06 februar 2011

Sundhed - et vidt begrebHvornår føler man sig sund - rigtig god ved sig selv  og i form?
For mit vedkommende  - f.eks. i dag.
Vågnede tidligt efter en nat med meget dårlig søvn. Ondt alle vegne. Fredagens zumba "et fremmed sted" havde ikke gjort noget godt for den gamle krop. Eller måske....men ondt gjorde det i alle muskler i hals og omkring kraveben og et vist sted i venstre balle....vågnede mange gange, var sågar oppe og tage tabletter...øv øv.
Den zumba var jo et fint tilbud Søster havde fået om en gratis prøvetime, nu havde jeg udbredt mig om hvor sjovt det var...så vi troppede forventningsfulde op. Var i god tid, fine nye lokaler, vi kunne kigge ind til det hold før os....første sære ting....Søster bemærkede, hvad jeg ikke sagde - de har jo end ikke et smil på læben....-
NÅ - ikke give op, ind kom vi  - til første rigtig grimme overraskelse - der var kæmpespejle!!! ...
Underviseren var sød, slank som en mynde og i tøj med kig til maven - indfødt latinamerikaner, det kunne da kun gå godt, det her...
Vi bemærkede, at vi nok var de to ældste.....hmmm, det gør man jo, men hva...
Timen kom i gang, dejlig musik, fart på, pulsen op...
Jo, vi hang på, det var ikke pinligt, slet ikke, men der kom nærmest ikke et smil over folks ansigter...
Så er det svært som "de nye" at stå og tosse.. og grine...
Vi talte om det bagefter. og Søsters konklusion, hun var ikke så opløftet, som hun havde forventet efter mine beskrivelser af denne fantastiske "bamsekarate" som Svoger lidt ondskabsfuldt omtaler det.
Nej  og det var jeg heller ikke - så der kan konstateres, at underviser, medspillere og rummet betyder uendelig meget for , hvordan man føler sig tilpas...
Der hvor jeg går, har vi de dårligste faciliteter, ingen bademuligheder, ingen spejle...men en skøn underviser og nogle gæve kvinder - vi er ikke alle lige fikse - men grine - det kan vi - og grine ad os selv, det kan vi også. Og så er "vores" musik også bedre....
Nå, så den gratis time fik om ikke andet givet mig ondt her og deer, så efter at ha' rullet ud af sengen, gik jeg i gang med en halv times yoga, jeg ved af erfaring at de stræk kan tage det meste - så her sidder jeg nu efter badet, med dejlig morgenmad- røræg med den stærke ajvar, jeg kunne ikke finde min harissa, god kaffe, vand og frugt og føler mig sund og rigtig god ved mig selv.
Senere på dagen vil jeg en tur til vandet, måske finde nogle muslinger til en god gang suppe i aften.
Hvornår føler du dig rigtig sund?


13 kommentarer:

 1. Kan godt forstå du føler dig rigtig sund :-)

  SvarSlet
 2. Så nu vil jeg traske ud over markerne...måske man hører lærken...

  SvarSlet
 3. Uuuha, det lyder som en virkelig dårlig oplevelse.
  Mine fysioterapeutkollegaer har fået mange patienter p.g.a. zumba.
  Musikken er så forførende, det går så hurtigt, og bevægelserne tit uvante for en dansker.
  Forhåbentlig vil traveturen gøre dig godt.
  Hvornår føler jeg mig sund??
  Når jeg har det godt og er glad, men så tænker jeg nok ikke på om jeg er sund.
  Når jeg gør det, der er på dagsordenen med at spise sundt og motionere?
  Føler jeg mig sund, fordi det er dejligt?
  Eller føler jeg mig sund, fordi
  jeg er 'politisk korrekt'?
  Men jeg bliver glad af motion. Så er det nok sundt. ;-)

  SvarSlet
 4. Ja, den Zumba kan sikkert godt give vridninger og andet, som vi nok ikke er så mange, der dagligt går rundt og gør. Godt du har et dejligt sted at gå normalt. Håber at kroppen din falder på plads i løbet af dagen. Skulle hilse fra Lou Lou og sige, at hun er glad for vi ikke købte den store hulahopring, den lille er riiigelig .-))))

