10 februar 2011

En ret linser


Der var noget med førstefødselsretten og en ret linser. Umiddelbart lyder det lidt tørt og trist, de der linser.
Men forleden endte jeg op med følgende ret:
Ingredienserne står på tavlen, føj dertil frisk revet ingefær og hvidløg - og træk rejerne fra, for de endte i skraldespanden, jeg tør ikke tage chancer med ikke-helt-friske rejer.

Jeg snittede det hele i stykker og først kom porre/løg i gryden,  og får lige lidt varme - jeg steger i ghee i dag, men olie og/eller smør kan også bruges. Når løgene er ved at være klare, tilsætter jeg den revne ingefær og de får lidt tid, efterhånden til sættes det hele lidt efter lidt og vendes med  - citronen er i form af revet skal -

Peanutsene har jeg ristet på panden, det er usaltede nødder, jeg bruger. Sluttelig kommes kartoffelstykker og de skyllede linser - her de orange - vand tilsættes, og hele molevitten får 25 minutter, de sidste 5 tilsætter jeg fløde efter behag......og så ....uhm...
Dagen efter er det mindst lige så godt---

8 kommentarer:

 1. Linser smager bare saa godt. Baade de roede, de blonde og de groenne. Din opskrift maa jeg proeve en dag.

  SvarSlet
 2. Jeg må vist prøve om røde linser kan bruges til sådan en ret :-) har en åbnet pose stående, som jeg aldrig fåpr brugt fordi jeg er uerfaren udi linseretter, tak for tippet :-)

  SvarSlet
 3. Det lyder sundt og meget, meget lækkert :-)

  SvarSlet
 4. MUMS! Jeg lavede dal den anden dag :) også mums :)

  SvarSlet
 5. Og husk - der kan jo lige læsses lidt rejer, bacon, eller andet kødagtigt i, hvis man ikke kan undvære kød-

  SvarSlet
 6. Hun var nu meget god til at gøre den historie levende, Matematiklærerinde Fru Winkel! ja, Winkel :-) Hun fortalte jo at ham den behårede gik ude i marken i stegende sol, lang og længe og flyttede får og klippede dem, og sørgede for at de fik vand, eller hvad man nu gør i sådan en ørken, og så kom han hjem til teltbyen, træt og tørstig, og snif-snif, der lugter af mad, uhmmm! Og så siger den dumme lillebroder "så må du gi' mig arven ha!" og den dumme storebroder tror at det er en spøg, og så videre.

  Næh, linser er såmænd bare fællesbetegnelsen for grundlaget, der skal jo både løg og andre grønstsager, man havde ikke tomater, men man havde så meget andet, og så et halvt kogt får som har stået og simret i 4 dage og som er blevet til tyktflydende bouillon, så kan selv tørre linser blive til noget særdeles velsmagende! Pynt med krydderurter og ristede baconstykker efter behag :-)

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.