lånt på kirkens side
Påsken kom jeg til at tænke på min kirkesangertid - af nogen kaldet min tid som "korpige", hvor hver søndag formiddag henlagdes til Domkirken . En del tid blev brugt på øvning af dagens motet, og man kunne jo ikke stå og synge, mens der var folk i kirken, så der var pauser indlagt. Her kommer det:
så blev der drukket kaffe og spist morgenmad - og menuen var fast: 2 gode brød, smør og det skulle helst være det smørbare (af tidsmæssige grunde), ost - ikke for stærk - i skiver - OG nu kommer det:
PÅLÆGSCHOKOLADE.
Der var delte meninger, men , tror jeg et lille overtal til fordel for den mørke....helst fra Toms.
her har vi svesken
Sådan en pakke indkøbte jeg i går, og nu skal der smovses....og sendes gode tanker til det gamle kor...de gode salmer...den dejlige kirke....
det er jo lidt af et projekt at smøre og tillave sådan en mad.
Først smør, jeg tillader mig det rigtige - ikke køleskabsiskoldt, men så det kan smøres.
Næste - skal der et eller to stykker på? (ja, det giver vel sig selv, se dog illustrationen...)
Her indgås et kompromis....(af gammel vane tænker man jo lidt på de andre)
så kommer vi til det, der kendetegner en rigtig pålægschokoladeentusiast:
med højre hånds pege pokker man lige lidt, så der revnes...
(ja, spø'r mig ikke, hvor det kommer fra, men jeg har altid gjort det, og mine medsangere havde også den sære vane.
Dernæst - velbekomme!...)
Engang i julen havde dagens morgenmadshenter glemt chokoladen, men den kreative fandt jo hurtigt ud af, at en cognacbønne eller et lille marcipanbrød fra slikskålen gjorde vældig god fyldest...
i mangel af bedre.
Det skal siges, at før jeg begyndte at indtage morgenmad i kirken om søndagen, havde jeg ikke smagt pålægschokolade, siden jeg var barn, har heller ikke - før i dag spist det siden.
Nu vil jeg ønske jer alle en velsignet Påske og håbe I nyder dagen !
Hihi.. Yes, stykkerne skal knækkes inden man bider af brødet.. Jeg ville nu have lagt 2 hele stykker på :-)
SvarSletHav en dejlig søndag.
Selvfølgelig skal de lige knækkes ellers risikerer man stykket svupper op på næsen, eller endu værre, falder af;0)
SvarSletJeg ville nok også have kunnet få plads til 2 hele. Stykker.
God påske med pålægschokolade og det hele :)
SvarSletHer i huset spises der meget pålægschokolade (Gemal og Yngste), men det skal være mælkeudgaven.
SvarSletJeg foretrækker pålægschokolade uden brød (som en booster, når sukkertrangen bliver for stor), men det er nok fordi, jeg ikke spiser smør og så er sådan nogle skiver altså svære at få til at blive på brødet ;0)
Fortsat god påske, Lone!
Nååå, det er forklaringen på dapperiet - jeg bryder mig ikke om, at det stikker uden for brødet....
SvarSletder findes også én med orangesmag...
nej, det skal være mørkt.
God i lige måde påske--
den der mad ... mums siger jeg bare :)
SvarSletDet er da bedre at stikke brødet en plade en at stikke andre en plade.
SvarSletGod Påske.
tak - jeg snupper et stykke mere, den ene gang om året ....
SvarSletOgsaa rigtig god paaske til dig. Paalaegschocolade er et hit her i familien og vi koeber tonsvis med til Frankrig hver gang vi er hjemme.
SvarSletSå fik man sig lige en tur ad Mindernes Allé. Altså til tiden i en anden Domkirke og uden morgenmad (for vi øvede lige så stille fra kl. 9.30, så det var der ikke tid til), men skønt var det.
SvarSletOg så var der den lækre pålægschokolade, som var pakket ind i mat sølvpapir, og som man kun fik hos farmor på sødmælksfranskbrød, og med hjemmelavet cacao lavet på gasblus og drukket af de lyseblå kopper.
Påskemorgen slukker sorgen. Ja, gid det var så vel.
Jeg må tage noget med til Frankrig når jeg kommer...det kan vel betale rejsen..:-) - Eva, det er Toms i sølvpapir....vi mødte også tidligere...og sad ude under prædiken (som hos os hed "pausen") fniis, men vi kunne høre præsten i højttaleren
SvarSletHihi... jeg spiser det ikke, men hver fredag smiler jeg stille, når jeg ser kollegerne (specielt mændene) mæske sig i pålægschokolade i stor stil. Det er nemlig forbudt i de små hjem, fordi børnene ikke må få sådan noget usund mad :-D
SvarSlet