  SvarSlet
 5. Ja, og lad nu være med at smadre noget....:-)

  SvarSlet
 6. Jeg føler mig faktisk ret sund det meste af tiden. Det kan lyde helt helligt, men det er nogen vaner, som jeg tillagt mig gennem årene, så det er blevet naturligt for mig at det, der anses for usundt - fedt, sukker, alkohol, kaffe, hvidt mel, div. tilsætningsstoffer,penicillinrester mv - det er kun undtagelsesvis at jeg indtager disse ting.
  Nu er jeg jo også 58 år, så der har været nogen år til at tilegne sig disse dyder!
  Der så for mig ikke er dyder, men simple hverdagsrutiner.

  SvarSlet
 7. Jamen når man er sådan et fint sted, er man nød til at opføre sig som fine fruer, og det er ikke fint at smile, for så er man ikke seriøs.....
  Apropos spejle: Jeg besøgte engang en luksusrestaurant i et hedengangent østland. Inden middagen ville jeg besøge toilettet for at blive vasket lidt og skifte tøj.
  Faciliteterne var i top. Først en mindre hall med bløde læderlænestole og borde. Derefter en række kabiner, hver med to rum. Først et rum med marmorhåndvask og bløde håndklæder ikke brugt før.
  Efter soignering gik jeg videre og plankede mig på tønden.
  VILDT CHOK -Der sad en mand og kiggede på mig!!! Det var mig selv!!! Spejl gulv til loft. Det var lige før jeg blokerede.

  NB Tak for din hilsen :-)

  SvarSlet
 8. Hej Lavendel- HVOR VILDT! Tænk at jeg af alle skulle være så heldig at vinde din give-away. Hvordan var det nu det var - ville du sende den med posten eller......
  Kh Anne

  SvarSlet
 9. Jaaa. jeg kan næsten se det for mig, rimkoger...:-)...der var flot i det gamle Øst...har bl.a. været i Polen på luksusrestaurant, hvor en pige af mit bekendtskab sendte ægte kaviar ud igen...det var for salt, syntes hun...jeg tør slet ikke tænke på prisen....ligeså i Budapest, hvor der jo også var guld og glæder for "folket"....
  tak for jeres deltagelse, kroppen har det skam fint nu...
  men jeg er færdig med spejle, mens jeg motionerer!!!

  SvarSlet
 10. Sikken en lang gyser-historie! Nu har jeg (næsten) læst det hele. Jeg
  synes at den gymnastikundervisning, jeg oplevede i skolen, kommer tæt
  på det, du fortæller. Det kommer ikke an på faciliteter eller musik
  (drenge brugte slet slet ikke musik til gymnastik! men som barn stod jeg og fægtede med armene, når jeg hørte god musik!)

  Næ, det kommer selvfølgelig an på mennesker og kommunikation. Det var en god observation at det foregående hold ikke havde et smil.

  Tror du ikke de gik og tænkte på at skabe sig en levevej ved at se pæne ud, og at de så oplever at det er hårdt og i realiteten ikke særligt frugtbart?

  Jeg er blevet skræmt så meget af falske sammenhold og hold i det hele taget, at jeg er blevet enegænger. Men det er heller ikke sjovt. For at være positiv: jeg slipper for platte jubel-yuppier.

  SvarSlet
 11. ja....schwamm darüber...jeg går ikke derhen igen -gen -gen, men i morgen går / kører jeg til MIT Zumbahold, og jeg ska' grine, ska' jeg! (af lutter glæde)

  SvarSlet
 12. Ha ha- jeg tror godt jeg kender årsagen til dine spændinger efter zumbatimen- I glemte at grine- det løsner for de fleste spændinger- til gengæld tror jeg du har ret i, at det ikke kan opnås der. Jeg føler mig sund når jeg hver morgen står ud af min seng og mens Balder tonser lidt rundt i haven laver nogle øvelser og strækker og arbejder med hele kroppen uden for soveværelsesdøren, hvor jeg kan se solen stå op gennem træerne og ude over havet. Det kan jeg se på denne tid af året hvor der ikke er blade på træerne. Så føler jeg mig rigtigt godt tilpas og det må jo være sundt.

  SvarSlet
 13. Yes, Karin...vi er da SÅ enige!

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.