07 juni 2009

Rejselyst


Sidder ved morgenbordet, kaffen, de hjemmebagte boller,den råsyltede økologiske appelsinmarmelade fra noget så eksotisk som "Marmeladelyst" og ikke mindst osten - Primadonnaen - uhm lige til et foto. Men her må man nøjes med den nye voksdug fra udestuen, den er da osse lidt sød, ikke?

Men rejselyst og marmelade? Jo - det er Blogland jeg rejser rundt i. Så mange søde, sjove og interessante kvinder, der findes - tak til alle jer,, der deler jeres liv og verden med mig! Og der kommer stadig nye til, nysgerrig er man jo, så det der interesserer en i øvrigt spændende person, må jeg da osse lige kigge på...på et tidspunkt bliver det vel for meget, kunne man tro..

Dagen er begyndt flot, rundt i haven, hilse på roserne og tynde lidt i den bugnende frugt på æbletræerne, de er endnu små, så de må ikke forbære sig. Så kommer der bare ikke noget på dem næste år. Hundene følger med rundt, jagter katten lidt - den udfordrer ligefrem, og ender med at sidde oppe i et træ og grine. Det gør den, tro mig jeg kender den kat!


Måtte osse omkring udestuen, der står chilierne endnu, bliver nok osse ved med. Har knebet dem, så de skulle forgrene sig bedre, men det går endnu langsomt, synes jeg. Har taget frø af de tre slags, jeg havde sidste år, en jeg ikke ved hvad hedder, stor orange og middelstærk, en Apache og en Medusa, ja de har kraftfulde navne! Men skal huske det helt elementære - vand, og osse lidt at leve af. Jeg har dog ikke fået taget livet af dem endnu. Det har osse hjulpet at tomaterne og basilikummerne nu er ude i drivhuset. Ellers er der meget at se til i gartneriet.


Så er der årets store forventning, fignerne ser ud til at ville noget denne sommer. De har ellers sat frugt, der så ikke rigtig blev til det store. Faldt af, og så satte de flere frugter til vinteren, der så faldt af næste forår. Nu er to af de tre sat i potter - store - og har stået inde i vinter, den tredje måtte så skøtte sig, som den bedst kunne. Og nu har alle tre frugter, der lader til at blive store. Jeg vander og vander, så det skulle gerne lykkes.


Med ønsket om en god søndag til alle!

6 kommentarer:

 1. Tak ilige måde med den gode søndag..
  Jeg syntes også de gror meget langsom de chili planter..
  Skøn dug du har fået til din havestue.

  SvarSlet
 2. Tak i lige måde også god søndag til dig og dine. Tak for dine søde hilsner på min blog.

  Dejlig sommerdug !

  SvarSlet
 3. Så mange eksotiske planter og frukter du har! Skjønner du koser deg i din hagestue med den søte duken;) Ha en god søndag!

  SvarSlet
 4. Du er flink som har plantet så mye som du går rundt og steller på. Det ser spennende ut. :-)

  SvarSlet
 5. Det ser dejligt ud. Er svärt misundelig på den havestue, men det er godt at have noget at länges efter.

  SvarSlet
 6. Blogrejse er en herlig ting :-)

  Og din havestue lyder som et godt sted for mennesker og planter :-)

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.