20 august 2009

Rig høst.

Dagens buket fra mig til jer - de sidste artiskokker får lov at blomstre.

Dem kan hundene ikke li'.

Der er mange sorter af de pragtfulde mirabeller i mit hegn, store gule, store blå, store røde , små blå og små gule samt mellemstørrelser. Og de ER forskellige. Også modnes de forskelligt.Hjem kom jeg med høvlebænken, efter først at have været til syn med bilen - æv - en ny dims i ved højre forhjulsophæng skal skiftes...
Den skal alligevel udskiftes snarligen, jeg vil have en større bil, når jeg drager sydpå i sidst i september. Der skal kunne være noget i - både ud og hjem - I ved "franske loppefund"---det lyder godt, ikke? Jeg modtager gerne bestillinger. Jeg har mindst en måned dernede til at lege kræmmer, jeg vil sælge strik og garn til de måbende franskmænd på markederne i de små byer i omegnen af, hvor jeg selv skal bo. Har undersøgt, det er fuldt legalt, skal bare henvende mig på La Marie i diverse byer og få en tilladelse. Spændende bliver det. I teorien.
Muligvis får jeg second thoughts når vi nærmer os lidt mere....men det løser sig nok.
Jeg har ikke været på ferie i 4 år nu, så det er tiden. Da jeg boede på øen, syntes jeg , at jeg var på ferie hele tiden, det samme kan man vel sige nu med den beliggendhed ved vandet, min ejendom har, men jeg har heller ikke orket, har ikke turdet, har haft hunde jeg ikke kunne tage fra...sagde jeg til mig selv....lysten var der enkelt ikke.
Nu kommer de med til Frankrig. Stor lukket have og pragtfuld natur er der hvor jeg skal hen.
Vil I se?

Den lukkede have

Forhaven med morgensol

Det hyggelige køkken -hvor jeg tror jeg kommer til at sidde og hygge - måske blogge?
Jeg har sikret mig et hus med internet, så jeg vil lade høre fra mig.
Har også sikret mig at komme så langt sydpå, at der stadig er varme - som regel over 20 gr.

Lavendel - nu fra Dordognedomænet...
Ja, her taler konen med æggene..


18 kommentarer:

 1. Det lyder rigtig hyggeligt med din tur til Frankrig.

  SvarSlet
 2. Tusind tak for den smukke morgenbuket!

  Og din ferietur lyder fantastisk. Tænk at du skal være afsted så lange. Åh, hvor jeg dog under dig disse glæder ;-)

  SvarSlet
 3. Den ferietur, lyder helt fantastisk, kan man virkelig få lov at sælge på markeder? det lyder sjovt, dejligt og vildt spændende, jeg glæder mig til at læse din blog når du kommer til det Sydfranske.
  Taler du fransk?
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 4. Jeg glæder mig meget til at læse om dine oplevelser i det franske - det lyder utroligt spændende! Dejligt at høre, at du under dig selv en ferie igen efter fire år uden :-)

  SvarSlet
 5. Wow hvor ser det dejligt ud der i det sydfranske, det bliver da en herlig tur.

  Dine blomster er smukke
  Knus

  SvarSlet
 6. Kan jeg komme med i lommen?
  der ser bare bedårende ud..
  tak for buketten

  SvarSlet
 7. Hvor ser det dog hyggeligt ud, det sted i Frankrig, hvor du skal slå dine folder. God tur er lidt misundelig.
  Merete

  SvarSlet
 8. Hvor bliver det dog et smukt sted du skal holde ferie ! Og du vil lege torvekone- hvor sejt er det ikke lige, i et fremmed land!
  Dine blomster og mirabeller er rene kunstværker.
  Dem som hundene ikke kan lide, er det burrer ? Hvis det er, så kan jeg huske min YngsteDatter komme hjem fra en skovtur i 1. Klasse- hele hendes lange tykke, krøllede hår , vat fyldt med disse burrer ! Så er det svært at forklare en 6 årig, at drengene kaster dem i hendes hår, fordi de synes hun er sød og bare ikke kan finde ud af at sige det med ord... :-)

  SvarSlet
 9. Tak for blomsterne, har lige kigget rundt på bloggen, sikke nogle dejlige billeder du har sat ind og gode indlæg. Dejlige hunde du har !

  SvarSlet
 10. Skjønner du skal til Fr.rike på ferie. Ååå jeg skulle vært med;) Takk for blomstene, nydelige! Ha ei riktig god helg;)

  SvarSlet
 11. Ja, men I må da komme med derned...mais oui, je parle francais, seulement un peu - dog har jeg ikke undervist udlændinge i 8 år helt forgæves - er rigtig god til arme og ben og kropssprog, dummer mig gerne i kommunikationens navn...og har i øvrigt talent for sprog.pas d' probleme..

  SvarSlet
 12. Tjusa deg som vi sier. Det blir sikkert en kjempeopplevelse. Synes du er modig som drar av gårde og skal selge på markedet i tilegg. Gelder meg til å lese hva du opplever. ;-)

  SvarSlet
 13. Det lyder så dejligt! Har lige luftet tanken om Monets have herhjemme, så det tager vel et par år....men det gör mig inget, jeg er ikke så hurtig i opträkket selv längere.
  Ärgerligt med den bil!

  SvarSlet
 14. Altså.. Hvor det bliver spændene, og du må endelig købe stort ind, jeg ved ikke hvad jeg kunne tænke mig, men jeg er sikker på du nok skal finde noget jeg ikke kan udværer.. Så sejt at tage afsted med hundene og dine ting og sager..
  Hatte af for det og armene i vejret..

  SvarSlet
 15. Det lyder rigtig hyggeligt og spændende hvad de franskmænd siger til nordiske strik :)

  Og mirabeller er bare mums. man kan få helt mavepine, hvis man ikke passer på.

  SvarSlet
 16. Hej Lone.
  Strikkepindende gjorde lykke
  Lyder spændende med Frankrig.
  Hvad med at tage Mette Lykke, Buster og Sofus med.
  De har aldrig været i Frankrig.
  Vh. Søren

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.