18 august 2011

Rejseskildring IV - de bygger og bor osse anderledes


Midt i Hamburg er meget bygget op efter krigen - det meste lå i ruiner, men nogle bygninger er bevaret. Store kasser fra omkring 1900 - flot byggeri med mange udsmykninger - som Wien eller Budapest, når det går højt- her er sans for fine vinduer i stilen, og der bliver passet godt på gamle døre m.m.


Men lur mig alligevel, om ikke det meste byggeri forsynes med PLASTICVINDUER, ja du læste rigtigt! På bygningen i baggrunden ses også falske sprosser....
Ellers er nyere byggeri først og fremmest praktisk - store vinduesflader, nemme at pudse...åbner indad påto måder , så die Hausfrau ikke udsætter sig for fare ved den ugentlige putzning.


Den tyske udgave af dannebrogsvinduerne, plastic holder uden at skulle males.


Her ses nybyggeri - meget smart med firma og beboelse i ét.

.

Et ordentligt tag skal der også helst være....hus nr. to er typisk for byggestilen.
Jeg synes, det ser meget "tysk" ud.


Men se nu denne dør - den er simpelt hen smuk...gætter på, huset er fra 1900 tallets start, men den er renoveret rigtig flot. Hvad den engelske telefonboks laver der?????
The answer, my friend....

og indendørs?


Brunlige farver, brunt træværk, Svigermors skarpe tunge i potterne og frem for alt "stores" eller røvballegardiner. Men altid gardiner.
Og gerne tæpper eller pæne pergo-gulve, ikke noget med afhøvlet her.
Men der er hyggeligt og det er meget imødekommende og flinke mennesker.
p.s. klik på fotos for at se bedre..

9 kommentarer:

 1. Der ser virkelig hyggeligt ud indendørs. Og det gamle byggeri er jo meget facinerende...men plastik-vinduer!! Ja, det forstår man ikke.
  Interessant at følge med på din skønne rejse. Knus.

  SvarSlet
 2. Jeg tror at telefonboksen er en avanceret dørtelefon ;-D

  SvarSlet
 3. Hold da op hvor har du nået meget på de to dage. Dejligt at følge med på din færd :-)

  SvarSlet
 4. Sikke mange billeder og sikke mange motiver. Jeg kan godt kende den følelse "at det ser meget tysk ud", dog med den lille ændring, at mine første udenlandsrejser gik til Hälsingborg - og senere Malmö! og det så mycket svensk ut :)

  Den dør, den grønne, på billedet af den røde telefonbox, den er så skøn. Der findes mange smukke døre også i København, men kun steder hvor de ikke udsættes for hærværk; det er kunsthåndværk.

  Jeg er også forbavset over at vi igen og igen opdager, at de gamle materialer var meget holdbare, i hvert fald de bedste af dem og de steder, hvor man havde brugt dem med omhu og passet dem med kærlighed.

  Kærlighed varer længst!

  Lur mig om ikke plastic-vinduerne revner og går til i løbet af 100 år - eller endda mindre.

  SvarSlet
 5. ... men det er da rigtigt, at de ikke skal males, de plasticvinduer. Det er til gengæld ikke altid rigtigt at de bevarer det pæne udseende.

  Det øverste billede med 4-etages hus med stor tag-etage, er det også kunstige vinduer?

  SvarSlet
 6. Dejlige og spændende rejsebilleder. Fortsat rigtig god tur sydover - er totalt misundelig på at du skal til Frankrig :-)))

  SvarSlet
 7. Jeg er sikker på at de der sætter plastikvinduer i fine gamle bygninger - de kommer i hel.... - der findes kun en ting der er værre end plastikvinduer og det er mænd med hvide tennissokker i sandaler og iført campinghabit- sådan.
  Nogen der er i tvivl ; jeg hader plastikvinduer.

  SvarSlet
 8. Hov! Der sker det, når du er på blogg-besøg, at du lægger et link til en "gravatar" hvilket ikke fører til din weblogg. Kan du ikke lave om på det, så du lægger et link til Lavendelstrik (eller Lavendel-havekvinden :) ???

  SvarSlet
 9. Ja, plastic over hele llinjen...jo jeg skal kigge på det Donald!

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.