15 februar 2010

Blå Mandag - Fastelavnsmandag - Julefrokost


Mere wikipedia:
Begrebet (Blå Mandag) stammer fra katolske egne og blev tidligere kun anvendt om fastelavnsmandag, der var den eneste hverdag om året, hvor håndværkerne havde fri, ellers arbejdede man 6 dage om ugen. På denne dag blev der rigtig festet. Dagen efter blev kirkernes altre og billeder dækket til med et blåviolet klæde, så ikke kun kroppen skulle faste i fastetiden, men også øjnene, de måtte ikke have noget pænt at se på.

I dag skal jeg holde Julefrokost for de kvindelige damer i familien....sneen forhindrede os lige før Jul, så det bliver i dag. Og nej, vi skal IKKE ud med raslebøssen. Der er sgi for langt mellem husene her.
Vi skal have arabisk buffet - ingen sild og mørbradbøffer - og hvem ved - måske kan de lokkes på gulvet til en lille mavedans....?

(Husk lige min ABC, det tog lang tid at lave den)

7 kommentarer:

 1. Det lyder som en dejlig julefrokost. God dag til dig :)

  SvarSlet
 2. Rigtig god "jule"frokost :-)
  Lækkert mad !

  SvarSlet
 3. Herligt!
  Rigtig dejlig dag til dig.

  KH Gittemay

  SvarSlet
 4. God ide til mad. Vi forlanger fotos imogen hi hi. Elsker din ABC - dejlig ide og et stort stykke arbejde at lave - min by er også Odense! KNUS♥

  SvarSlet
 5. De såkaldte passions-altre var jo tilmed hængslede, så de kunne lukkes i i fasten. Så var der ikke meget herlighed at se på: på Claus Bergs altertavle i Odense kun den opstandne Jesus og de tilbedende i fodstykket, på Brüggemanns alter ses så kun Jesus Pankrator på den yderste dag, Adam og Eva, og i pedrellaen, fodstykket, 4 felter med hhv Abraham og Melkisedek, Påskemåltidet, Kærlighedsmåltidet (Agape) og Udvandringen fra Ægypten.
  Man skulle jo kunne mærke forskellen på faste og fest.

  SvarSlet
 6. Ja, det er det, Aage - tænk dig - jeg har stået og kigge tned på Claus Bergs altertavle i "Dommeren" i 30 år - men den har nu aldrig været lukket, et par måneder var enkelte felter "bortrejst" i forbindelse med restaurering, men...
  Billeder fra evenr'en er desværre strøget af censuren, men kan meddele at alle lemmer er intakte efter danseøvelserne.

  SvarSlet
 7. Tak, det vidste jeg ikke lå bag udtrykket "Blå mandag".

  Og så den buffet...... muuuuums

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.