23 september 2009

Spredt fægtningJeg er ved at være  småstresset - nej , vist nok på den gode måde. Ikke sygeligt, men sådan ...panik før ferie, det har jeg oplevet mange gange. At noget højt ønsket - fx en fed ferie nærmer sig - og så har jeg egentlig ikke rigtig lyst...det går nok. Nu har jeg bestilt en overnatning i Offenbach am Main ( i nærheden af Frankfurt), betalt og så er det ude af verden.
Næste nat skal jeg bo hos Janne i nærheden af Colmar i Alsace - og så går det på 3. dagen tværs over det franske land til La Chapelle Aubareil . hvis nærmeste store by Bergerac i dag havde 26 grader.
Det kan jeg godt forholde mig til.

Den spredte fægtning hentyder til min---ja, hvad skal jeg nu lige pakke - tøjet er da det mindste. Men forestil jer at skulle på noget, man i sin fantasi har døbt "kreativ-ferie" - hvad hulen ta'r man da lige med? KnitPro og garn af diverse slagse se'føli' , en hæklenål og noget bomuldsgarn til kager og armbånd...knapper - men skal fx Berninaen ha' lov at komme med???
Jeg tror ikke at aftnerne vil komme til at gå med tv på enten fransk eller engelsk. Bøgerne skal jeg spare lidt på...og mørkt er dt jo om aftningen..

Den lille taske syede jeg efter at ha' lidt lidt  (!) skibbrud med en taske med klap og broderi og lynlås...ud af hovedet. Den skal nu lige fintænkes. Men broderierne ligger der - i hobetal og venter. Og jeg ejer ikke engang en pc-taske selv! Nu skal der jo rejses med it-gear'et.

Jeg havde forestillet mig at de små japanske piger kunne blive til en slags dukker med fyld - men de bliver nærmest omvendte i  faconen af Babuschka-dukkerne p.g.a. deres store frisurer. Så det ser egentlig lidt dumt ud. Så tænkte jeg tasker til små piger...Jeg har en overlocker - der bare STÅR - har set , der udbydes kurser over en weekend - "tag din overlocker med " - der må jeg nok hen ....for det ville da godt nok være lettere. Og pænere

Gad vide, om sådan en taske til franske småpiger skal have lomme til mobiltelefon.....næppe....er min fornemmelse.


Et halstørklæde til mig selv i garn jeg købte på Vissenbjergmessen - uld-silke-alpaca...mmmm...igen fra Hendes Verde i sidste uge..
Jeg elsker de blå-grøn-turkise farver, og det bliver blødt som et fnug.
Det værste var at slå m op - 280 m måtte der til.
Selve mønstret er let - der er kun 3p til hver stribe 1p r, 1 p vr, 1 p r - skiftevis, undtagen start og slut hvor der er 4 pinde i alt.
Det er nemt  - og strikket på pinde 4 - det kan også sagtens tænkes med lidt tykkere garn og p 6-7..færdig i en ruf, og muffedisser laves tilsvarende. Jeg skal lige udtænke en opskrift....

nej-her kommer den:

Du skal bruge forskellige farver i strømpegarntykkelse. Kan gerne være af forskellig kvalitet, men vælg helst nogle, der er lune og rare at have på.
Pinde nr. 4 - enten jumperpinde eller en rundpind.
Slå 40m op og strik 1 p vr, 1 p r, 1 p vr, 1 p r med første farve. 
Her må du lige tænke lidt på , om du strikker løst eller fast - for måske skal du have lidt flere eller lidt færre masker.

Skift farve og strik 1p r, 1p vr, 1p r  alle følgende striber.
 Leg med farverne og garnkvaliteterne.


Når den har en ønsket længde fx 15 cm,strikkes 4 pinde med sidste farve.  Luk løst af.


Sys sammen i siden.


Du kan strikke den længere og beregne hul til tommelfinger (ca. 5 cm) når du syr sammen.


Kan forsynes med en hæklet kant foroven - fx muslingemønster.Du er velkommen til at bruge opskriften, men vær sød at linke til min side, hvis...jeg kunne også godt tænke mig at se fotos af dem, der eventuelt bliver fabrikeret.
God fornøjelse..

6 kommentarer:

 1. Jeg købte Hendes Verden på din anbefaling. Der er så mange fine kreationer i det denne gang.

  Din lille taske er bare super sød, synes jeg.

  Fortsat god aften, kære du ;-)

  SvarSlet
 2. Der er også mange ting , der skal tænkes igennem og pakkes inden en sådan ferie.
  Men husk at tage meget med- både garn og bøger.
  Hvornår tager du afsted?

  SvarSlet
 3. Jeg kører herfra den 30. tidligt om morgenen.uuhh det føles sært.

  SvarSlet
 4. Jeg kan bestemt godt forstå, du har lidt lampefeber, nu hvor det er så tæt på, at du skal rejse.

  De der blå-grønne farver er bare så smukke sammen!

  Dejlig dag til dig :-)

  SvarSlet
 5. Det er da også en større opgave med det pakkeri - du skal jo være hjemmefra et pænt stykke tid :-). Under alle omstændigheder får du næsten garanteret mere med, end du får brug for :-))).

  Skal vist have købt Hendes Verden...
  Skønt garn, du arbejder med.

  KH Gittemay

  SvarSlet
 6. Hvor har du gang i mange fine ting, ja det er da ikke lige til at finde ud af om symaskinen skal pakkes med :)

  Knus

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.