. Jeg har flere slags, placeret rundt på strategiske steder, så haven kan fyldes med vellugt.

Og glæden er stor, når man kan høste af de her.....fylde sig med lækker frugt - har aldrig smagt så gode abrikoser, som disse fra egen have.
Hundene har været ved begge døre blot for at konstatere, at det regner både til gården og gaden, men er dog sluttelig løbet ud i marken. Uden mig. Jeg er ret sikker på, at ikke stikker ret langt...de afskyr regnvejr.
Jeg har døren åben, og en flok utålmodige høns står på dørtærsklen. De må hellere få lidt mad. De er dyngvåde, det skulle være tegn på heldagsregn, når de ikke går i ly. Så ved I det.
God regnvejrsdag.


14 kommentarer:

 1. Jeg er gået i ly - havde hørt om dagsregn.
  Så syslerne foregår indendørs.
  God dag♥

  SvarSlet
 2. Iiih, hvor nogle smukke abrikoser! Kan godt forstå, at glæden er stor, når disse kan høstes af egen avl :-)
  Og tak for tippet med caprifolium. Har altid syntes, de var utroligt smukke - men anede ikke, at de havde sådan en liflig duft. Det er hermed noteret - til når jeg engang får en have :-)

  SvarSlet
 3. Godmorgen Lone!
  Hos os regner det også :-) Dine Abrikoser står de udenfor? Jeg overvejer at købe et træ. De smager jo ekstra godt af egen avl.
  God dag.
  Knus.

  SvarSlet
 4. Min kaprifolie står for langt fra huset til, at jeg kan dufte den indefra. Desværre. Her regner det også, og man får vist ikke slået mere græs i dag. Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet
 5. Det vidste jeg ikke om høns og regn. Men nu har jeg da egentlig ikke lyst til at gå ud og kigge på deres fjer prognose.

  SvarSlet
 6. Jeg er en kylling, så jeg går i læ :)
  Hvor er det bare skønt, at du kan høste abrikoser. Er de fra drivhus?
  Mine tomater hungrer (eller også gør jeg på deres vegne) efter mere sol, hvis ikke de kun skal ende som stegte grønne tomater...

  Klem og god dag.

  SvarSlet
 7. Ja, dagen er regnfuld. Dueen har lige taget bad i vandpytten som vel ikke er en pyt men en sø , en lille sø.
  Det blir en bagedag - squash age med chokolade og et godt brød.

  Dejlig indehyggedag

  SvarSlet
 8. Ny lærdom hvad høns angår, men kaprifolier har altid været mest velduftende, når de er fugtige/våde. I Sverige har vi en lige ved siden af hoveddøren - det er så skønt...

  SvarSlet
 9. Jeg tror osse, kaprifolierne dufter ekstra stærkt om aftenen???
  Abrikosen stor ikke i drivhus, men om den kan klare sig i det indre Jylland er jeg ikke helt sikker på. Det varede nogle år, inden den gav frugt, men nu er den godt i gang. Store og flotte og meget kraftig i smagen er de.

  SvarSlet
 10. Trods regn...lyder det hyggeligt hos dig.....og jeg tror jeg skal ha´et abrikos træ i min kolonihave!

  Rigtig god torsdag!

  SvarSlet
 11. De smager i hvertfald godt, og det ser yndigt ud, når det blomstrer.

  SvarSlet
 12. Nordjylland slap nådigt for regnvejret, så jeg nåede en gåtur inden aftensmaden :-)
  Lækkert med duftende kaprifolier og hjemmeavlede abrikoser.

  SvarSlet
 13. Hønsene ved åbenbart bedst; det var i hvert fald heldagsregn her. Uhm, hvor ser de abrikoser skønne ud. Jeg vil tro, at de smager vidunderligt. :-)

  SvarSlet
 14. Det var også heldagsregn i Aarhus i går, og selvom der er bare pletter på himlen her til morgen, så ligger der MASSIVE sorte skyer og truer her fra morgenstunden. Godt, man har mere end nok at lave indendøre:)

  (Og så kan man da håbe, at vejrudsigten passer, så der kommer lidt sol på i løbet af dagen. Bare til humøret.)

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.