15 marts 2009

En arbejdsom dag


Dagen startede småfugtig og overskyet, men alligevel var jeg ude på hundemorgenturen "allerede" klokken 9. Blev glædelig overrasket, det var ikke ret koldt, en skøn dag, faktisk.
Vel hjemme igen blev jeg og hunde hængende i haven, nu skulle der lige nusses lidt og beses. alt er meget langt fremme, jeg frygter lidt at det samme sker som sidste år, frost som ødelægger de store knopper og skud.

Men jeg fryder mig sådan over at se livstegn derude, man kunne ligeså godt gå i hi de 4 kolde og mørke måneder - måske lige kigge frem i juledagene, men ellers er der nu ikke meget at fryde sig over - uuuh - lad mig be' om noget forår og livskraft.
- Og det er der! Jeg blev så opløftet, at jeg daffede om i urtehaven og fik plantet nogle jordbærudløbere ud i et nyt bed og flyttet en række hindbærskud!! Jeg følte mig virkelig "prægtig" - de sorteste sorte negle og jord på bukseknæene - men hvad gør det? Man kan udholde virkelig meget, når lærkerne kvidrer over éns hoved, og temperaturen er omkring de 10 grader for første gang i år.
her er jordbær - og en af allerede nu store artiskokker. De er en "Green Globe", og den vil nok give rigtig godt i år,ården er så tidligt fremme. Jeg håber.

Inden jeg havde set mig om, var der gået flere timer, og frokosten havde jeg da helt glemt. Det er ren healing at arbejde i haven. Engang vil jeg tage mig sammen og tage over til Sverige og se Terapihaverne i Alnarp - et sted hvor stress- og depressionsramte gennemgår et 3 måneders forløb, og hvor mange bagefter bliver i stand til at genoptage deres arbejde - som raske mennesker! Fantastisk, synes jeg, men ikke at jeg ikke altid har vidst det! Haven heler.


I Danmark er man i gang med at starte noget lignende op i Hillerød, tror jeg.


Det bliver spændende at følge.
En god dag til alle - nu tager jeg på Håndarbejdsmesse i Vissenbjerg -

3 kommentarer:

 1. Det var riktig inspirernde å gå sammen med deg i din hage. Jeg bruker all tid til overs å rusle og stelle i hagen. Jeg er ening i deg at det healende.

  Håndarbeid har alltid vært underbetalt hvis man ikke er så heldig å få de rette forbindelser. Synd er det, men det er healende å holde på med hånderbeid også. :-)

  SvarSlet
 2. Jeg har læst om terapi haver, og jeg brugen også min sådanne. Det giver ro og nye kræfter at se ting gro, få frisk luft og muld under neglene.. Jeg har en masse som skal i jorden det næste stykke tid...
  Jeg er kunne også drømme om håndarbejdsmessen, men det må blive en anden gang. Rigtig god fornøjelse til dig. Køb nu rigeligt. ;-)

  SvarSlet
 3. Åh, hvor inspireret jeg bliver, når jeg ser alt du gör. Her er der stadigväk sne, men jeg köbte to haveblade i går, så man ligesom får dampen op, inden det er ved at väre tid for haven sådan rigtigt.

  Har også hört om det nede i Alnarp, det er alment kendt at det hjälper. Det er f.ex. mange udbrändte, som omskoler sig til noget med have eller kunst/håndarbejde, så noget er der helt sikkert om snakken. Fortsat held og lykke i din have.

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.