05 juni 2009

Det blåeste blå...

- kornblomsterne. Man ser dem alt for sjældent i markerne. Billedet af L.A.Ring hører til blandt mine absolutte favoritter - måtte gerne hængé på min væg!Da Mette Lykke forleden viste et billede af en buket kornblomster, blev jeg helt nostalgisk. Huskede pludselig, hvordan jeg som stor pige sammen med en veninde havde læst gode skønhedsråd i et eller andet ugeblad. Vi var i vores sommerhus, og rådene gik ud på at lave afkog af kornblomster til at skylle blondt hår i og af valmuer til mørk hår. Jeg var lys og hun var mørk, så vi kunne prøve begge. Ud drog vi på cyklerne til omkringliggende egnede marker, og hjem kom vi med høsten. Frem med gryder og diverse - og her var det min mor begyndte at se betænkelig ud. Det lugtede fælt, det så fælt ud, håret - hverken det lyse eller det mørke fik nogen som helst anden farve eller skær - og værst - gryderne var ikke alt for kønne. Resten af den dag gik med skurepulver og knofedt. Vi var ikke så populære.
Senere i livet har jeg til gengæld mange gange brugt naturens gratis skønhedsmidler med bedre held og stor fornøjelse.


Da jeg i går var på vej til Odense for at besøge min far - kom jeg forbi en mark med de smukke blå. Så kunne bilen bremse, ud og plukke og fotografere, for det var sådan et smukt syn. De har en helt speciel lugt, stænglerne altså, den fik mig lige tilbage til barndommen og "heksebrygget" i løbet af to sekunder. Det er fantastisk, hvad lugte eller dufte kan få os til at huske og føle.I Odense passerede jeg et tofamilieshus, pænt og borgerligt at se til i første omgang, men ved nærmere øjesyn dukkede vildskaben op:Man havde valgt at bruge valmuerne som bunddække og over-det-hele-blomst. Flot ser det ud.

Det sidste flotte syn i blomster-henseende var en overdådig mark på vej mod Otterup på Nordfyn, her dyrker man planter for frøenes skyld. Bierne får osse deres.


De pureste løg

og et spørgsmål til de ærede læsere:

med ønsket om en rigtig god weekend til alle bloggere.

1 kommentar:

  1. Nydelig og vakre bilde av blomsterenger.
    Jeg har da servert suppe av brennenesle og brukt løvetann i salaten til barna mine. Etter råd fra blader. Hva har man ikke gjort.
    Ha en super helg :-)

    SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.